kobieta-wolanda 07.06.06, 20:51 witam przy braniu tabletek mercilon zauwazylam silny spadek libido, jakie powinnam brac tabletki zeby to nie bylo takie silne tzn jakiego hormonu mniej a jakiego wiecej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: spadek libido - jakie tabletki 08.06.06, 01:02 powinnas sobie zrobic badania hormonalne.ja mialam takze ten problem i teraz odstawiam wszelkie tabletki i plastry na miesiac noi zamierzam zrobic te badania i wkoncu dobrac odpowiednie tabletki Odpowiedz Link
ice-tea Re: spadek libido - jakie tabletki 08.06.06, 12:59 Czesc! Jestem ze Szczecina,w przeciagu roku pytalam juz chyba z 7 lekarzy o dobór tabletek, to kazdy mnie wysmiewal,a nawiasem mowiac czytalam w takiej ksiazce o antykoncepcji, ze kazde pigulki tworza calkiem nowy cykl,od zera.Moze z tym "dobieraniem" to chodzi o tolerancje danej kobiety na dana ilosc sztucznego hormonu,ile zniesie.Ja np. dzis biore ostatnia tabletke "Harmonetu" bo to dla mnie koszmar. Monika Odpowiedz Link
saba76 Re: spadek libido - jakie tabletki 08.06.06, 17:00 Nie chcę straszyć ,ale badania hormonów mogą nic nowego nie wniosą, wszystko zależy- a tego nie przewidzimy od reakcji naszego organizmu. reakcja uboczną pigułek antykoncepcyjnych jest spadek libido. Odpowiedz Link