Dodaj do ulubionych

Tabletki a libido

20.02.06, 15:13
Biorę od roku Triquilar, wcześniej miałam Stediril i choć dopiero teraz
zauważyłam wyraźny spadek libido to myślę, że systematycznie spadało od kiedy
zaczynałam brać tabletki. Zauważyłam to dopiero jak seks stał się dla mnie
karą. Facet, z którym jestem jest moim pierwszym partnerem, dlatego z początku
zwalałam to na... lekkie znudzenie? W końcu po dwóch latach to nie to samo, co
po miesiącu, ale żeby w ogóle nie chcieć uprawiać seksu?
Z drugiej strony czytałam, że to właśnie Triquiral jest dobry na takie
problemy, ponieważ jest trójfazowy, no a u mnie zupełnie na odwrót.
I teraz boję się brać innych tabletek, żeby nie było tak samo.
Czy to możliwe, aby mój organizm reagował obniżeniem libido na KAŻDE tabletki?
I czy to prawda, że mała ochota na seks może się utrzymywać dłuugo po
odstawieniu tabletek (gdzieś przeczytałam nawet, że na stałe, ale w to nie
wierzę).
Zaczełam mieć też bóle podczas okresu i podczas stosunku. Oprócz tego
chroniczny katar.
Poradźcie coś, proszę.
Obserwuj wątek
    • kobieta-wolanda Re: Tabletki a libido 20.02.06, 15:53
      nie moge stwierdzic jak to jest akurat u Ciebie, bo w koncu kazdy organizm jest
      inny, ale kiedys gadalam z ginekologiem na ten temat ( bo wlansie chcialam
      zmienic tabletki z tego powodu ) i powiedzial ze owszem moje libido moglo spasc
      przez te tabletki albo moglo spasc wogole przez jakiekolwiek tabletki, bo jak
      stwierdzil, moj organizm moze reagowac tak na kazde tabletki dopoki nie urodze
      dziecka, albo wogole moge miec slabe libido nawet bez tabletek, dopoki tego
      dziecka nie urodze...wiec nie wiem jak jest akurat z Toba, moze nawet zadne z
      tych sytuacji ktore opisalam do Twojego przypadku nei pasuja, chyba najlepiej
      wizyta u dobrego gin smile pozdrawiam smile
      • agusia_1988 Re: Tabletki a libido 21.02.06, 21:59
        powiedzialam swojej gin ze mi libido spadlo.odparla ze nie ma "viagry" czy
        podobnych substancji, jedynie zasugerowala zastanowienie sie nad pigulkami z
        niska dawka hormonow, ale powiedzialam sobie ze nie, bo duzo wiecej kosztuja od
        mojego diane za 10zl.a chlopak nie chcial powyzej 20 zl doplacac(bo z czego my
        mamy?dostajemy od czasu do czasu kieszonkowe,)
        jakis miech pozniej zrezygnowalam calkowicie.obecnie kupujemy gumki za 3 zl, a
        jak peknie to biore yuzpe(przerwalam op przy 2 pigulce z nowego op.)
    • enith Re: Tabletki a libido 26.02.06, 22:45
      Niestety, tabletki mogą obniżyć libido, mi nie pomogły nawet te trójfazowe,
      libido poleciało na łeb na szyję. Po wypróbowaniu 7 czy 8 różnych środków z
      różną zawartością hormonu zrezygnowałam z antykoncepcji hormonalnej. Z osoby o
      wybujałym temperamencie zamieniłam się w kobietę reagującą na dotyk ukochanego
      mężczyzny zaciskaniem szczęk, aż zęby trzonowe trzeszczały... Nie biorę nic od
      dwóch lat, partnera zmieniłam (związek po prostu nie przetrwał tej suszy
      seksualnej), a libido w dalszym ciągu jest daleko od poziomu sprzed hormonów.
      Ja powoli zaczynam wierzyć, że spadek libido może okazać się trwały i przeraża
      mnie to sad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka