Dodaj do ulubionych

Tycie po tabletkach

07.05.09, 10:57
Zastanawiam sie czy warto zmienic tabletki ze wzgledu na to ze
przytylam 3 kg w ciagu 2 miesiecy po zmianie tabletek wlasnie. Czy
macie jakies doswiadczenie, czy jak zmienie np. na cilest (bo chyba
byly dla mnie najlepsze) to czy latwiej mi bedzie schudnac?
Sprobowac, czy dac sobie spokoj?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Tycie po tabletkach 07.05.09, 13:36
      nie ma gwarancji, że po tych drugich też nie utyjesz...
      lepiej ograniczyć żarcie i zacząć ćwiczyć... niestety sad
      • kr_ka_11 Re: Tycie po tabletkach 04.06.09, 13:05
        doral to nie tak z tym zarciem. ja zawsze bylam szczupla, rok temu wazylam 49
        kilo przy 162 cm wzrostu. przy yasmin przybralam (po kilku miesiacach) 3 kilo
        (nie zmieniajac nawykow zywieniowych ani nie wylegujac sie na kanapie), po
        milvane kolejne 3 (teraz jest 54-55). praktycznie nie jem weglowodanow, nie
        slodze, do pracy jezdze rowerem, chodze na basen i jedyne co uzyskalam to w
        miare jedrne cialo. z wagi nie spadlo nic. zaloze sie, ze jak odstawie tabletki
        (ktore bardzo mi sluza), to w przeciagu misiaca strace 3 kilo (tak miala teraz
        moja kolezanka, ktora musiala odstawic by oznaczyc poziom hormonow). po
        tabletkach troche sie przybiera, bo jednak organizm zatrzymuje wode. mniej lub
        bardziej.
        • turzyca Re: Tycie po tabletkach 05.06.09, 16:48
          Ale Doral nie mowi o utrzymaniu dotychczasowych nawykow, prawda? Owszem podczas
          brania tabletek moze sie zmienic metabolizm. I trzeba to uwzglednic i ew.
          dopasowac nasz bilans energetyczny do tego faktu czyli albo mniej jesc albo
          wiecej sie ruszac. Przy czym zmiany nie musza byc kolosalne: juz jedna kanapka
          dziennie za duzo po roku daje efekt w postaci paru kilo przyboru.

A co do wagi: miesnie sa ciezsze od tluszczu, mozna znaczaco schudnac - tracac
          centymetry w obwodach - a nadal miec te sama wage. Moze u Ciebie wystapil
          wlasnie taki efekt?
    • milcia1101 Re: Tycie po tabletkach 04.06.09, 12:49
      zgadzam sie z doral2 nikt Ci nei da gwarancji że po innych nie przytyjesz poza tym ogólnie to mi sie wydaje że jak dziewczyna ma skłonności to mniej więcej tyje te 2-3 kg przy rozpoczęciu tabletek jakie by One nie były...więc ja raczej bym nie zmieniała z tego powodu chyba ze jest jakis inny wazniejszy
      • ding_yun Re: Tycie po tabletkach 04.06.09, 15:52
        Ja zarówno po pierwszych jak i drugich tabletkach w ogóle nie przytyłam, a
        skłonności do przybierania na wadze mam spore. Moim zdaniem zmieniać tabletek z
        tego powodu nie warto o ile Twoja waga ustabilizuje się na tym samym, większym
        2-3 kilo poziomie.
    • igawroc82 Re: Tycie po tabletkach 16.06.09, 11:37
      Ja tyję dużo po każdych tabletkach, jakich bym nie próbowała brać, oprócz tego
      inne efekty uboczne sad Chyba jestem skazana na szukanie innych metod sad
      • oli.nek Re: Tycie po tabletkach 16.06.09, 13:46
        do autorki watku - mam sklonnosci do tycia. odkad przeszlam na plastry schudlam.
        --
    • 7zatroskana Re: Tycie po tabletkach 27.10.15, 23:11
      nie po kazdych się tyje. To zależy od skladu tabletek. moja siostra wróciła z /nieiec z Belara i nwet grama nie przytyła, a zawsze miała do tego tendencje.
      • kamila640 Re: Tycie po tabletkach 27.03.17, 21:50
        Myślę, że zależy to indywidualnie od danego organizmu. Każdy musi spróbować na sobie. Nie ma badania, które pokaże dokładnie wpływ tabletek na kobietę.
    • imild Re: Tycie po tabletkach 21.07.16, 15:29
      Poczytałem kilka artykułów o antykoncepcji żeby nabrać nieco więcej wiedzy w tym temacie. Czy Twoje problemy z wagą koniecznie są powiązane ze stosowaną antykoncepcją? Może to trylko kwestia zmiany diety/nawyków żywieniowych?
    • kkowalska86 Re: Tycie po tabletkach 19.12.16, 17:56
      3 kg to nie tak dużo. Na Twoim miejscu zwiększyłabym ćwiczenia, może lekko ograniczyła dietę i została przy tych tabletkach.
    • dorota.k2 Re: Tycie po tabletkach 17.02.17, 21:29
      Cilestu już nie ma. Teraz masz na przykład Elin, taki sam skład. Ja je dobrze toleruję. Zapytaj lekarza, myślę, że warto spróbować, jeśli cilest był dla Ciebie najlepszy
    • eve_ja Re: Tycie po tabletkach 25.04.17, 22:09
      To samo mówi mój lekarz. Pierwsze co zrobiliśmy to wyniki wszystkie, a dopiero potem mi vibin przepisał. Nic a nic nie przytyłam a to już parę miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka