zawszepola 16.08.11, 23:00 Hej ! mam pytanie, jestem konająca ze względu na problemy żołądkowe, godzinę temu wzięłam smecte no a teraz teoretycznie powinnam zażyć naraya, ile działa smecta ? na jednym forum znalazłam że koło 4h, co o tym myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca Re: smecta a naraya 17.08.11, 00:51 Odczekalabym do rana i wziela tuz po obudzeniu. W ten sposob miescisz sie w okienku awaryjnym, a prawdopodobnie unikasz ew. problemow wynikajacych z dzialania smecty i jego wplywu na dzialanie tabletek. Odpowiedz Link
zawszepola Re: smecta a naraya 17.08.11, 05:03 yyy przyznaję się bez bicia jestem gamoń, nie zdążyłam przeczytać Twojego posta i tabletkę wzięłam dwie chwile temu a chwile temu dostałam biegunki, zażyłam od razu węgiel. wydaje mi się, że tabletka nie mogła zostać wydalona (za krótki okres czasu) tylko jak teraz z jej wchłanianiem ? a może zażyć drugą ? a jeśli tak to kiedy ? te tabletki są chyba wszystkie jednakowe (różowe), tzn. nie mają jakiejś znacznej różnicy poziomu hormonów- chyba że się mylę ? trochę się stresuje bo to piąty dzień zażywania tabletek z tej paczki a w ulotce jest napisane że mogą być "problemy' jeśli tydzień przed się współżyło i w pierwszym tyg zapomni się tabletki. teraz już grzecznie będę czekała na posty Odpowiedz Link
nitanka70 Re: smecta a naraya 29.03.12, 14:38 Smecta z tego co wiem, działa ok 4 h. Wtedy spokojnie możesz brać po tym czasie środek antykoncepcyjny. Ona normalizuje stolce, dlatego też po zażyciu jej biegunka szybko dość mija. Odpowiedz Link
klubgogo Re: smecta a naraya 29.03.12, 18:10 Smecta nie wchodzi w interakcje z narayą bil.aptek.pl/servlet/interakcje/calc? Poza tym smecta zatrzyma to, co może wylecieć z Twojego żołądka, a więc i tabletkę. Odpowiedz Link
zawszepola Re: smecta a naraya 29.03.12, 18:22 Dzięki za odp. ale chodziło głównie o to, że smecta i inne tego typu środki działają przez 4h i przez ten czas nie wchłaniają się żadne substancje min. inne leki. A temat jest z sierpnia Odpowiedz Link