Dodaj do ulubionych

CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI

27.10.06, 23:32
Witajcie,tydzień temu odstawiłam tabletki(CILEST),jaka jest możliwość zajscia
w ciążę.Kiedy moge starać się o pierwsze dziecko?Przyjmowałam lek bardzo
długo.napiszcie co o tym myslicie.
Obserwuj wątek
    • qwer61 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 28.10.06, 17:58
      Starać o dziecko możesz zacząć się już teraz. Nawet po odstawieniu tabletek
      płodność jest zwiekszona. Ale zaleca się odczekanie minimum 3 cykli, w
      celu "oczyszczenia" organizmu z hormonów.
      • turzyca Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 29.10.06, 00:44
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=51053767polecam
      • nikkka5 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 24.01.07, 16:41
        Zaszlam w ciaze w tym samym cyklu, w ktorym odstawilam tabletki.
        Najprawdopodbniej zmiany hormonalne spowodowaly to, ze ciaza byla zagrozona od
        samego jej poczatku.(krwawienia w pierwszych jej miesiacach).Srodki
        antykoncepcyjne zalecaja lekarze dla kobiet, ktore maja problemy z zajsciem w
        ciaze, poniewaz najwieksze prawdopodobienstwo na zajscie jest czas 3 miesiace po
        odstawieniu. Kobietom, ktore nie maja takich wskazan zachecam jednak do
        wyciszenia organizmu przez ok 3 miesiace po odstawieniu, tym bardziej, ze
        mozliwosc ciazy mnogiej jest bardzo wysoka.
    • jamajka79 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 29.10.06, 08:44
      ja odczekalam trzy miesiace i razem z mezem ruszylismy do boju po dwoch miesiacach prob pojawila sie wkoncu niebieska kreska na tescie ciazowymsmile
      • anula36 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 29.10.06, 20:25

• johana19 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 30.10.06, 08:35
      Odstawiłam tabletki po 8 latach brania i od razu zaczęliśmy starania o
      maleństwo. W ciążę zaszłam już w drugim cyklu. Dziś jestem mamą 21-miesięcznej
      Leny wink

Asia mama LENY (27-01-2005)
      Pierwszy rok życia
      A Lenka ma już...
    • greene3 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 29.12.06, 17:48
      No to pięknie - ja biorę cilest już kilka lat i mam zamiar jeszcze przez co
      najmniej dwa. A potem chciałabym urodzic piekne zdrowe dziecko. Cieszy mnie, że
      nie ma przeciwskazań. Och, trochę niektórzy straszą, ze po pigułkach mogą być
      powikłania i w ogóle.
      Im więcej postów uspokajających tym lepiej.
      Ale jak się pojawią jakieś odstraszające to też dobrze - lepiej wiedzieć co nas
      czeka
      • easyenglishpz Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 24.01.07, 15:28
        najlepsze rozwiazanie:udac sie do ginekologa i doinformowac. sosbiscie planuje
        za kilka dni odstawic tabletki i rozpoczac stan tzw. wsztemiezliwosci czy
        ostroznosci ok. 3 m-cy. obawiam sie ciazy mnogiej lub tego, ze dziecko moze
        urodzic sie z powiklaniami..
    • dorcia_70 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 24.01.07, 16:06
      co prawda nie brałam tabletek anty bardzo długo, bo przez rok i troszkę, ale
      jednak brałam... zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu Logestu -
      ciąża bezproblemowa, dziecko zdrowe i śliczne smile
      moja gin jest zdania, że przeczekanie kilku naturalnych cykli przydaje się
      głównie po to, aby ustalić pewniejszą datę porodu, bynajmniej nie chodzi tutaj
      o zagrożenie jakimiś "powikłaniami", o których byłą uprzejma napisać jedna z
      przedmówczyń - organizm błyskawicznie zaczyna produkować swoje własne hormony i
      płodność bardzo wzrasta, niejako "z odbicia" (to słowa gina)
    • niepewna85 Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 24.01.07, 16:39
      witam ja co prawda brałam inne tabletki przez16 miesięcy,
      w ciąże zaszłam zaraz w pierwszym cyklu po odstawieniu, bo gdybym odczekała te 3 miesiące mogło by nam nie pójść tak łatwo bo mam małe problemy z hormonami
      dzidzia urodziła się w lstopadzie 2006
      Kubuś jest zdrowy i bardzo ruchliwy,
      moim jedynym problemem w ciąży była gestoza ale to rodzinne bo moja mama też ją miała w 4 ciążach
      • alazgdanska Re: CIĄŻA PO ANTYKONCEPCJI 27.01.07, 21:19
        Witam,
        ja zaszlam w moja pierwsza ciaze od razu po odstawieniu pigulek, tak szybko ze
        dla nas samych bylo to zaskoczeniemsmile Ciaza przebiegala ksiazkowo a moja
        coreczka urodzila sie zdrowa i slicznasmile Wtedy rozmawialam z lekarzem i tak
        jak dziewczyny juz tu napisaly nie ma zadnych przeciwskazan, ale jak ktos chce
        miec "ciaze zaplanowana" moze odczekac miesiac, dwa, trzy... Pod warunkiem
        oczywiscie ze to sie uda. Bo na przyklad u mnie z druga ciaza nie bylo juz tak
        prosto i czekalam na nia prawie 14 miesiecy...!!! To byl najgorszy okres w moim
        zyciu. Takze zawsze trzeba sie liczyc ze po odstawieniu pigulek do
        zaplodnienia moze pojawic sie juz w 1 cyklu albo (nie daj Boze) trzeba na to
        dluuuugo poczekac. Czego nikomu nie zycze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka