pyzuniaa 03.08.05, 12:13 tabletki biore od roku i chcialam sie dowiedziec po jakim czasie nalezy zrobic przerwe w ich stosowaniu i ile ta przerwa powinna trwac. jakie badania powinnam w miedzy czasie zrobic? z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_i_koty Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 12:46 Ja biorę od prawie 9 lat i żadnej przerwy (poza comiesięcznymi, 7-dniowymi) nie robiłam... Natomiast regularnie robie cytologię, mierzę cisnienie i badania podstawowe... Jak na razie wszystko jest w najlepszym porządku... Dodam, ze nie pale papierosów... Odpowiedz Link
saba76 Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 15:54 Z tego co czytałam i mówił mi mój ginekolog ,przy obecnie stosowanych pigułkach nie trzeba robić przerwy. Ja robiłam tylko na dzieci- zaplanowane. Odpowiedz Link
justy1 Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 17:23 przy dobrej tolerancji przerwy tylko wtedy, gdy zabezpieczenie przed ciążą przestaje być potrzebne. Odpowiedz Link
pyzuniaa Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 20:09 pytam bo ja bylam ostatnio u nowej pani ginekolog i ona powiedziala mi ze po 1,5 roku przerwe trzeba zrobic...nie wiem czy to przez to ze kobieta ma jakos kolo 70 lat i w ogole odradzala mi branie talbetek zapytala czy musze w ogole uprawiac sex i czy moja mama o tym wie...hehe a jak jej powiedzialam ze wie oczywiscie to spojrzala na mnie i zapytala..."napeeeewno" hehe:p no a tak serio to gdzies czytalam ze po dwoch latach nalezy zrobic przerwe...no nie wiem... w kazdym razie dziekue aha...a co ile nalezy robic cytologie bo ja robilam rok temu ostatnio. z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 21:02 Ja mam I grupę i robię co rok-półtora roku... Odpowiedz Link
nupik Re: przerwa w braniu tabletek-PYTANIE 03.08.05, 21:43 ja tez przerw specjalnie nie robilam, biore prawie 10 lat, tylko na dziecko i wtedy kiedy nie mialam stalego partnera wiec wsumie biore 7 lat, bo trzy lata nie bralam. Przy najnowszych pigulkach przerwy sa niepotrzebne, tylko rozregulujesz sobie organizm. Odstaw jak bedziesz chciala zajsc w ciaze.A cytologie powinna sobie robic kazda kobieta, to nie ma zwiazku tabletkami. badaj tez piersi i wszytsko bedzie ok. pozdrawiam aga Odpowiedz Link