Dodaj do ulubionych

Spirala dla nieródek

12.06.11, 22:40
Czy jest na forum ktoś kto jeszcze nie rodził, a ma założona spiralę? Tabletek 2-składnikowych nie mogę brać z powodu bólu nóg, minipigułkę toleruję, ale ile można brać sam progesteron... Pozostaje spirala tylko, że jestem pełna obaw i może bezpieczniej zostać przy minipigułce?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Spirala dla nieródek 13.06.11, 07:38
      na pewno kilka dziewczyn się znajdzie.
      problem w tym, że mało ktory lekarz chce nieródkom spirale zakładać.
    • circa.about Re: Spirala dla nieródek 14.06.11, 18:11
      Ja jestem jak nieródka - po dwóch CC i mam podobno bardzo małą macicę.
      Mam spiralę miedzianą NovaT - podobno niewielka gabarytami, przez co łatwiej się ją zakłada.
      • estrela82 Re: Spirala dla nieródek 14.06.11, 20:34
        W moim przypadku miedziana odpada. Muszę mieć z hormonem, mam endometriozę. A tak w ogóle to nie wiem czy przy endometriozie można zakładać spiralę...
        • od.czasu.do.czasu Re: Spirala dla nieródek 14.06.11, 21:04
          Nie uważasz, że powinnaś porozmawiać o tym z lekarzem?
        • nglka Re: Spirala dla nieródek 19.06.11, 03:46
          estrela82 napisała:

> W moim przypadku miedziana odpada. Muszę mieć z hormonem, mam endometriozę. A t
          > ak w ogóle to nie wiem czy przy endometriozie można zakładać spiralę...

Bardzo często skutkiem ubocznym są wzmożone krwawienia. Nie sądzę, by jakikolwiek lekarz zaryzykował spiralę przy endometriozie, możesz dostać krwotoku.
    • pani.cogito Re: Spirala dla nieródek 16.06.11, 01:20
      Mam od dawna i obecnie bardzo sobie chwalę. Założenie bolało, ale uważam, że było warto. Drobny szczegół - nie mieszkam w Polsce.
      • estrela82 Re: Spirala dla nieródek 17.06.11, 19:17
        Jak się nazywa ta spirala i czy jest z hormonem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka