Dodaj do ulubionych

smecta a naraya

16.08.11, 23:00
Hej !
mam pytanie, jestem konająca ze względu na problemy żołądkowe, godzinę temu wzięłam smecte no a teraz teoretycznie powinnam zażyć naraya, ile działa smecta ?
na jednym forum znalazłam że koło 4h, co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: smecta a naraya 17.08.11, 00:51
      Odczekalabym do rana i wziela tuz po obudzeniu. W ten sposob miescisz sie w okienku awaryjnym, a prawdopodobnie unikasz ew. problemow wynikajacych z dzialania smecty i jego wplywu na dzialanie tabletek.
      • zawszepola Re: smecta a naraya 17.08.11, 05:03
        yyy przyznaję się bez bicia jestem gamoń, nie zdążyłam przeczytać Twojego posta i tabletkę wzięłam dwie chwile temu a chwile temu dostałam biegunki, zażyłam od razu węgiel. wydaje mi się, że tabletka nie mogła zostać wydalona (za krótki okres czasu) tylko jak teraz z jej wchłanianiem ? a może zażyć drugą ? a jeśli tak to kiedy ?
        te tabletki są chyba wszystkie jednakowe (różowe), tzn. nie mają jakiejś znacznej różnicy poziomu hormonów- chyba że się mylę ?
        trochę się stresuje bo to piąty dzień zażywania tabletek z tej paczki a w ulotce jest napisane że mogą być "problemy' jeśli tydzień przed się współżyło i w pierwszym tyg zapomni się tabletki.

teraz już grzecznie będę czekała na posty
    • nitanka70 Re: smecta a naraya 29.03.12, 14:38
      Smecta z tego co wiem, działa ok 4 h. Wtedy spokojnie możesz brać po tym czasie środek antykoncepcyjny. Ona normalizuje stolce, dlatego też po zażyciu jej biegunka szybko dość mija.
    • klubgogo Re: smecta a naraya 29.03.12, 18:10
      Smecta nie wchodzi w interakcje z narayą
      bil.aptek.pl/servlet/interakcje/calc?
      Poza tym smecta zatrzyma to, co może wylecieć z Twojego żołądka, a więc i tabletkę.
      • zawszepola Re: smecta a naraya 29.03.12, 18:22
        Dzięki za odp. ale chodziło głównie o to, że smecta i inne tego typu środki działają przez 4h i przez ten czas nie wchłaniają się żadne substancje min. inne leki.

A temat jest z sierpnia tongue_out
        • klubgogo Re: smecta a naraya 29.03.12, 20:28
          Ktoś wygrzebał, na daty nie spojrzał wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka