Dodaj do ulubionych

1 tabletka a plamienie

23.04.09, 04:16
dziewczyny ratujcie, nie wiem co robic
mialam strasznie nieregularne cykle i plamienia , w poprzednim cyklu mialam tydzien brazowych plamien i dopiero okres sie rozkrecil, poszlam do lekarza i on mi powiedzial ze tabletni ureguluja moj cykl, troszke mnie zbyl, i teraz w jakby w nowym cyklu mialam rozpoczac pierwsze opakowanie ale problem w tym ze w dniu kiedy zaczelam krwawic wzielam pierwsza tabletke , pomyslalam ze krwawienie oznacza pierwszy dzien cyklu juz tydzien plmie brazowa krwia , okres sie nie rozkrecil i biore tabletki
co teraz powinnam zrobic?
czy to plamienie bylo pierwszym dniem cyklu?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: 1 tabletka a plamienie 23.04.09, 10:25
      grrr, grrr, grrr ginekolog powinien z Toba to wszystko omowic. Wprawdzie lekarz,
      ktorego pytalam na potrzeby forum, mowil, ze jak sie pojawi plamienie przed
      okresem i wtedy sie wezmie pierwsza tabletke, to jest ok, ale nie wiem, czy to
      sie odnosi do tak dlugich i obfitych plamien.
      Czy ten lekarz przynajmniej Cie dokladnie ginekologicznie zbadal i wykluczyl
      takie przyczyny plamien jak infekcje? Zaniedbane infekcje sa bomba z opoznionym
      zaplonem.

Co robic? Brac dalej, ale nie zakladac, ze na pewno jestes zabezpieczona - ja
      bym sobie dolozyla antykoncepcje barierowa az do poczatku nastepnego opakowania.
      W koncu to ja w razie czego bede w ciaz.
      Organizm teoretycznie ma 3 miesiace, aby przyzwyczaic sie do tabletek i w tym
      czasie moga sie pojawiac niepozadane objawy uboczne, jak plamienia wlasnie.

Ale chwilowo jedyna odpowiedzia jaka mi sie narzuca jest "zrobic kuku
      lekarzowi", bo nie podoba mi sie to, co opisujesz, brzmi, jakby lekarz
      podchodzil do sprawy zupelnie niefrasobliwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka