Dodaj do ulubionych

Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodziku?

27.01.04, 16:54
Jak ustaliliśmy w wątku o ekranizacjach jedyny film o przygodach Pana Tomasza
jaki dało się oglądać to Templariusze. Ale może kiedyś, w przyszłości - ktoś
zechce jeszcze zekranizować książki Nienackiego. Jak myślicie, jacy aktorzy
mogliby zagrać? Pana Tomasza i innych. Jeśli chodzi o Pana Samochodzika to
siłą rzeczy przywykłem sobie go wyobrażać jako Mikulskiego, ale ten aktor
wiekowo już raczej nie pasuje. I szczerze mówiąc na razie nikt nie przychodzi
mi do głowy. Ale Baturą mógłby być Andrzej Chyra. Taki inteligentny, zimny
chytry typ...
Jakie propozycje?
Obserwuj wątek
    • jack9 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:00
      motyla.noga napisał:
      Ale Baturą mógłby być Andrzej Chyra. Taki inteligentny, zimny
      > chytry typ...
      > Jakie propozycje?

Chyra trochę mi nie pasuje bo Batura był podobno bardzo przystojny...
      Natomiast uważam że idealne warunki fizyczne na Tomasza ma Artur Barciś ...;)
      • aeris Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:01
        nieeee stanowcze nie ekranizacji!!!!!!!!!!!!!!!!! po co psuc nasze wlasne
        wyobrazenia, ktore sie tworzyly kilkanascie lat?!!!!
        • pizmak31 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:09
          No co Wy, jaki Chyra, jaki Barcis! polecmy konwencjonalnie i zdizanjowanie: Pan
          Samochodzik to of kors Linda, a Batura - Zebrowski, dyrektor Marczak - Pawel
          Delag, Karen - Joanna Brodzik, Kasia z Ksiego Strachow to Alicja Bachleda
          Curus, w rolach harcerzy: Bartek Obuchowicz oraz blizniacy z ?M jak Milosc?,
          itd. :))))
          • motyla.noga Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:11
            A Pazura to pies?! Jak mogłaś zapomnieć o nim w takim zestawieniu ;-)
            • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:12
              Pazura moglby zagrac Wiewiorke!
              • pizmak31 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:14
                A moze Kuba Wojewodzki by zagral Samochodzika? Taki fajtlapa i brzydal, I tez
                ma szybki samochod, he he he he
                • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:15
                  Wojewodzki jest za wredny. Samochodzik to ostoja dobrych manier!
                  • pizmak31 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:17
                    Nie ma, normalnie nie ma kandydata. Moze ten, no jak mu tam, co zagral w
                    teatrze wedlug ksiazki Lema, brader...
                    • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:19
                      Bonaszewski. Ciekawe, tez o nim myslalem...
                      Linda moglby byc Batura.
                      A Marczaka moglby zagrac Gajos.
                      • motyla.noga Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:20
                        Nie, Linda nie, proszę! Kto na Bigosa?
                        • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:22
                          To moze Majchrzak na Bature? A Bigosa moglby zagrac Tymon Tymanski. A co? Tez
                          mi wyglada na olewusa.
                          • motyla.noga Tymański Bigosem!!! 27.01.04, 17:26
                            Tak! Tak! Tak! Tymański Bigos! Super!
                            • pizmak31 Re: Tymański Bigosem!!! 27.01.04, 17:28
                              W roli Fryderyka widze Brada Pitta. Nie wiem, jak Wy. A Zenobia to nik tylko
                              Danuta Stenka ....
                        • pizmak31 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:23
                          Na Bigosa - jakis przystojny niechluj z blyskiem w oku. Ale nic mi nie
                          przychodzi do glowy...
                          • pizmak31 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:25
                            Wow, Brader, niezly pomysl.
                            • motyla.noga Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:31
                              Do roli Pana Kazia /kolegi Pana Anatola/ proponuję Zamachowskiego. Czy Marek
                              Kondrat nadawałby się na Pana Tomasza?
                              • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:36
                                Kondrat? Nie.
                                • pizmak31 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:43
                                  Nieeee, no to bardziej zamachowski by sie nadawal na Pana Tomasza...
              • j.a.r.e.k Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 24.08.04, 16:04
                cze67 napisał:

> Pazura moglby zagrac Wiewiorke!

Pazura bylby dobry na Bigosa
                A Steffen M. na Alfreda Dobenecka
          • stonka69 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 28.01.04, 13:26
            Wyczujcie: Linda jako Pan Samochodzik zwraca się w remake'u Templariuszy do
            harcerzy o Karen: 'Bo to zła kobieta była'

Albo w ostatniej scenie Niesamowitego Dworu podchodzi z karabinem do
            Batury: 'W imię zasad sk...synu'

Albo we Fromborku zagaduje do niego zaczepnie: 'Co ty wiesz o szukaniu
            skarbów'.

Albo do Kiki w złotej rękawicy: '14 lat? - to ty stara dupa jesteś'

Buuuuuhahaha
      • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:05
        Tez myslalem o Barcisiu, ale jak mi sie przypomni postac ktora gra w Miodowych
        latach, to juz o nim nie chce myslec...
        • turek123 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:10
          Jeżeli już ekranizować, to chyba raczej z jakimś mało znanym aktorem, z
          nieopatrzoną twarzą, bo inaczej widzowie będą widzieć np. Barcisia, który gra
          Pana Samochodzika. Ale szczerze mówiąc, patrząc na to co się teraz w Polsce
          kręci, myślę, że powstałby jakiś koszmar w stylu Praskich Tajemnic, Latających
          Machin albo jeszcze coś gorszego. A Tomasza grałby, któryś z braci Pazurów.
          Chyba jednak nie chcę ;-)
          • aeris Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 27.01.04, 17:12
            no wlasnie o to mi chodzi...
    • dexim A harcerze?! 28.01.04, 00:53
      Wiewiórka - Gołota, Wilhelm Tell - Saleta, Sokole Oko - Michalczewski. A Pan
      Samochodzik - faktycznie, Barciś to najlepsza propozycja. Wyobraźcie sobie taką
      scenę z tymi aktorami - Pan Samochodzik wiezie swoich trzech harcerzy na tylnym
      siedzeniu.
      Nie zgodze się jednak, by Karen miała zagrać Brodzik. Karen była chyba
      blondynką, miła skandynawski typ urody...
      • j.a.r.e.k Re: A harcerze?! 24.08.04, 16:12
        dexim napisał:

> Wiewiórka - Gołota, Wilhelm Tell - Saleta, Sokole Oko - Michalczewski. A Pan
        > Samochodzik - faktycznie, Barciś to najlepsza propozycja. Wyobraźcie sobie taką
        >
        > scenę z tymi aktorami - Pan Samochodzik wiezie swoich trzech harcerzy na tylnym
        >
        > siedzeniu.
        > Nie zgodze się jednak, by Karen miała zagrać Brodzik. Karen była chyba
        > blondynką, miła skandynawski typ urody...
        boska Otylia jako Karen!
        :-)
    • pan_dickens Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 28.01.04, 12:20
      Jerzy Bończak jako Pan Samochodzik?
      • nefil Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 28.01.04, 16:27
        Batura- Linda
        • lukas1492 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 28.01.04, 18:27
          Batura - Linda ... To JEST TO !
          • czekolada72 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 28.01.04, 22:58
            Tylko nie Linda-Batura, on byl przystojny, kurcze, i ja sie w nim za te
            przystojnosc podkochiwalam, a wy chcecie dac mi tu lysiejacego macho.
            Poprosze o Aleksandra Domagarowa. A na rozkoltunionego Bigosa proponuje tego
            lekarza zza wschodniej granicy z "Na dobre i na zle"
            • arntzen Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 01.02.04, 12:22
              Na Bature pasuje Piotr Polk - gfx.filmweb.pl/bin/a/8940/foto.gif
              A wspomniany Andrzej Chyra nie bylby zlym Samochodzikiem -
              img.stopklatka.pl/filmowcy/00500/00583/0.jpg
              • cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 01.02.04, 12:29
                Nie, wedlug mnie zupelnie nie pasuje do roli Samochodzika. To juz bardziej
                Pieczynski.
                • czekolada72 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 01.02.04, 17:07
                  Batura moglby byc ten aktor, ktory w "Na dobre i na zle" gra mlodegp mecenasa
                  Depczyka. Niestety, znow nie zapamietalam :(
            • motyla.noga Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 01.02.04, 19:57
              > Tylko nie Linda-Batura,

Ja też stanowczo protestuję przeciwko Lindzie w filmie o Panu Samochodziku :))))
    • lou24 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 05.02.04, 11:19
      Mirosalaw Baka.
      Bonaszewski moglby zagrac Waldemara B.
      • wysoka Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 13.02.04, 11:45
        wiec po przeczytaniu wszystkich kandydatur myślę:
        Karen - np. ta laska z quo vadis - Magdalena Mielcarz?,
        Pan Samochodzik - Żebrowski ale wystylizowany na brzydszego,w okularach czasem,
        mimo wszystko Barciś za niski i za chudziutki?,a może Wilczak?albo kurcze już
        nie wiem teraz nie ma już takich aktorów!!!
        Batura - Chyra lub Linda??? raczej Chyra lub Majchrzak???
        harcerze jakieś mało znane twarze dzieci - naturszczyki w stylu Tolka Banana
        Marczak - Gajos albo Kpt.Kloss/vel były pan Tomasz

• cze67 Re: Kto móg3by zagrać w filmie o Panu Samochodzik 13.02.04, 14:06
          wysoka napisa3a:

Mikulski jako Marczak? Dla mnie bomba! To sie nazywa "inteligentna gra z
          widzem".
          Chociaz aktorsko lepszy bylby jednak Gajos (z calym szacunkiem panie
          Stanislawie).
    • juliettamasina Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 01.03.04, 23:10
      motyla.noga napisał:

> Jakie propozycje?

dyrektora Marczaka mógłby zagrać Krzysztof Globisz z Krakowa.
      niby taki miły, jowialny a tak naprawdę twardy i uparty.
      • motyla.noga Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 02.03.04, 03:05
        O! Globisz moglby byc! Jestem "za" ;)
        • czekolada72 Re: Kto mógłby zagrać w filmie o Panu Samochodzik 02.03.04, 13:18
          i ja "za" :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka