17.01.09, 22:36
Używam od 2 misiecy tbaletek antykoncepcyjnych regulon .
Z moim chłopakime kochaliśmy sie zawsze z dodatkowym ( zabezpieczeniem }
Wczoraj nas poniosło i wszedł pare razy we mnie bez gumki . Jakie jest
prawdopodobieństwo zajscia w ciaze ? (płynie wydzielanym przy seksie tez
znajduja sie plemniki dlatego troszkę sie denerwuje )
Obserwuj wątek
    • nglka Re: Ciąża 17.01.09, 23:47
      mala-m-i napisała:

> Używam od 2 misiecy tbaletek antykoncepcyjnych regulon .
      > Z moim chłopakime kochaliśmy sie zawsze z dodatkowym ( zabezpieczeniem }
      > Wczoraj nas poniosło i wszedł pare razy we mnie bez gumki . Jakie jest
      > prawdopodobieństwo zajscia w ciaze ? (płynie wydzielanym przy seksie tez
      > znajduja sie plemniki dlatego troszkę sie denerwuje )

A czy znasz mechanizm działania pigułek? Po co je bierzesz, skoro i tak
      zabezpieczacie się dodatkowo?
      Wskaźnik Pearla pokazuje, że tylko 2 na 1000 kobiet rocznie zajdzie w ciążę,
      jeśli stosują przez cały rok antykoncepcję hormonalną dwuskładnikową. stosunek
      przerywany przy tabletkach ani nie zmniejszy ani nie zwiększy statystyki,
      natomiast zapewne doprowadzi do nerwicy twojego partnera i ciebie, jeśli nie z
      powodu konieczności kontrolowania (co i tak nic nie da, jak zauważyłaś, ze
      względu na preejakulat) - to z powodu nieznajomości fizjologii oraz działania
      hormonalnych środków, które przyjmujesz.
    • fabiankaa Re: Ciąża 18.01.09, 00:45
      A moze bys przeczytala ulotke tabletek, ktore bierzesz?
      A jesli nie znasz pojec takich jak owulacja, dni plodne, macica,
      jajniki - to polecam powtorke z biologii z klasy 4 albo google.
      • mala-m-i Re: Ciąża 18.01.09, 09:17
        Problem jest w tym ze jedna tabletke wziałam później ... niz wszystkie ;] nie
        jestem pewna czy mineły owe 12 h ... a tu wskaźnik pokazuje ze to 6 -8 % .

Hehe a co do stosowania tego i tego .. Zwyczajnie wole byc przezorna ..
        • nglka Re: Ciąża 19.01.09, 16:07
          No ale pomyśl - skąd my możemy wiedzieć jakie jest ryzyko? Dopiero teraz nagle
          piszesz o zapomnianej tabletce a wcześniej chciałaś byśmy bez tak WAŻNEJ info
          informowali o ryzyku? Niby jak?
          Podstawowa zasada: chcesz coś wiedzieć? Podaj wszystkie niezvbędne dane. Takie,
          które coś mówią.
          Dodatkowo stosunek przerywany nic nie mówi, bo tylko u ok. 20% mężczyzn w
          preejakulacie są plemniki. Tylko u 20% albo aż u 20% - zależy jak leży.
          skąd mamy wiedzieć jak jest u Twojego faceta?

Następnym razem jak nie pamiętasz, czy połknęłaś tabletkę - bądź jeszcze lepiej
          - jak wiesz, że się spóźniłaś i mogło to być w okolicy lub przekroczyć 12 godzin
          - CZYTAJ ULOTKĘ i zastosuj się do poleceń w niej zawartych zależnie od dnia
          zapomnienia (nie robimy przerwy albo zabezpieczamy się dodatkowo kolejnych 7
          dni, bądź zupełnie się nie przejmujemy - zależy KIEDY pominęło się tabletkę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka