Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie

• qasia6 7 dni-bezpieczne? 19.02.06, 12:33
      Ja biore Harmonet od roku i nie narzekam smile Niby wszystko o nim wiem ale tak
      dla pewnosci... czy podczas tej 7-dniowej przerwy ma sie taka sama ochrone
      przed ciaza jak w ciagu 21 dni brania? Bo tak sie troszke denerwuje i
      potrzebowalabym jakiegos uspokojenia tongue_out
      Pozdrawiam i czekam na szybka odp. Buzka kiss
      • lena005 Re: 7 dni-bezpieczne? 21.02.06, 10:55
        Podczas 7 dniowej przerwy jesteś normalnie zabezpieczona-tabletki działają cały
        czas jeśli tylko są brane regularnie.
    • malwinka1111 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.02.06, 21:18
      może ktoś mi pomoże..mam pytanie czy tabletki harmonet działają już od wzięcia
      1 tabletki?
      • malwinap2 opoźnienie miesiączki 26.02.06, 22:05
        czy są jakieś skutki uboczne nie zrobienia 7dniowej przerwy w braniu
        tabletek??? bo potrzebuje opożnić miesiączke, a nigdy tego nie robiłamsad i czy
        po tym opakowaniu kiedy już będę chciała zrobić tą przerwę okres normalnie
        powróci?!
    • allymcbeal pytanie 23.02.06, 20:55
      Cześć,

ma do Was takie pytanie: czy zdarzyło się Wam nie mieć tzw. krwawienia z
      odstwienia w trakcie brania Harmonetu? Jestem po I opakowaniu, w trakcie
      przyjmowania do 18 tableki było plamienie (coraz słabsze), teraz już mija 4
      dzień po skończeniu tabletek a ja nadal nie mam krwawienia.... i pomału
      zaczynam schizować bo nie stosowałam żadnych dodatkowych zabezpieczeń ...

Pozdrawiam.
      • lena005 Re: pytanie 06.03.06, 12:52
        hej! miałam bardzo podobnie: plamienie do 16 tabletki a na okres z odstawienia
        czekałam 4 dni a jak juz dostałam to bardzo skąpy. Schizowałam sie ale po
        konsultacji z moja lekarka uspokoiłam się bo to podobno normalne i powinnam się
        teraz nastawić na takie skąpe krwawienia a nawet plamienia w przerwie 7 dniowej.
        Także czekaj cierpliwie, te tabletki naprawdę działają przy regularnym zażywaniu.
        • madzia0022 Re: pytanie 09.04.07, 22:08
          czesc, ja mam pytanie, jak dlugo trwa taki "okres" dopasowania mojego organizmu
          do tabletek? tzn jaki jest minimalny czas trwania zazywania zeby bezpiecznie sie
          kochac? pierwszy miesiąc? 1,5 miesiąca?
    • kornelcia75 bolesne piersi 01.03.06, 23:08
      zaczełam 1 opakowanie,bolą mnie piersi,czy któraś z Was to miała?przeszło?
    • przemkowa.b Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.03.06, 10:37
      dopiero czwarty dzień...na razie czuję się dobrze. Wzrosło mi ciśnienie, co
      raczej korzystnie na mnie wpływa, mniej ziewam, mam więcej siły. Zobaczymy, co
      będzie dalej, na razie biorę jako powstrzymanie okresu, mam wziąć pod rząd dwa
      opakowania i dopiero zrobić przerwęsmile napiszę za parę tygodnismile
      • alladyn6 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.03.06, 11:55
        Pięć dni temu zaczęłam swoje pierwsze opakowanie Harmonetu i jak na razie
        skutki tego są opłakane sad Czuję się jak naćpana, chodzę totalnie
        przytłumiona,ciągle chce mi się spać, mam
        fatalny nastrój i popłakuję. A po zażyciu drugiej tabletki głowa bolała mnie
        tak, że ledwo mogłam wytrzymać sad Nigdy nie byłam histeryczką, tak więc nie
        sądzę, żebym sobie to wszystko ubzdurała uncertain
        Czy któraś z Was miała podobne objawy? Czy to mija po jakimś czasie, a może mój
        organizm po prostu nie akceptuje tabletek?
        • wroclawiankax Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.03.06, 14:54
          mysle ze jesli bardzo zle sie czujesz to powinnas odstawic te pigulki.ja przez
          miesiac kiedy harmonet byl wycofany ze sprzedazy bralam femoden i czulam sie
          tak samo paskudnie a najgorsze byly migreny na ktore nie pomagaly zadne leki
          przeciwbolowe. moze lekarz przepisze CI cos innego?jakies nowsze tabletki? mi
          zmienil pare dni temu na Yasmin chociaz po Harmonecie (ktory biore od dwoch
          lat) czuje sie wlasciwie dobrze tylko ze przytylam. pogadaj z lekarzem
          koniecznie- i tak kazda z nas reaguje inaczej ale na pewno nie ma sensu sie
          meczyc.pozdrawiam!
    • angel_hunters Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.03.06, 17:58
      Mam pytanietongue_outo ilu dniach harmonet zaczynaja działac, bo mój lekarz powiedział,
      że juz po5!!
      • wroclawiankax Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.03.06, 14:52
        harmonet dziala juz po 1 dniu stosowania.wlasciewie to podobno po paru
        godzinach od przyjecia pierwszej tabletki.-sprawdzilam to- to prawdawink
      • barbara.verde Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.03.06, 17:15
        Jesli komus działał po pierwszym dniu to nie znaczy, że zawsze tak działa tylko
        że ta osoba na pewno w tym czasie nie owulowała, choć tak lek się reklamuje.
        Jeśli lekarz mówi ci że po 5 dniach to chyba mu ufasz w innych sprawach więc
        ufaj i w tej? Ja słyszałam że po 7. Parę osób twierdziło że lepiej pierszy
        miesiąc - 28 dni łączyc z prezerwatywą,bo nigdy nie wiadomo jaki był stan
        twoich hormonów przed przyjmowaniem, może organizm bedzie długo walczył ze
        sztucznymi hormonami. Teoretycznie miałas przed wypisaniem recepty robione
        badania hormonalne...
        • midli1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.03.06, 12:25
          A ja po harmonecie czułam się super, miałam ochote na seks, nie przytyłam i
          dobrze tolerowałąm. Wcześniej brałam regulon i czułąm się po nim FATALNIE!!
          Wszystko zależy od danego organizmu. Jedyna wada harmonetu to cena!sad(((((
    • czekoladowa_krowa Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.03.06, 18:39
      Hej smile Ja kupiłam Harmonet w Czechach i za 3 listki zapłaciłam 60 zł smile
    • przemkowa.b Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 24.03.06, 13:50
      Biorę harmonet już 12 dzień, a jestem w 22 dniu cyklu. Dostałam plamienia dwa
      dni temu ale poza tym czuję się dobrze. Nie tyję, nie jem więcej niż wcześniej,
      nie boli mnie głowa, nic mnie nie boli i nie mam specjanie innych humorów niż
      zwyklesmile
      • aga1515 Co gdy zapomni sie o tabletce?? 26.03.06, 22:28
        Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąze gdy zapomni sie o tabletce.
        Oczywiście po stosując dodatkowa antykoncepce.
    • kornelcia75 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 27.03.06, 22:43
      no to ja się zegnam z harmonetem..bez żalu hihihi
      brałam go coprawda tylko 2 mc ale nie czułam sie zbyt dobrze,bóle
      głowy,brzucha,czułam się ospała,miesiączka bolesna,libido zerowe.
      Wracam do novynette.
    • przemkowa.b Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.04.06, 20:42
      Drugie opakowanie. Głowa bolała mnie tylko raz, w czasie przerwy którą zrobiłam
      między opakowaniamismile okres dostałam na trzeci dzień po ostatniej tabletce, był
      krótki, niebolesny i w ogóle niekłopotliwy. Nic mnie nie boli, czuję się super,
      tylko pić mi się więcej chce. Nie widzę u siebie tendencji do tycia, cera się
      nie psuje. Były plamienia, ale to się może zdarzyć przy pierwszym op. zobaczymy
      co będzie dalej.
      • monia816 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.04.06, 12:32
        Moge odstąpić Harmonet, wracam jednak do diany. Chętnego odsyłam na mój e-mail:
        motyl1974@yahoo.com
    • kasica_33 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.04.06, 17:31
      Moja znajoma zrezygnowała z Harmonetu gdzieś po upływie 1 roku od momentu ich
      zarzywania.Ponoć czuła się fatalnie, miała ciągłe migreny i często bolał ja
      brzuch.Zreszta słyszałam, że Harmonet należy do tabletek o dość wysokim
      poziomie hormonów, co może być przyczyną złego samopoczucia(skutki
      uboczne).Teraz zmieniła na jakieś mniej hormonalne i czuje się zdecydowanie
      lepiejsmile
      • edytka20 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.04.06, 12:37
        Haromonet podobnie zreszta jak np logest i jeszcze pare innych to tabletki z
        bardzo mala dawka hormonow. Zreszta mozna sie domyslic po cenie uncertain gdzies na
        stronie tutaj jest tabela z tymi dawkami
        • abc0 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 19.04.06, 12:50
          ja biore harmonet po raz drugi po rocznej przeriwie i jestem bardzo zadowolona,
          nie mialam zadnych krwawien, bole glowy po okresie zawsze mialam nawet nie
          biorac tabletek wiec to nie wina harmonetu, nie starcilam ochoty na seks i nie
          zmniejszyla sie ona, przytulam moze 2 kg,a le to dlatego ze zwiekszyl mi sie
          apetyt i nie potrafilam nad tym zapanowacsmile
      • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.07.07, 17:03
        Harmonet to niskodawkowa antykoncepcja, więc to nieprawda, że ma wysoki poziom
        hormonów. Ja akurat dobrze toleruję te pigułki i nie zamierzam ich zmieniać.
    • czekoladowa_krowa Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.05.06, 19:50
      Biore Harmonet już parę miesięcy. Naczytałam się na poczatku na forum wszystkich
      tych skutków ubocznych, że aż z przerażeniem połknęłam pierwsza tabletkę smile Ale
      jak na razie wszyściutko jest po staremu. W czasie pierwszego listka miałam
      plamienie, a jak sie skończył, to nie pojawiło sie krwawienie. No ale nie
      przejęłam się za bardzo, bo wiadomo, organizm różnie reaguje na "nowości". Teraz
      krwawienie pojawia sie po skończonym opakowaniu, nie martwię sie o nic, tylko
      czerpię przyjemność... ;P
    • lilia32 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.06.06, 23:47
      czesc!lekarz przepisal mi Harmonet,tak sie zlozylo ze nie wzialam pierwszej
      tabletki w 1 dniu cyklu,czy moge wziac w 5 dniu?!wyjezdzam na miesiac i nie
      planuje zadnego wspolzycia seksualnego(przynajmniej w czasie brania pierwszego
      opakowania),jak bede brala tabletki przez 21 dni i zrobie normalna przerwe a
      potem juz bede brala normalnie to antykoncepcja bedzie zachowana czy musze
      czekac teraz na nastepny okres?(lekarz mowil mi ze trzeba przynajmniej przez
      miesiac brac takie tabletki zeby dzialaly)z gory dziekuje za odpowiedz
      • flyngirl Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.07.06, 10:55
        Tabletki lepiej zacznij brać z pierwszym dniem następnego cyklu. A jeśli chodzi o ich działanie to jeśli zacznie się je brać w pierwszym dniu cyklu to już się jest zabezpieczoną przed zajściem w ciążę - nie trzeba czekać do następnego cyklu bo w tym pierwszym nie dojdzie już do owulacji. O ile oczywiście bierze się regularnie wink Pozdrówka
    • flyngirl Tani Harmonet w Bydgoszczy 24.07.06, 14:41
      hej dziewczyny wink Znalazłam dwie apteki w Bydgoszczy, w których Harmonet jest
      niewiarygodnie tani:
      1) Apteka Polonez (4 apteki w Bydgoszczy: Dworcowa 81, w Przychodni Szpitala
      Jurasza ul. Jurasza; ul. Skłodowskiej - Curie 31; Plac Piastowski 19) - tutaj
      harmonet kosztuje 26,24 zł
      2) Apteka Polska Labelia ul. Śniadeckich 45, tutaj harmonet kosztuje 23,90!!
      bomba no nie? pozdrawiam
      flinka
      • olesia848 pytanko 31.07.06, 20:41
        Hej. mam pytanko: mam 22 lata i biore harmonet (moje pierwsze tabletki i
        pierwsze opakowanie) czytam różne opinie na jego temat i zastanawi mnie jedno
        czy to, ze ma małą ilośc hormonów oznacza, że nie zabezpiecza mnie w pełmi??
        proszę o odp. z góry dzięki smile
      • kasia838 Re: Tani Harmonet w Bydgoszczy 09.09.07, 22:47
        w Albie IV na M.Sklodowskiej - jedna przy Billi, druga na przeciw,
        kosztuja 22,50.pozdrawiam
    • saga1985 Harmonet w Warszawie?? 31.07.06, 12:59
      Gdzie najtaniej? Ja płacę około 36 złotych sad
      • olesia848 Re: Harmonet w Warszawie?? 31.07.06, 20:37
        Hej. mam pytanko: mam 22 lata i biore harmonet (moje pierwsze tabletki i
        pierwsze opakowanie) czytam różne opinie na jego temat i zastanawi mnie jedno
        czy to, ze ma małą ilośc hormonów oznacza, że nie zabezpiecza mnie w pełmi??
        proszę o odp. z góry dzięki smile p.s. u mnie harmonet po 30 zł. malbork
        • mgielka170 Re: Harmonet w Warszawie?? 01.08.06, 19:27
          hej! biore Harmonet od dwoch lat i jedyna wade jaka zauwazylam to ze o dwa
          rozmiary powiekszyl mnie sie biust (z czego ogromnie cieszy sie moj chlopak) smile
          u mnie tabletki kosztuja 19.99 ;] ;] ;] <lol> a co do pytania to na forum
          www.kobietaonet.pl lub cos w tym rodzaju ginekolog pisze ze tabletki
          antykoncepcyjne dwuskladnikowe najlepiej zabezpieczaja przed ciaza od
          jednoskladnikowych, czyli Harmonet nie jest taki zly, buzka for all
          • aneczka9614 Re: Harmonet w Warszawie?? 11.10.06, 12:33
            gdzie tak tanio ?
      • madelaine150 Re: Harmonet w Warszawie?? 06.09.06, 12:52
        jak do tej pory z najtańszym w Warszawie spotkałam się w aptece na
        Śiętokrzyskiej niecałe 26zł
        • aneczka9614 Re: Harmonet w Warszawie?? 11.10.06, 12:31
          w którym miejscu na swietokrzyskiej, szukam gdzie w warszawie najtaniej kupie
          harmonet
    • okehma2 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 05.08.06, 22:47
      wczoraj wzięłam swoją pierwszą tabletkę, i mam pytanie odnośnie okresu - tzn.
      czy wasz okres przy pierwszym opakowaniu harmonetu był taki jak zwykle? tzn.
      czy np. był dłuższy, bardziej obfity czy wręcz przeciwnie?
      zanaczam, że chodzi mi o okres przy pierwszym opakowaniu
      pozdrawiam
    • paula1104 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 06.08.06, 21:42
      chciałabym wiedziec czy działaja od pierwszej zazutej tabletki?
    • suzietta Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.08.06, 14:21
      mi drży jedna powieka i nie wiem czy to po tych tabletkach. juk około 2 tyg to
      trwa sad
      • gemma02 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 05.10.06, 20:40
        ja mam mały problem, bo nie wiem czy właściwego dnia zażyłam pierwszą pigułkę.
        Powinnam była dostac miesiaczke 25 , 28 byłam u ginekologa powiedziała ze
        jestem na krotko przed po badaniu USG i zapisała mi pigułki. 1 pazdz. miałam
        chyba godzinne krwawienie i koniec , tak samo nastepnego dnia. Czy to mozliwe
        zeby tak krotko i skapo wygladał okres ( dodam iz ubiegły miesiac był bardzo
        meczacy i stresujacy). Cały czas sie obawiam ze wziełam 1 pigułke nie wtedy
        kiedy miałam. Co o tym myslicie. Doradzcie dziewczyny
    • midli1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - LUBLIN 01.09.06, 16:17
      Gdzie najtaniej??Ja jak narazie znalazłąm w euro aptece za 28zł.
      • asiawoodstock Re: WSZYSTKO O HARMONET - Poznań 16.09.06, 15:27
        Ja w Poznaniu w aptece na Ogrodach na ul. Szpitalnej płacę 36-37 zł.
        Może wiecie, gdzie w Poznaniu kupię taniej? sad

• blanqq Re: WSZYSTKO O HARMONET - Poznań 04.10.06, 23:02
          Na Słowackiego w budynku przychodni Alergo-Med jest apteka, tam Harmonet jest w
          najniższej cenie w Poznaniu. Nie pamiętam dobrze ale coś koło 30zł...? Trafisz
          łatwo, skręć z Roosevelta. pozdrawiamsmile
    • eewka11 harmonet a dragi??? 04.10.06, 20:14
      czy przyjmowanie harmonetu koliduje ze sporadycznym zażywaniem np. amfetaminy
      • midli1 Re: harmonet a dragi??? 05.10.06, 13:08
        hiehie sprawdz i powiedz czy lepiej kopiesuspicious (ło matko....wink)
    • myfoonia [...] 16.10.06, 16:41
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • triki1234 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.10.06, 23:33
      czy jezeli od tabletek urosl mi biust a przestalam je zazywac* to spowrotem
      zmaleje??blagam niech ktos powie ze
      tak...

*(bynajmniej nie dlatego ze tylam czy nie wiadomo co innego...wrecz przeciwnie
      i do tego libido gigantycznesmile)
      • asiapirat1 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.10.06, 16:58
        Do dziewczyn z Krakowa!! W aptece Vena-Vita na niedaleko Bieżanowskiej, Harmonet
        jest po 27,50 big_grin .. pooozdrawiam
        • myfoonia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 23.10.06, 20:37
          fajnie, a nie masz moze jakiegos opakowania na zbyciu albo recepty, mam wizyte
          dopiero 15uncertain niestety musze czekac miesiac na wizyte bo wszystko do tej pory
          bylo zajete, ale mam pecha
          • kali_jj Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 24.10.06, 18:27
            stosuje harmonet od dwóch tygodni powiedzcie jak długo utrzymują się efekty
            uboczne związane z pogorszeniem cery???
            • asiunia.kinia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 05.11.06, 09:17
              No ja bralam juz cilest po ktorych tylam, pozniej logest po ktorych czulam sie
              w miare dobrze tylko ze weszly na rynek yasmin wiec sobie zmienilam bo chcialam
              sprobowac- okazalo sie ze one nie byly dla mnie glowne dolegliwosci to bol
              glowy, no i teraz od pol roku biore harmonet ktore bardzo mi pasuja nawet
              schudlam. Wiec kazdy musi dopasowac tabletki do siebie i jezeli po 3
              opakowaniach danych hormonow nie znikna ci objawy uboczne po prostu musisz
              szukac. Zycze udanego dopasowaniasmile
    • an_ty nie plamienia a krwawienie 02.11.06, 13:34
      Mam pytanie, czy ktoras z Was miala tak, ze przy pierwszym opakowaniu harmonetu
      od okolo 17-18 tabletki zaczelo sie krwawienie, ktore trwa nadal (2 dzien
      odstawienia po skonczonym listku).
      Zastanawiam sie czy to reakcja organizmu, czy moze cos nie tak.
      Mam jeszcze jedno opakowanie i nie wiem, czy zaczac je brac we wlasciwym czasie,
      czy raczej udac sie do lekarza.
      Dzieki za wszelkie reakcje na tego posta smile
      Ania smile
    • iwusb Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 10.11.06, 12:27
      hej, ja uzywam harmonetu od 3 miechów. nic mi po nim nie jest oprócz tego ż e
      moje huśtawki nastroju doprowadzaja mnie do szału. może wiecie jaki lek jest
      najlepszy by je ograniczyć do minimum (by mój facet nie oszalał razem ze mną).
      prosze o dopowiedź.
    • anek130 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 15.11.06, 11:26
      mam pytanie odnośnie piersi: czy jeśli pigułki maja jakikolwiek wpływa na
      obrzmienie piersi to czy to występuje przez cały cykl czy pod koniec brania
      listka, jak przed zblizającym się okresem?

Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka