ewatomek13 01.07.04, 10:33 dziś lekarz wypisał mi microgynon, przejrzałam ulotkę, sporo skutków ubocznych ,alkoholu pić nie można.....itd, czy brałyście te tabletki? i jak po nich się czułyście? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heather_morris Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 10:52 Tak samo dobry jak kazde inne pigulki Skutki uboczne tez takie same (jedynie Microgynon ma nizsze ryzyko chorob zatorowo-zakrzepowych niz nowsze pigulki np. Logest, a reszta mozliwych skutkow ubocznych taka sama). Ja go bralam prawie rok i czulam sie OK. Nie przytylam (a moze nawet schudlam 1-2 kg), cera mi sie nie pogorszyla (a nawet ciut poprawila), libido nie spadlo. Ale tak bylo u mnie. Kazda z nas jest inna i moze inaczej reagowac, wiec dopoki sama nie sprobujesz to sie nie dowiesz czy akurat dla ciebie bedzie dobry Aha, alkohol mozna pic, byle nie do tego stopnia ze sie bedzie wymiotowac. Wymioty i biegunki w ciagu 4h od przyjecia pigulki moga ja oslabic! Jednak jesli picie alkoholu i wymioty wystapia ponad 4h po pigulce to spoko Pozdrowionka Odpowiedz Link
rynki Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 15:50 Microgynon biorę teraz, wcześniej brałam Tri Regol. Różnice - po Tri Regolu schudłam, po Microgynonie utyłam. Tabletki biorę już prawie od dziesięciu lat, przy jednych i drugich piłam alkohol i to nawet spore ilości nigdy jednak nie tak duże by były po tym efekty większe niż lekkie zawroty głowy. Niem mam do tej pory dzieci więc chyba obydwa środki zdają egzamin. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
brzoskwinka22 Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 21:55 ja uzywam microgynonu od ponad 4 lat- jestem bardzo zadowolona. nie przytylam, nie mam problemow z cera. jedynym moim problemem jest zerowe libido( ale podejrzewam ze jest to spowodowane zbyt dlugim zazywaniem tabletek. musze zrobic polroczna przerwe Odpowiedz Link