Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, pomozcie!!!!!!

03.02.06, 09:01
Strasznie namieszalam z pigulkami w tym miesiacu! Po pierwsze zaczelam
opakowanie tabletek (Diane 35) o 3 dni za pozno! I jakby tego bylo malo, po 4
dniach brania zapomnialam o pigulce i na drugi dzien wzielam normalnie (po
prostu przeskoczylam jedna) i potem bralam juz dalej normalnie. Poniewaz
mieszkam z moim narzeczonym, czesto kochalismy sie w tym miesiacu. Teraz do
konca opakowania zostalo mi jeszcze 6 tabletek, a ja czuje sie dosc dziwnie :
bol piersi, dziwne uczucie w brzuchu... Obawiam sie ze jestem w ciazy i
chociaz moim przypadku nie bylby to jakis straszny dramat, boje sie o zdrowie
dziecka - przeciez przez caly ten cykl bralam pigulki!! W dodatku tak silne
jak Diane!!
Napiszcie mi, prosze, jakie konsekwencje moze miec dla nowo poczetego
(ewentualnie smile dziecka szpikowanie sie pigulkowymi hormonami w tak wczesnym
stadium po zaplodnieniu? Czy radzicie mi w zwiazku z tym odstawic czym predzej
pigulki? Czy duze jest prawdopodobienstwo, ze zaszlam w ciaze, pomimo brania
pigulek? Czy komus tu na forum takie cos sie przytrafilo : zapomniana pigulka
i (jednak) ciaza?
Duzo tych pytan troche, ale jesli macie jakies doswiadczenie lub wiedze na ten
temat, prosze, pomozcie mi.
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 03.02.06, 09:15
      Nie wiem co mówi ulotka diane ,ale ,sam fakt rozpoczęcia opakowania później
      stwarza ryzyko, gdyż czas zabezpieczenia przesuwa się o jakieś 14dni ( 14
      tabletka) ,a jeszcze jedna przeskoczyła- hm

Zrób test ciążowy ,najlepiej z krwi jest chyba bardziej wiarygodny w tak
      wczesnej ciąży- ewentualnej.
      • saba76 ulotka 03.02.06, 09:20
        www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=683
      • olenka.k :( 03.02.06, 19:57
        W Twoim wypadku, niestety ryzyko zarówno ciąży jak i uszkodzenia płodu jest sad
        ps. ulotka Diane mówi, że w razie rozpoczęcia przyjmowania póżniej niż w
        pierwszym dniu krwawienia, należy się zabezpieczać przez pierwszy tydzień.
        • glamourous Re: :( 04.02.06, 12:05
          Tylko ze to o czym mowisz, dotyczy pierwszego opakowania tych pigulek. Ja z
          kolei biore je juz do 3 lat i wiele razy zdarzaly mi sie roznego rodzaju
          poslizgi z pigulkami, i bylo OK, ale nigdy nie namieszalam az tak strasznie w
          jednym miesiacu!!
          • anula36 Re: :( 04.02.06, 12:07
            to nei ma znaczenia ktore opakowanie - najwiecej wpadek jest po zawirowaniach w
            pierwszym tygodniu porzerwie.
            Zrob test ciazowy.
            BTW nie powinno sie brac Diane az tak dlugo.
            • glamourous Re: :( 04.02.06, 12:14
              Testy ciazowe sa mozliwe do zrobienia dopiero po pierwszym dniu opoznienia
              okresu. Tak mi powiedziano w aptece. Chcialam wiec zrobic test krwi (obecnosc
              hormonu hcg), ale w laboratorium powiedziano mi, ze ten test rowniez jest
              miarodajny dopiero po pierwszym dniu braku okresu!
              A u mnie do okresu jeszzce doscx daleko - caly tydzien!!
              Juz nie wiem, co mam zrobic, nastraszylyscie mnie, a moj ginekolog przyjmuje
              tylko we wtorki (numeru na komorke do niego nie mam).
              • agusia_1988 Re: :( 04.02.06, 20:32
                Testy ciazowe sa mozliwe do zrobienia dopiero po pierwszym dniu opoznienia
                okresu. Tak mi powiedziano w aptece. Chcialam wiec zrobic test krwi (obecnosc
                hormonu hcg), ale w laboratorium powiedziano mi, ze ten test rowniez jest
                miarodajny dopiero po pierwszym dniu braku okresu!
                A u mnie do okresu jeszzce doscx daleko - caly tydzien!!
                Juz nie wiem, co mam zrobic, nastraszylyscie mnie, a moj ginekolog przyjmuje
                tylko we wtorki (numeru na komorke do niego nie mam).

poniewaz ja odstawilam pigulki-diane 35 i nie wiedzialam kiedy mam okres, bo op
                skonczylam po 2 tabletce, a jeszcze jakis tydzien pozniej stosowalam metode
                yuzpe tymi tabletkami(wzielam 4, a nie mam na tyle pieniedzy z chlopakiem zeby
                kupowac postinor) wiec cykl mogl zostac zachwiany.zwykly test ciazowy robilam
                tydzien po tej metodzie yuzpe,test wyszedl negatwynie.a okres dostalam 14 dni
                od testu.test ciazowy mozna zrobic tydzien od przykrego incydentu, a najlepiej
                chyba by bylo 10 dni.tydzien to tak minimalnie.
                • glamourous Re: :( 04.02.06, 21:48
                  Tyle ze, hmmm, te "przykre incydenty" to ja mialam prawie codziennie do poczatku
                  opakowania az do teraz wink)))
                  I wez tu badz madra... wink)
                  • agusia_1988 Re: :( 05.02.06, 01:48
                    a to zapominasz o pigulkach czy nie wiem...?bo normalnie to masz nieco ponad
                    99% zabezpieczenia.
                    ja na to tak spojrzalam.tydzien od incydentu zrobilam test,wynik byl
                    negatywny,wczesniej przed tym wypadkiem tez wspolzylam, z zab ale kto tam wie
                    to zab. ale jesli tej ciazy nie wykryje to wykryje ciaze ze wczesniejszego
                    wspolzycia. jesli zrobisz np dzis test, patrzac na tydzien temu na "wypadek" to
                    napewno wczesniejsze wypadki wykryje.
    • ekler.ka Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 03.02.06, 09:31
      bardzo mozliwe,ze zaszlas w ciaze-zaczelas tabletki za pozno i jeszcze
      pomieszalas.i chociaz pigulki normalnie nie wplywaja negatywnie na rozwijajacy
      sie plod,to nie dotyczy to diane,niestety zawarty w niej hormon moze nawet
      powodowac wady u plodu,wiec radzilabym ci je jak najszybciej odstawic i zrobic
      test.nawet jesli nie zaszlas w ciaze,to niezle sobie namieszalas w hormonach...
    • btabu Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 03.02.06, 20:59
      Idz do ginekologa
      • anula36 Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 03.02.06, 21:59
        lo jezu.
        NATYCHMIAST odstaw tabletki i rob test ciazowy.
        Ryzyko ciazy przy takim maceniu w pierwszym tygodniu jest wysokie.
        Metoda wpadki ( wybacz) glupia.
    • mazuba Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 04.02.06, 10:27
      ja zaszlam w ciaze na pigulkach i zanim sie zorientowalam to wzielam dwa
      opakowania cilestu. dziecku nic nie jest, lekarz w ciazy nie widzial powodu do
      niepokoju. ale nie wiem jak to jest z Diane. mysle, ze szybko powinnas odstawic
      tabletki, na pewno nie zaszkodzi.
      pozdrawiam
      • gocha221 Re: Dziewczyny, pomozcie!!!!!! 04.02.06, 10:31
        Diane to troche inne tabletki.
        Antykoncepcja jest do nich dodana dlatego ze składniki lecznicze moga powodować
        uszkodzenie płodu, tak jak pisały dziewczyny.
        Moja kolezanka tez urodziła dziecko "pigulkowe", zdrowe itd. ale po "zwykłych"
        tabsach.
      • glamourous do mazuby 04.02.06, 12:09
        Powiedz prosze, jak to sie stalo ze "wpadlas" biorac pigulki? Zapomnialas o
        JEDNEJ pigulce w calym cyklu, czy o kilku? A moze zdarzaja sie takie cuda ze
        bierze sie pigulki regularnie, a mimo to - ciaza?
        Bardzo jestem ciekawa...
        • agusia_1988 Re: do mazuby 04.02.06, 20:45
          ja tez sie zastanawiam jak to mozliwe.ja bralam 10 miech pigulki i nic mi nie
          bylo.moze by bylo.
          bo zapomnialam pigulek -3 tydzien, bo wyjechalam za granice, w poniedzialek , a
          wrocilam w niedziele.okres dostalam w srode.postanowilam wziasc od nowa
          pigulki, i zaczelam po powrocie(niedz, czyli chyba 4 dzien cyklu), wspolzylam
          nastepnego dnia(tydz od wyjazdu, pon) bez zab , partenr skonczyl we mnie. a gdy
          bylam we wtorek albo czwartek u dr to powiedziala ze zaplodnienie niebylo by
          mozliwe.to bylo w wakacje i normalnie miesiaczki dostawalam pozniej, do
          grudnia. jak sadzicie czy bylo mozliwe zaplodnienie?tak pytam z ciekawosci

jesli sie wezmie pigulke od 2 do 5 dnia cyklu to nalezy sie zab dodatkowo przez
          tydzien.to tak powiem bo sama bralam diane, a ulotka gdzies sie poniewiera w
          szufladzie.
        • wzr1 Re: do mazuby 05.02.06, 19:19
          A co strach Ciebie obleciał że nafaszerujesz się świństwem a dzidziuś sie
          pojawi. Kup sobie pieluch bo ze strachu narobisz w majtki
          • xxx84 Re: do wzr1 05.02.06, 19:25
            Nie rozumiem Ciebie. Po co piszesz takie glupie rzeczy skoro to i tak nie ma
            zwiazku z tematem. Nie chcesz dziewczynie pomoc to sie nie wypowiadaj bo to nie
            ma najmniejszego sensu. Co chcesz przez ta swoja wypowiedz pokazac???? Bo ja
            nie widze w niej absolutnie zadnego sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka