Dodaj do ulubionych

BŁAGAM O POMOC!!!

13.07.06, 00:25
Witam,
mam duży problem, moja dziewczyna bierze regularnie pigułki Harmonet. Brała
każdego dnia, o stałej porze. Od kilku dni (ponad tydzień) powinna mieć
okres, ale go nie ma. Zrobiła testy i jeden wyszedł dobrze, drugi niestety
źle...sad Co jest grane?? Co teraz mamy zrobić?? Czy powodem mogą być np te
zwariowane upały?? Proszę o rady...
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 01:08
      jesli brala regularnie i niezapomniala o zadnej to watpie zeby byla wciazy.na
      pocieszenie dodam ze tez mialam taka sytuacje ze jedne test wyszedl ze wciazy
      jestem adrugi ze nie.oczywisice wciazy nie bylam.
    • malagosula Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 09:45
      Jeśli brała regularnie to (moim skomnym zdaniem) nie powinna być w ciąży, bo
      pigułki są bardzo skuteczne ale niestety nieszczęścia chodzą po ludziach. Moja
      siostra też brała pigułki i niestety jest teraz szczęśliwą mamą. Najważniejsze
      to nie popadać w panikę. Trzymam kciuki!
    • the_kami Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 10:10
      Co to znaczy, że jeden test wyszedł źle, a drugi dobrze?
      Generalnie mówi się, że jeśli test nie pokazuje ciąży, to ona jednak może być,
      ale być może było zbyt wcześnie na robienie testu. Natomiast jeśli test ciążę
      pokazuje, to ona raczej jest - w moczu jest obecne Beta-hCG.
      Najlepiej powtórzyć test z krwi w laboratorium.
    • chomisiu Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 10:36
      stingfish napisał:

> Witam,
      > mam duży problem, moja dziewczyna bierze regularnie pigułki Harmonet. Brała
      > każdego dnia, o stałej porze. Od kilku dni (ponad tydzień) powinna mieć
      > okres, ale go nie ma.

Powody moga być rózne - czasami antybiotyki osłabiają działanie środków
      antykoncepcyjnych. Czasami zatrucie żołądkowe, które objawia się wymiotami lub
      rozwolnieniem może sprawić psikusa - tabletka zostaje wydalona przed
      wchłonięciem....
      • stingfish Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 10:41
        nie było żadnych takich sytuacji jak wymioty czy biegunka. natomiast słyszałem,
        że test jest pozytywny gdy pojawiają się przeciwciała i one sabie nagle nie
        uciekają. chodzi mi o to, że jesli bylaby w ciązy, to te przeciwciała,
        pokazywałyby się w kazdym teście w nie tylko czasami tzn test wychodziłby
        zawsze pozytywnie. dzisiaj zrobiła trzeci z kolei test (rano) i wyszedł znowu
        negatywny. co o tym myslicie?
        • the_kami Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 10:55
          Jakie przeciwciała?!?!?!?!!
          • stingfish Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 11:12
            słyszałem, że jak jest ciąża, to organizm kobiety wytwarza przeciwciała, które
            walcza z płodem, a testy właśnie wykrywaja obecnoiść tych przeciwciał... tak
            sływałem...
            • the_kami Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 11:42
              stingfish napisał:

> słyszałem, że jak jest ciąża, to organizm kobiety wytwarza przeciwciała, które
              > walcza z płodem, a testy właśnie wykrywaja obecnoiść tych przeciwciał... tak
              > sływałem...

Przepraszam, a ile masz lat?
              Ciąża to stan fizjologiczny, zdrowa ciąża nie polega na tym, że płód walczy o
              przetrwanie w ciele kobiety, które chce go usunąć. Oczywiście zdarzają się takie
              problemy, ale daleko bardziej skomplikowany jest ich mechanizm (np.: konflikt
              serologiczny), i bynajmniej nie testem ciążowym się to wykrywa.
              Test ciążowy jest czuły na obecność beta-hCG, hormonu wytwarzanego w pierwszym
              okresie ciąży.
        • agatka_to_ja Re: BŁAGAM O POMOC!!! 13.07.06, 16:14
          co myślimy? ze poziom twojej wiedzy jest żenujący i powinienes poczytac troche
          fachowej literatury z zakresu biologii przed zabraniem sie za seks.
          I mysimy, ze szkoda zebyscie marnowali kolejne pieniadze - niech ona idzie na
          BADANIE KRWI NA OBECNOSC BETA HCG!!!! To daje 100% pewnosci, czy sie jest, czy
          nie w ciazy! A HCG ti nie przeciwciala tylko HORMON! co jest zreszta juz
          napisane w tym watku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka