04.05.06, 23:50
Cilest moim zdaniem wywoluje depresje i zmiany nastroju u wielu kobiet.
I nikt o tym nie raczy poinformowac a czlowiek zastanawia sie co sie z nim
dzieje i dopiero po przestudiowaniu dolu ulotki gdzie malym druczkiem jest o
tym wzmianka zaczyna laczyc fakty.
Czy ginekolodzy maja bonusy za przepisywanie go?
Obserwuj wątek
    • grey81 Re: CILEST 05.07.06, 22:31
      Ja nie mam zadnych zmian nastrojow po Cilescie...
      • magdaksp Re: CILEST 05.07.06, 23:02
        wiekszosc lantykow moze wywolywac stany depresyjne wiec nie jest to spiosek
        ginekologow,tym bardziej ze jest to wulotce
    • agatka_n Re: CILEST 06.07.06, 11:05
      > Czy ginekolodzy maja bonusy za przepisywanie go?

Jakis czas temu byl ciekawy reportaz w Uwadze, o tym jak to ginekolodzy bawili
      sie na jakims "szkoleniu" organizowanym przez firme Schering (producent Yasminu)
      - zaproszeni byli ci, którzy mieli dobre "wyniki" (przepisali odpowiednia ilosc
      Yasminu). Szkolenie ze zdobywaniem wiedzy nie mialo nic wspolnego. Odbylo sie
      ono na promie do Kopenhagi, ot jedna wielka popijawa. Malo tego, lekarze byli
      solidnie wynagradzani za odpowiednia ilosc wypisanych recept.
      Niestety wiele koncernow farmaceutycznych dziala w ten sposob.
      • magdaksp Re: CILEST 06.07.06, 11:26
        oczywiscie ze takie rzeczy mają miejsce ale mi chodzi oto ze nietylko cilest
        powoduje stany depresyjne.wiec pisanie ze tylko cilest jest nieprawda
        • agatka_n Re: CILEST 06.07.06, 11:44
          wcale z tym nie polemizuje smile
          Chcialam tylko zworcic uwage, ze jesli lekarz zbyt mocno naciska na konkretny
          lek, szczegolnie wlasnie pochodzacy z duzych koncernow, to moze to byc podejrzane.
          Moja pani doktor polecila mi Regulon "bo to na studencka kieszen" wink Gdy
          zaczelam dopytywac o te najbardziej "chodliwe", jak Yasmin czy Cilest,
          stwierdzila, ze skoro zawartosc hormonow podobna, to po co przeplacac wink Akurat
          na ancykoncepcji nie chcialam przesadnie oszczedzac, ale - odpukac - sprawdza
          sie bardzo dobrze. I poza plamieniem (ktore mam nadzieje juz sie skonczylo) nie
          ma zadnych skutkow ubocznych.
          • grey81 Re: CILEST 06.07.06, 14:05
            W tym miesiacu zaplacilam w Legnicy, za Cilest 18.35 gr smile
            • marta_i_koty Re: CILEST 07.07.06, 20:40
              Ale niebawem ma podrożeć, bo rezygnuja z importu równoleglego, ktory obnizyl cenę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka