Gość: Gosia IP: *.acn.waw.pl 04.07.10, 22:30 Co zabrać ze sobą na 2 tygodnie na Mazurach? Będę wdzięczna za podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 05.07.10, 01:14 Fenistil Żel. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 05.07.10, 08:56 Katarzynę Enerlicht ;) albo Kalicińską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 05.07.10, 11:23 na dwa tygodnie to ok 10 ksiazek proponuje: Marina Zafona Cien Wiatru tez, jesli nie czytalas Gargulec cos z Agathy Christie - na wakacje idealna Szkarlatny platek i bialy Blekitna krew Cobena Trzynasta opowiesc powiesc Tess Gerritsen w tytule "kosci" (przepraszam, ale nie pamietam dokladnie) uwielbiam wakacje jak jade na urlop to pol walizki jest ksiazek jeden dzien = jedna ksiazka nadrabiam zaleglosci z calego roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 06.07.10, 07:09 o rety! z taka iloscią to bym nic wiecej poza ksiazka na mazurach nie zobaczyla i nie zwiedzila:-P Odpowiedz Link Zgłoś
dina1410 Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 08.07.10, 09:20 Tak weź Enerlicht "Prowincję pełną marzeń". Na bank starczy Ci na dwa tygodnie, może nawet nie zdołasz całej przeczytać... Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Kryminały :-) 05.07.10, 11:37 Jeśli podobnie, jak ja, nie czytałaś jeszcze Stiega Larssona, to polecam spakować w kufer "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" :-) Właśnie wróciłam z wakacji, na których ten tom doskonale się sprawdził - tuż obok Camili Lackberg i nieśmiertelnej Agathy Christie. A dla oddechu, choć wciąż w nurcie kryminalnym, śledziłam szaleństwa Powiernika Pań, czyli Eduardo Mendozy "Przygodę fryzjera damskiego" :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GośćPoniedziałkowy Re: Kryminały :-) IP: *.knc.pl 05.07.10, 13:28 Z sensacji - książki Philippa Vanderberga (na początek :Piąta ewangelia). Dan Brown może się schować. Z ezoteryki - Niebiańska przepowiednia Redfielda, asbolutny niesmiertelnik, który każdemu poprawi nastrój i skłoni do myslenia. A do smiechu - Zaczyńską (właśnie wyszła jej druga książka) i Chmielewską To powinno wystarczyć na 2 tygodnie;-) Miłych wakacji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kryminały :-) 05.07.10, 13:49 Prosze powiedziec cos wiecej nt Philippa Vanderberga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GośćPoniedziałkowy Re: Kryminały :-) IP: *.knc.pl 05.07.10, 15:16 Vanderberg jest Niemcem, pisze od ponad 30 lat. Jego książki obracają się wokół zagadnień związanych z tajemnicami Kościoła. Dużo w nich ciekawostek naukowych, ale przede wszystkim szybka, inteligentna akcja. W Polsce wyszło 5 jego książek, wyd. Sonia Draga. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kryminały :-) 05.07.10, 19:15 Poniedzialkowy> pieknie dziekuje, zacheciles mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 05.07.10, 15:02 Dom nad rozlewiskiem mazurskie PANSamochodziki, chociazby Pan Samochodzik i Winnetou... Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 05.07.10, 22:35 koniecznie Dom nad rozlewiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: co na 2 tygodnie na Mazurach? :) 06.07.10, 00:52 A moja propozycja to.. MP3. Jeśli lubisz historię to zorganizuj sobie kilka pozycji o historii terenu, który pojedziesz zwiedzać. Tam są cuda które schowane przed ludźmi, bo na Mazurach nie ma pieniędzy na promowanie historii. www.polskieradio.pl/podcast/62/podcast.xml O historii zamków krzyżackich w dawnych Prusach. Bez przesady ale kocham ten cykl i słuchałam go w kółko. Genialnie zrobiony i ten i następny o podobnej tematyce. www.polskieradio.pl/podcast/125/podcast.xml Jak zawsze, dobrze się słucha ale fajnie też mieć w pobliżu dostęp do zdjęć albo książek. Ciekawe czy komuś się spodoba. Polecam też Wańkowicza i " Na tropach Smętka". Spędziłam tam fantastyczne chwile i polecam odkrycie nowej (starej) strony Mazur. Odpowiedz Link Zgłoś