Dodaj do ulubionych

przerwa w braniu tabletek-PYTANIE

03.08.05, 12:13
tabletki biore od roku i chcialam sie dowiedziec po jakim czasie nalezy
zrobic przerwe w ich stosowaniu i ile ta przerwa powinna trwac. jakie badania
powinnam w miedzy czasie zrobic? z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • marta_i_koty Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 12:46
      Ja biorę od prawie 9 lat i żadnej przerwy (poza comiesięcznymi, 7-dniowymi) nie
      robiłam... Natomiast regularnie robie cytologię, mierzę cisnienie i badania
      podstawowe... Jak na razie wszystko jest w najlepszym porządku... Dodam, ze nie
      pale papierosów...
    • saba76 Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 15:54
      Z tego co czytałam i mówił mi mój ginekolog ,przy obecnie stosowanych pigułkach
      nie trzeba robić przerwy. Ja robiłam tylko na dzieci- zaplanowane.
    • justy1 Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 17:23
      przy dobrej tolerancji przerwy tylko wtedy, gdy zabezpieczenie przed ciążą
      przestaje być potrzebne.
      • pyzuniaa Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 20:09
        pytam bo ja bylam ostatnio u nowej pani ginekolog i ona powiedziala mi ze po
        1,5 roku przerwe trzeba zrobic...nie wiem czy to przez to ze kobieta ma jakos
        kolo 70 lat i w ogole odradzala mi branie talbetek zapytala czy musze w ogole
        uprawiac sex i czy moja mama o tym wie...hehe a jak jej powiedzialam ze wie
        oczywiscie to spojrzala na mnie i zapytala..."napeeeewno" hehe:p no a tak serio
        to gdzies czytalam ze po dwoch latach nalezy zrobic przerwe...no nie wiem... w
        kazdym razie dziekue smile aha...a co ile nalezy robic cytologie bo ja robilam rok
        temu ostatnio. z gory dziekuje za odpowiedz smile
        • marta_i_koty Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 21:02
          Ja mam I grupę i robię co rok-półtora roku...
          • nupik Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 21:43
            ja tez przerw specjalnie nie robilam, biore prawie 10 lat, tylko na dziecko i
            wtedy kiedy nie mialam stalego partnera wiec wsumie biore 7 lat, bo trzy lata
            nie bralam. Przy najnowszych pigulkach przerwy sa niepotrzebne, tylko
            rozregulujesz sobie organizm. Odstaw jak bedziesz chciala zajsc w ciaze.A
            cytologie powinna sobie robic kazda kobieta, to nie ma zwiazku tabletkami.
            badaj tez piersi i wszytsko bedzie ok.
            pozdrawiam
            aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka