liester 16.05.11, 13:53 Hej, macie może jakieś księgarnie zwykłe bądz internetowe, z których zawsze zamawiacie swoje książki czy może szukacie wybranych tytułów w pierwszej lepszej napotkanej księgarni? Jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WD40 Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.static.korbank.pl 16.05.11, 21:30 Mamy. Polskie kupuję w Gandalfie, a zagraniczne w Krainie Książek. WD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 22:50 Matras (w realu). Czesto obniza ceny. Teraz wszystko 25 procent taniej. I ksiegarnie z tanimi ksiazkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wirtualnaczytelniczka Re: Ulubiona księgarnia? 16.05.11, 23:08 Raczej zwracam uwagę na ceny, zbieram kilka interesujących mnie pozycji i korzystam z darmowych wysyłek (ewentualnie Matras i odbiór w księgarni). Kupowałam przez: Matras, Selkar, Expans i Szczytnicka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Ulubiona księgarnia? 17.05.11, 07:39 Nowe książki kupuję wyłącznie w Empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszmisz Re: Ulubiona księgarnia? 17.05.11, 16:58 Moją ulubioną księgarnią w Warszawie jest Księgarnia Odeon na Hożej. Osoby które tam pracują zawsze polecają genialne książki, i bardzo dużo czytają. Nawet udało mi się tam kupić bardzo długo poszukiwaną książkę. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Ulubiona księgarnia? 17.05.11, 21:29 Księgarnia Powszechna w Poznaniu. Jest w niej bardzo dużo książek, niewiele gadżetów i panuje lekki chaos, który zachęca do grzebania. Odpowiedz Link Zgłoś
antypaladyn Re: Ulubiona księgarnia? 15.07.11, 11:21 KiK (Książka i Komiks) na św. Marcinie w Poznaniu, połączenie sklepu i antykwariatu, nowe książki i komiksy prawie zawsze można dostać po cenie ciut niższej niż ta na okładce. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Ulubiona księgarnia? 18.05.11, 11:44 kupuję w sieci, bo taniej zazwyczaj jednorazowo kupuję 3-8 książek sprawdzam w kilku księgarniach i kupuję w tej, w której wybrane pozycje tworzą tanszy koszyk Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekk12 Re: Ulubiona księgarnia? 30.05.11, 10:57 Ja zwykle zakupuje swoje książki w pobliskiej księgarni gdzie już mnie znają, jak tam niedostane tego, co szukam to korzystam z księgarni internetowej www.czytam.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ulubiona księgarnia? 30.05.11, 10:59 Matras w realu. Przez internet nie kupuję książek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: Ulubiona księgarnia? 30.05.11, 11:22 Ja nie mam jakiejś ulubionej, kupuje jak mi coś wpadnie w oko, zwracam uwagę na ceny. Sporo kupuje też przez internet, tutaj sobie cenię np. goneta.net, sporo ciekawych ebooków, niskie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_k Re: Ulubiona księgarnia? 30.05.11, 11:38 W Empiku albo w Bonito.pl Bonito ma sporo nizsze ceny niż w innych księgarniach, zamawiam zwykle jednorazowo sporo ksiażek wiec odchodzi mi też koszt przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandigo Księgarnia stacjonarna + Wysyłkowa.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 15:08 Ja zawsze robię tak, że wybieram się do normalniej księgarni, wybieram co mnie interesuje, a potem z telefonu sprawdzam czy jest na Wysyłkowa.pl . Zazwyczaj tylko stąd zamawiam, bo na Empiku już się parę razy zawiodłem i jak nie muszę to nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandigo W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 02:24 W Wysyłkowej oprócz systemów rabatowego dla klientów (dokładnie nie pamiętam, trzeba sprawdzić na stronie) jest przesyłka za darmo dla zamówień powyżej 200zł. :) Także nie przekonacie mnie do Empiku tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 06.06.11, 18:11 To ja mam wydawać 200 zł żeby mieć darmową dostawę? Są inne sklepy internetowe gdzie można mieć dostawę bez opłat i nie trzeba przy tym wydawać tylu pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandigo Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 21:03 Zazwyczaj jak masz darmową dostawę przy każdej kwocie to odbiją sobie sporo w cenie książki , ja np. zamawiam dużo i często i jest to dla mnie bardzo korzystne. :) Dlatego z całą stanowczością POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 09.06.11, 16:19 Rzeczywiście, księgarnie sporo odbijają sobie na cenie książki. Przykład pierwszy z brzegu, oto jak wielkie różnice cen są w niektórych księgarniach: Tytuł, którego szukałem ostatnio - "Stulecie detektywów", J. Thorwald: wysyłkowa - 48,00 pln merlin - 48,99 pln selkar - 47,00 pln empik - 47,99 pln kdc - 49,00 pln matras - 47,61 pln bonito - 46,10 pln Ceny są już prawie wszędzie takie same. Co niektórzy mają drożej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo 17.06.11, 15:37 Do tego spisu dodam jeszcze jedną księgarnię: twojeksiazki.pl = 45,00 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 17.06.11, 16:39 Celem mojej wypowiedzi było porównaniu tylko kilku księgarń - największych i najbardziej znanych, reszta mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo 03.07.11, 05:05 mól książkowy napisał(a): Tytuł, którego szukałem ostatnio - "Stulecie detektywów", J. Thorwald: > > wysyłkowa - 48,00 pln > merlin - 48,99 pln > selkar - 47,00 pln > empik - 47,99 pln > kdc - 49,00 pln > matras - 47,61 pln > bonito - 46,10 pln Księgarnia Warszawa 42,73 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Re: W Wysyłkowej jest przesyłka za darmo IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 06.07.11, 01:16 Teraz będziecie dodawać wszystkie księgarnie, jakie tylko istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
anetka_polka Re: Ulubiona księgarnia? 06.06.11, 12:13 Hej, A ja uwielbiam As you like it/ Jak wam się podoba ale tylko jeśli chodzi o wydawnictwa albumowe i książki obcojęzyczne. Jeśli szukam czegoś ładnego na prezent to zawsze tam wpadam - albumy na każdy temat i dla każdego. Polecam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
easydobranocka Re: Ulubiona księgarnia? 08.06.11, 13:14 Nie mam ulubionej księgarni internetowe.Książki najchętniej kupuje w księgarni "Matras" oraz w ksiągarniach z tanią książką. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrujaca_po_polsce Kraków, Bona 10.06.11, 09:43 W Krakowie zaopatruję się zazwyczaj w księgarniach w centrum miasta. Zazwyczaj w Matrasie (podczas gdy mają spore zniżki) oraz w Bonie na Kanoniczej. W tej drugiej tym chętniej, że mają przyjemną kawiarnię, można się też załapać na rabat: www.urlopwpolsce.pl/oferty-rabatowe/zobacz-oferte/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaparte Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 12:07 księgarnia "Skarbnica" w Krakowie, a właściwie w Nowej Hucie na placu centralnym ,moja "pierwsza" księgarnia Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_rada Re: Ulubiona księgarnia? 14.06.11, 10:37 a ja kupuję w Gandalfie od dawna i pewnie jeszcze długo tam kupować będę. Baaardzooo sporadycznie zdarza mi się w takich hmmm..., stoiskach w marketach coś wyhaczyć niezniszczonego i w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.pl 14.06.11, 11:34 Akurat w tym sklepie to sama drożyzna, chyba że ktoś mieszka w mieście gdzie owa księgarnia się znajduje. To już nawet w Matrasie czy Empiku można kupić niektóre rzeczy taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
johnson123 Świetna księgarnia 26.06.11, 16:43 Zdecydowanie Księgarnia Selkar Tanio, szybko, a przede wszystkim bardzo dużo różnych pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowianin Re: Świetna księgarnia dla Polakow w Niemczech IP: *.pools.arcor-ip.net 08.07.11, 12:24 Duzo tytulow, ceny - nie tanio, ale bez zdzierstwa, mankament - dosc dlugo trzeba czekac na przeslanie, ale porto jest ok b.niskie. Kilka lat kupowania i wlasciwie zawsze ok. Aha ksiegarnia ma nazwe po zmianie - Slowianin:) Odpowiedz Link Zgłoś
garga-mella Re: Ulubiona księgarnia? 26.06.11, 16:48 Ja najbardziej lubię kupować w Matrasie. I w antykwariatach:) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ulubiona księgarnia? 08.07.11, 14:25 Ja też w Matrasie, milsza i mniej komercyjna księgarnia niż Empik i mniej tłumów, a obsługa fachowa i miła. W Empiku raz młody Pan z obsługi nie wiedział nie tylko czy mają Ibsena, a nawet "jak się to pisze"... Zaś kiedyś dwie pracujące tam młode Panie wykładające tam książki obgadywały trzecią, racząc przy tym wyzwiskami typu "suka". Empik-pełna kultura :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 08.07.11, 23:02 Odwiedziłem daaaawno temu Matrasa. Już po wejściu dopadła mnie sprzedawczyni pytając się w czym może pomóc. Jakbym chciał to usłyszeć, poszedłbym do tradycyjnej księgarni "z towarem za ladą". Odpowiedz Link Zgłoś
kla-udy Re: Ulubiona księgarnia? 07.07.11, 11:42 Nie jestem jakoś specjalnie związana z jakąś konkretną księgarnią. Jak takową znajdę dam znać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus17 Re: Ulubiona księgarnia? IP: *.smpk.krakow.pl 11.07.11, 17:24 Dawniej kupowałem książki w pierwszej lepszej księgarni. Jednak od paru miesięcy wpadłem na pomysł, że będę kupował w sklepach internetowych wydawnictw, gdyż można trafić na fajne rabaty albo darmową wysyłkę! Ostatnio zakupiłem poprzez wydawnictwo Galeria Książki, całą serię o Percy Jacksonie. Wciągnęła mnie mocno, idealnie na wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Ulubiona księgarnia? 14.07.11, 11:53 Z tymi wydawnictwami to racja. Wydawnictwo literackie- bardzo szybka obsluga i wysylka towaru. Kupilam od nich ta metoda sporo ksiazek i nawet jak zaliczylam kilka literackich niewypałów, kupuje dalej, bo wydawnictwo wydaje fajne pozycje. Ksiegarnia warszawa- duzo tam kupilam ksiazek, faktycznie najtansi, ale nie mozesz tam zamawiac ksiazek, ktore nie sa stronie www. Odpowiedz Link Zgłoś
joankawm Re: Ulubiona księgarnia? 14.07.11, 12:05 Ja kupuję w różnych np Merlin, Wysyłkowa, Gandalf, Selkar. A ostatnio odkryłam dyskont książkowy Aros i jestem super zadowolona, tanie ksiązki, szybka wysyłka, w niecałe dwie doby miałam ksiazki u siebie. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś