Dodaj do ulubionych

Drogie YASMIN-ki

26.09.06, 09:08
Pomocy! Obecnie jestem przy 8 opakowaniu Yasmin (w ogóle moje pierwsze w
życiu pigułki) i od 4 cykli mam ten sam problem - około połowy cyklu bolą
mnie piersi, a niełdugo przed @ wyskakują mi okropne pryszcze na twarzy. Mój
organizm podobnie reagował w dawnych czasach wink - tzn. wtedy kiedy nie byłam
pigułkową kobietą. Przez pierwsze 4 opakowania Yasmin było dobrze - tzn.
pierwsze 2 przebiegały z plamieniami i pryszczami, potem był spokój i znów od
5-go opakowania zaczęły się pojawiać pryszcze i ten okropny ból piersi. CO
robić? Odstawiać? Zmieniać? Pewnie dobrze byłoby iść do gina. Dzwoniłam do
mojego z informacją, że takie mam skutki uboczne, a ten mi powiedział, że
albo zmieniamy na inne, albo muszę to przetrzymać. Boję się nowych pigułek,
ale wkurza mnie to co się teraz dzieje! No i libido jest zerowe. Miałyście
podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • nupik Re: Drogie YASMIN-ki 30.09.06, 10:35
      podciagam wątek. mam ten sam problem. u mnie dochodzą jeszcze wzmozone stany
      depresyjne , właściwie czuję się tak samo okropnie jak bez pigułek. bez nich
      mam bolensa owulacje, pms na tydzien przed @, @ boli jak cholera no i cera
      nieładna ale chyba wole juz to niz ten potworny zdołowany nastrój, zerowe
      libido i suchośc. jakos dociągnę do konca opakowania i zegnajcie ho9rmony. Co
      dziwne: brałam przez 10 lat marvelon, ktory teraz jest wycofywany i tolerowalam
      go super, czulam sie bardzo dobrze. po ciąży gin poinformował mnie z emarvelon
      to lek starej generacji i ze sa mniej szkodliwe, np yasmin, no i zaczelam brac.
      ale odstawiam, wole juz prezerwatywy niz ta deprechę teraz.
      • anula36 Re: Drogie YASMIN-ki 30.09.06, 12:24
        predzej byl u niego przedstawiciel medyczny od Yasmin i obiecal wakacje na
        kanarach za 1.000 wypisanych receptwink
        • nupik Re: Drogie YASMIN-ki 30.09.06, 12:41
          moze i racjasmile
        • lusia79 Re: Drogie YASMIN-ki 30.09.06, 15:58
          anula36 napisała:

> predzej byl u niego przedstawiciel medyczny od Yasmin i obiecal wakacje na
          > kanarach za 1.000 wypisanych receptwink
          >

Jestem o tym przekonana, bo mój gin zanim wypisał receptę najpierw wyciągnął
          zeszyt, w którym wpisał sobie ilość wypisywanych dla mnie recept uncertain
          A mnie do tego też deprecha męczy i okropne bóle głowy!
          Pojadę do mojej dawnej ginki - kobieta starej daty pewnie bardziej propacjencko
          popatrzy na wypisywanie piguł!
          • tomira74 Re: Drogie YASMIN-ki 03.10.06, 15:49
            No własciwie nie skojarzyłam ale faktycznie ostatnio gorzej się czuje! Biorę od
            roku Yasmin ale chyba się zastanowie co dalej.
            • monika19788 Re: Drogie YASMIN-ki 04.10.06, 14:04
              Kiedys brałam yasmin i czułam się tak sobie, ale z miesiąca na miesiąc było
              coraz gorzej. Tak dla ciekawostki - była u mnie w wakacje kuzynka z Holandii i
              jak usłyszała, że biorę Yasmin powiedziała mi, żebym rzuciła to dziadostwo i
              nie brała tego więcej. W Holandii ponoć Yasmin wycofali. A w Polsce to super i
              hiper pigułka.
              • hannan2 Re: Drogie YASMIN-ki 14.10.06, 18:19
                ja biore yasmin od 7 miesiecy i super sie po nim czuje mam porównanie bo
                wczesniej brałam harmoment i sie strasznie czułam bóle piersi to jest normalne
                niektóre kobiety mają tak po tabletkach hormonalnych ja zauważyłam że po
                yasminie podskoczyło mi cisnienie czy panie też coś takiego zuważyły ??
                • meg303 Re: Drogie YASMIN-ki 25.10.06, 17:02
                  zrób jeszcze ekg i próby wątrobowe,to też może być nie w porządku.
    • kamila16-88 Re: Drogie YASMIN-ki 24.10.06, 18:40
      moj organizm strasznie reaguje na yasmin niby sie nie tyje a ja zawsze w polowie miesiaca puchne,strasznie bola piesi,glowa(szczegolnie w przerwach),i mam problemy ze stawami bralam yasmin przez kilka miesiecy i od jutra zaczynam harmonet zobaczymy jak to bedzie wink pozdrawiam
    • askazbielan Re: Drogie YASMIN-ki 24.10.06, 20:41
      Witam,
      poprzednio bralam mercilon - po 4 latach czulam sie fatalnie: 0 libido,
      suchosc, straszna deprecha,wzmożony apetyt, ciągłe pretensje do wszystkich...k
      o s z m a r
      Po zmianie na Yasmine (moje 3 op) zauważyłam zwiększenie libido i ustępowanie
      depresji. Znowu mam rano dobry humor! Polecam. Ps. w holandii jest yasmine, to
      nie prawda, że ją wycofali, bzdura:
      www.mijnpil.nl/scripts/dutch/index.php
      Ja ją mogę polecić.
      Żadnych plamień, żadnych bóli, no i schudłam 3 kg
      • monika19788 Re: Drogie YASMIN-ki 26.10.06, 09:01
        Ja też tak miałam na początkuwink))Byłam zachwycona Yasmin - ale po 5 opakowaniu
        zaczął się koszmar. Milion razy czułam się po Dianie(brałam 1,5 roku).Teraz
        biore Mercilon i jest w porządku na razie przynajmniej. Nie zamierzam jednak
        tabletek brać za długo - po dziecku chyba zdecyduje się na spirale.
        • askazbielan Re: Drogie YASMIN-ki 26.10.06, 15:09
          ja za to swietnie się na początku czułam po mercilonie. Widocznie każdy
          organizm reaguje inaczej. Przestrzegam przed mercilonem, powodował u mnie
          ponadto okropne puchnięcie całego organizmu i straaaszny apetyt. A
          spirala...wlasnie kolezanka urodzila dzieciatko "spiralowe". Mialo spiralkę w
          rączce.
          • monika19788 Re: Drogie YASMIN-ki 27.10.06, 08:33
            No właśnie - każdy organizm inaczej reaguje. Ja się czuje tak jakbym nic nie
            brała - super po prostu!!!A Twoja koleżanka miała zwykłą spirale czy Mirene?
            Słyszałam o różnych spiralkowych przypadkachsad(Dzieci urodzone ze spiralami w
            głowach i nogach heh...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka