Dodaj do ulubionych

Cilest a Lamisil

14.11.05, 17:33
Witam panie

był już podobny temat dot. innych antykonceptów, ale odpowiedź na pytanie była dość niejasna.
sprawa wygląda tak: biorę Cilest, dermatolog przypisał mi Lamisil- lek przeciwgrzybiczny (na paznokcie, nie pochwę, bo taka kwestia została poruszona w tamtym temacie, o którym wspomniałam). i teraz: ulotka Lamisilu mówi, że powinnam dermatologa powiadomić o wszelkich innych środkach doustnych, w tym antykoncepcyjnych, jakie przyjmuję. o interakcjach ewentualnych nic. oczywiście, lekarzowi nie powiedziałam, bo nie wiedziałam że trzeba (człowiek uczy sie całe życie, zwłaszcza głupi), no a jak już taki cholernie drogi lek, który ma mi pomóc, kupiłam, to zaczęłam brac. któraś z pań wie może, czy Lamisil mógł jakkolwiek osłabić działanie Cilestu? albo wpłynąć szkodliwie w inny sposób połączneie tych dwóch leków mogło? logicznie rzecz biorąc producent zaznaczyłby to wyraźnie w ulotce, prawda? ale wolę potwierdzić swój tok myślenia suspicious albo się pobać trochę. alboco. będę wdzieczna za odpowiedź, pozdrawiam
illuzja
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka