Gość: Caramella IP: *.chello.pl 08.01.04, 20:43 Czy jest coś, co byście polecili??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guzik.petelka Re: literatura WŁOSKA 08.01.04, 21:04 Jeżeli czytasz po włosku, spróbuj Stefano Benni. Bardzo zabawne historyjki, wiele mówią o Włochach. Polecam "Bar sport" i "Bar sotto il mare". Z tłumaczonych na polski: Ammaniti, Morante, Eco, Calvino. Niektórym podoba się Baricco, mnie nie, ale z ciekawości można zajrzeć na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caramello Re: literatura WŁOSKA IP: *.chello.pl 08.01.04, 21:10 dzięki guzik.petelka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: literatura WŁOSKA 09.01.04, 07:17 Zajrzyj na wątek książki włoskich autrów, które polecacie... Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.m Re: literatura WŁOSKA 09.01.04, 16:46 Na liście z tamtego wątku nie ma Luigi Pirandella, autora 246 opowiadań i znakomitej powieści "Świętej pamięci Mattia Pascal". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: literatura WŁOSKA IP: *.chello.pl 22.01.04, 18:16 Jasne: polecam Antonio Tabucchi "Sny o snach" a także Słowa na opak" tego samego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: literatura WŁOSKA 22.01.04, 19:07 Bassani, Morazzoni, Silone, Tozzi, Primo Levi, Silone, Nikt tez (chyba) nie "zapodal" Svevo i Pirandello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reakcjonista Re: literatura WŁOSKA IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 02:28 moja droga a ja ci polecam paolo maoresinga z genialnym "wariantem luneburskim",a i jeszcze "canone inverso",w polsce wydało to chyba wydawnictwo C&T pod tytułem ,właśnie nie wiem jakim:) Odpowiedz Link Zgłoś