Gość: Suzie Q IP: 193.0.117.* 08.01.04, 11:23 Proszę o rzetelną opinię na temat jego twórczości, czy to zwykła moda, czy prawdziwy geniusz odkryty na nowo? zuzka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zdanka Re: Zygmunt Haupt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 12:01 No ,jeśli na Haupta zapanowała teraz moda to kupię sobie za chwilę piwo ze szczęścia!!!Wreszcie jakś fenomenalnie dobrze pomyślana moda,bo jak dotąd w modzie bywały knoty typu :Carrol/Allende.To bardzo dobry,choć nierówny pisarz.Opowiadania typu "Pierścień z papieru" doskonale odsyłają w stronę surrealizmu i dziwacznej onirii,co nieczęsto się polskiej literaturze zdarza.Warto,naprawdę warto! Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Zygmunt Haupt 08.01.04, 13:11 Haupt nie jest ani modny ani genialny, to rodzaj klucza do rozpoznawania w tłumie ludzi "wtajemniczonych". ten kto zna to nazwisko, to jakby ktoś specjalny, z naszej półki, na poziomie. to jak odpruta metka od markowego ciucha, która mówi, że mamy do czynienia z osobą zamożną, ale dystyngowaną. Powiedz w towarzystwie Haupt i jak ktoś zareaguje to możesz się z nim umówić na randkę w ciemno... niekoniecznie, żeby dyskutować o literaturze... p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
xiontz Re: Zygmunt Haupt 13.01.04, 11:06 Jakoś trudno mi uwierzyć, pancho, że taki ktoś jak ty, mógł czytać Haupta. Coś mi się wydaje, że albo nieźle blefujesz, albo udajesz większego skurczybyka niż jesteś w rzeczywistości. Haupt niestety nie jest modny, a szkoda, bo to wyjątkowa literatura, bez dwuch zdań. Pozdrawiam wszystkich "hauptowców", nawet tych pokroju pancho. x. Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Zygmunt Haupt 14.01.04, 15:51 ooo, wieć pan księżulo zaczyna lubić swoją małpkę, ale i tak nie zmyli czujności takiego wielkiego skurczybyka jak pancho. wyjątkowa literatura to żadne określenie, tak można powiedzieć o każdym, nawet o komiksach, może to ty blefujesz, co? pancho Odpowiedz Link Zgłoś
xiontz Re: Zygmunt Haupt 16.01.04, 11:59 Nie chce mi się z tobą polemizować, bo reprezentujemy zupełnie odmienny poziom dyskursu. Nikomu, a już na pewno tobie nie będę udowadniał, że coś przeczytałem, albo nie. Jeśli znasz Haupta, to nie jesteś taki straszny, ale jedynie żałosny. Szkoda mi ciebie i nic więcej. X. Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Gorzkie żale 21.01.04, 10:04 więc jednak masz jakieś ludzkie uczucia, a już zaczynałem podejrzewać, że jesteś małpą podobną do mnie. Może jednak moglibyśmy się umówić na randkę? Ty i ja, i Haupt. Poczytałbyś mi deszcz, albo Elektrę, napilibyśmy się lemoniady różowej, a potem poszlibyśmy gdzieś podupczyć... p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzie_Q Re: Zygmunt Haupt IP: 193.0.117.* 27.01.04, 11:56 Siedzę w Wiedniu i wszyscy mnie tu pytają o Haupta, czyżby kolejny raz zagranica doceniła coś, czym pogardzono u nas? Odpowiedz Link Zgłoś