Dodaj do ulubionych

microgynon - dobry??

01.07.04, 10:33
dziś lekarz wypisał mi microgynon, przejrzałam ulotkę, sporo skutków
ubocznych ,alkoholu pić nie można.....itd, czy brałyście te tabletki? i jak
po nich się czułyście?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • heather_morris Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 10:52
      Tak samo dobry jak kazde inne pigulki smile Skutki uboczne tez takie same (jedynie
      Microgynon ma nizsze ryzyko chorob zatorowo-zakrzepowych niz nowsze pigulki np.
      Logest, a reszta mozliwych skutkow ubocznych taka sama).

Ja go bralam prawie rok i czulam sie OK. Nie przytylam (a moze nawet schudlam
      1-2 kg), cera mi sie nie pogorszyla (a nawet ciut poprawila), libido nie spadlo.

Ale tak bylo u mnie. Kazda z nas jest inna i moze inaczej reagowac, wiec dopoki
      sama nie sprobujesz to sie nie dowiesz czy akurat dla ciebie bedzie dobry smile

Aha, alkohol mozna pic, byle nie do tego stopnia ze sie bedzie wymiotowac.
      Wymioty i biegunki w ciagu 4h od przyjecia pigulki moga ja oslabic! Jednak jesli
      picie alkoholu i wymioty wystapia ponad 4h po pigulce to spoko smile

Pozdrowionka
    • rynki Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 15:50
      Microgynon biorę teraz, wcześniej brałam Tri Regol. Różnice - po Tri Regolu
      schudłam, po Microgynonie utyłam. Tabletki biorę już prawie od dziesięciu lat,
      przy jednych i drugich piłam alkohol i to nawet spore ilości nigdy jednak nie
      tak duże by były po tym efekty większe niż lekkie zawroty głowy. Niem mam do
      tej pory dzieci więc chyba obydwa środki zdają egzamin.
      Pozdrawiam.
    • brzoskwinka22 Re: microgynon - dobry?? 01.07.04, 21:55
      ja uzywam microgynonu od ponad 4 lat- jestem bardzo zadowolona. nie przytylam,
      nie mam problemow z cera. jedynym moim problemem jest zerowe libidosad( ale
      podejrzewam ze jest to spowodowane zbyt dlugim zazywaniem tabletek. musze
      zrobic polroczna przerwesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka