shape_girl 23.06.07, 14:10 czy trzeba miec regularny okres? y 15-nastolatka moze je stosowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: tabletkic 23.06.07, 14:32 lekarze zwykle uznają, że trzeba zaczekać aż system hormonalny całkowicie się ukształtuje i okres będzie regularny. Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, powiedz że potrzebujesz stkutecznej antykoncepcji, bo na forum różne rady możesz znaleźć. Odpowiedz Link
turzyca Re: tabletkic 23.06.07, 15:04 sigrid ma racje. A ja ze swojej strony dopisze, ze musisz zrobic dokladny wywiad, jesli chodzi o ginow, bo wielu nie chce przepisywac antykoncepcji hormonalnej nieletnim. Nie mowiac juz o takich, ktorzy w ogole jej nie przepisuja. Odpowiedz Link
shape_girl Re: tabletkic 23.06.07, 15:08 Znacie jakiegos ginekologa, w Wawie ktory przepisalby tabletki 15-latce? Jest poradnia gin. dla dziewczat na karowej. Wiecie moze cos? Odpowiedz Link
turzyca Re: tabletkic 23.06.07, 15:32 Nie znam poradni na karowej. Ale sadzac po stronie "Podczas wizyty w poradni ginekologii dziecięcej młode pacjentki mogą się również dowiedzieć o sposobach zapobiegania niechcianej ciąży." moze byc niezle. Drugi adres pod ktory bym sie udala to pogotowie antykoncepcyjne www.antykoncepcja.isf.pl/index.html (mieszcza sie tu www.antykoncepcja.isf.pl/index2.html wiec samo centrum Warszawy.) Znam jednego lekarza tam dzialajacego i jest raczej sensowny. Na ile sklonny przepisac antykoncepcje pietnastolatce - nie wiem. Ale ze nie jest nawiedzony niczym Chazan to pewne. Odpowiedz Link
doral2 Re: tabletkic 24.06.07, 21:17 dr Wierdak, prywatny ginekolog na Ciołka, Labor chyba się nazywa ta przychodnia..prawie na końcu Ciołka, nie pamiętam w tej chwili numeru, ale dr Wierdak (kobieta) jest lekarzem światłym, postępowym i elastycznym, tyle że zapłacić za wizytę trzeba...ona rozumie 15-latki... jutro postaram się podać dokładny adres i numer telefonu... Odpowiedz Link
shape_girl Re: tabletkic 24.06.07, 21:22 LABOR s.c. dr Grażyna Wierdak-Kotańska 01-443 Warszawa, ul Ciołka 26 m. 30 telefon: 022 836 05 64 to? Odpowiedz Link
doral2 Re: tabletkic 25.06.07, 09:10 tak, to ten gabinet...a co do ceny, no cóż, to prywatny gabinet i ma swoje stawki...zawsze możesz iść państwowo, ale do kogo, to już nie wiem.... Odpowiedz Link