Dodaj do ulubionych

dobieranie tabletek

02.10.14, 12:30
powiedzcie mi prosze czy spotkalyscie sie, ze lekarz przed wypisaniem tabl anty zleca pelne badania hormonalne i faktycznie bierze je pod uwage przed przepisaniem tabletek? czy po prostu wypisuje, to co jest akurat "popularne" i potem najwyzej zmienia jakby cos szlo nie tak?

Mam pco, chyba (bo jeszcze niezdiagnozowane) androgenowe wypadanie wlosow, krwawienia okoloowluacyjne, niedoczynnosc tarczycy (leczona, stabilna), tradzik - lekarz bez badan jest pewny, ze powinnam brac tabletki. I sugeruje Diane - a ja nie wiem czemu, gdzies cos kiedys musialam sie naczytac, ze to paskudne tabletki sa i jakos mi to w glowie siedzi, ze byle tylko nie Diane. Bralam juz cilest - tylam, evre - tylam jeszcze bardziej, jasmin - zylaki mi wylazly - czyli zdana z tych opcji sie dla mnie nie nadaje. Czy ta Diane faktycznie jest taka zla, jak mi sie wydaje? smile Jakie macie doswiadczenia?

I robic badania na wlasna reke, isc w koszty? Czy szukac metoda prob i bledow tabletek, po ktorych bede sie czula dobrze? Co byscie mi radzily?

dziekuje
Obserwuj wątek
    • kobietka_29 Re: dobieranie tabletek 07.10.14, 15:42
      Biore 4 pigulki i jeszcze zaden lekarz nie wykonal mi badan hormonalnych przed wypisaniem ulotki. Paru juz o to pytalam, ale w odpowiedzi otrzymalam znaczace usmieszki. Moja obecna lekarz odpowiedziala, ze takich badan nie robi. wysluchala jedynie moich opowiesci o problemach z innymi dotychczasowymi pigulkami, pomyslala troche i stwierdzila, ze skoro na prawde chce, to sa pewne pigulki, ktore podobno tych wszystkich dolegliwosci nie powoduja. Dala mi dwa opakowania na probe. Nic na sile. Dopiero po dwoch miesiacach dostalam recepte, gdy juz wiedzialam, jak na prawde znosze te pigulki. I faktycznie, sa super.
      Co do Diane, bralam kiedys krotko, ale zadnych wiekszych dolegliwosci oprocz lekkiego plamienia przy nich nie mialam.
    • malafifi88 Re: dobieranie tabletek 15.10.14, 03:15
      jak tyjesz po niektórych tabletkach to może ci pomóc suplement harmonella dla osób biorących tabletki hormonalne, jeśli chodzi o diane, to brałam je kilka lat temu na trądzik, pomogły mi wtedy, nie wiem czemu są jakieś złe opinie na ich temat, bo wielu dziewczynom pomogły, głównie na trądzik, bardzo dobrze, że lekarz zlecił ci tyle badań, bo masz trochą różnych przypadłości i chce ci dać najbardziej odpowiedni środek
    • annthonka Re: dobieranie tabletek 15.10.14, 15:25
      Czy Twój organizm to poligon doświadczalny, że chcesz testować na nim w ciemno kolejne specyfiki?
      Nie lepiej zrobić badania i na ich podstawie dobrać odpowiednie tabletki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka