Gość: Shilon IP: *.chello.pl 13.06.04, 17:55 Witam temat jak w temacie:) Ja osobiscie jestem za traffic clubem mimo ze nowosci (komiksy!!) pojawiaja sie tam sporo pozniej. Ale ta przestrzen!:-D pzdr Shilon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.chello.pl 13.06.04, 23:56 Mój głos za Traffic Clubem!!! Własciwie to ostatnio byłam w części prasowej, ale i tam zdecydowanie na plus!!! W dziale tearalnym w Empiku walają się jakieś stare numeru Teatru i podartego Ruchu Teatralnego, Dialogu nie uświadczysz (ja przynajmniej nie widziałam). Natomiast w Trafficu - elegancko i zdziwiłam się mocno, ze jest az taki wybór! Jeśli chodzi o moje doświadczenia książkowe, to w Empiku wiele razy spotykałam się z niekompetencją i małym obeznaniem osób tam praujących; w Trafficu nie spotkalams się może z jakims niesamowitym obeznaniem (nie miałam po prostu dotychczas potrzeby szczegółowego dopytywania się będąc tam), ale na moje pytanie czy jest książka i gdzie ją mogę znaleźć nie tylko udzielono mi odpowiedzi, ale i dostarczono książkę do ręki(świadczy to chociażby o tym, ze wiedzieli gdzie książka leży i gdzie jest poszukiwana półka;). No i w ogóle lepsze wrażenie, dywaniki i kanapy, tak przytulnie jest. Jeszcze raz podkreślam, ze ostatnio nie bywałam często, ale takie mam wrażenia po moich dotychczasowych wizytach. Pozdrawiam Z. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 14.06.04, 14:26 Traffic ma swoisty nastrój (te kanapy!!!) i większą przestrzeń. Lepiej mi się tam szuka płyt. Szkoda, że jest tylko jeden:( Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 14.06.04, 21:58 Zdecydowanie Traffic. Czuję się tam jak w księgarni, a nie jak w supermarkecie z książkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Traffic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 08:59 zdecydowanie Traffic. po prostu jest spokojniej. wiecej przestrzeni, mozna sobie przysiasc na fotelu, cisza (no chyba ze szykuja sie do jakiegos koncertu). choc czasem nie maja niektorych ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: 195.245.217.* 15.06.04, 17:01 Absolutnie Traffic - spokoj, odpowiednia atmosfera do wyszukania ciekawej ksiazki. Do Empiku moge wpasc po konkretna ksiazke, jesli wiem, czego potrzebuje i (najlepiej) domyslam sie, gdzie stoi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Oczywiście Traffic. IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 02.07.04, 14:23 Przestrzeń. Klimat. I mają włoskie powieści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.chello.pl 02.07.04, 14:26 ostatnio dawno mnie tam nie bylo, ale uwazam, ze w kategorii ksiazkowo-muzyczno- prasowych sklepow traffic jest klasa dla samego siebie dzis pewnie tam wpadne i zobacze co slychac Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 02.07.04, 15:15 Traffic!!!! Dla niego ograniczyłem kupowanie książek w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sznurówka Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: 193.201.167.* 15.07.04, 16:39 Traffic bez dwóch zdań z wszystkich wyżej wymienionych powodów. Dodam tylko, że mają kapitalną stronę internetową pozwalającą ustalić czy dana książka jest w sprzedaży i na której półce stoi. Ach te fotele i wnętrza. Znacznie mniejszy tłok i specyficzna atmosfera:) Same plusy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobofruit99 Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 20.07.04, 03:51 Nie zgodzę się, ale tylko w kwestii marginalnej - Traffic Club ma okropną witrynę, jedną z najgorszych jakie widziałem. Jest bardzo brzydka i nie działa poprawnie w innych przeglądarkach niż Internet Exploder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerido Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.kv.net.pl 20.07.04, 07:15 ..a gdzie ten traffic? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 20.07.04, 10:47 Początkowo Traffik wydawał mi się odpychający. Pamiętacie początki? Bylo to ponure miejsce bez życia. Troche nadęte. Ale z czasem to się zmienilo. Teraz wolę Trafffik od EMPIKa. W Trafficu można dostać kartę uprawniająca do zniżki 5%. Poza tym rzeczywiście, tak jak się reklamują, mają najtańsze nowości w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 11:49 a ja wole Empik bo moze takiej przestrzeni nie ma ale za to jest duzo wiecej ksiazek i milsza atmosfera a nie taka muzealna bo jakbym chciala podumac to bym poszla do parku a nie do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 11:50 Traffic - klimat muzealny,pustki,sztywniacko.Poza tym z dobrze poinformowanych źródeł wiem,że od strony organizacyjnej praca w Trafficu wygląda masakrycznie!!!! Jestem za Empikiem - ogromy wybór.ogólnopolska sieć,mają punkty info,które ściągają tytuły z innych salonów. Bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 12:06 Jeden przykład tylko jeden i prawdziwy. Mam kumpelę w Wawie któa chciała mi podarować Kunderę na urodziny. Poszła do Traffficu nie było poszła do Empiku na Marszałkowskiej i też nie było ale... !!! Ponieważ mją punkty info obsługa zaproponowała ściągnięcie ksiażki z Empiku w Łodzi a żeby było śmieszneij też mieszkam w Łodzi. Wiec ksiażka przywędrowała z mojego miasta do Wawy żeby kumpela na drugi dzieć mi ją przywiozła do Łodzi :) I to jest właśnie obsługa, profesjonalizm, siła sieci !!! Pozdrawiam kupującyh w Empiku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shea_butter Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 05.10.04, 17:05 Empik, ale tylko ten przy Nowym Swiecie. Ten w GM -bez komentarza (puuustki) Marszalkowska-nieco lepiej ale tez bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagnis Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.chello.pl 05.10.04, 18:02 Trafic ma lepszy klimat.Ale lepszy jest Empik bo ma książki w tej samej cenie bądz tańsze,dodatkowo mam tam 15% żniżki co czyni książki jeszcze tanszymi więc tylko tam kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 05.10.04, 19:34 Z Empiku wypłoszyła mnie agresywna muzyczka - nie lubię już tam chodzić. Najbardziej daje się we znaki w dziale płytowym i przenika nawet do działu muzyki poważnej. A w dziale książek... no cóż, nie lubię potykać się wciąż o wyciągnięte nogi w twardych butach. Płyty zamawiam w gigancie i odbieram w siedzibie firmy, tanio i przyjemnie, a osiedlowa księgarnia sprowadza mi na życzenie każdy tytuł i jeszcze mam u nich zniżkę. Traffic lubię, ale trochę mi nie po drodze, z kanap i tak nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarketGarden TRAFFIC CLUB! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:45 a ja mam 10% rabatu w traffic clubie... W empkiku niczego nie ma i nie ma nastroju... TRAFFIC CLUB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.10.04, 22:45 Traffic - więcej, lepiej, prędzej, ambitniej i "nastrojowiej". I obsługa wie, czym handluje. Empik to taki książkowy McDonald. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:21 czasami chodze do empika na marszalkowskiej- porazka, dudni jakis amerykanski szit w stylu madonna-britney a czasem jakis pedalek cos kwiczy albo reklamuje koelcho ... w traffiku nie ma przynajmniej tego syfu z glosnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aD Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:59 zajebiście:-) jako osoba, która pracowała dokładnie na tym samym stanowisku, w tym samym salonie Empik czuję się nieomal doceniony... na temat Empiku mam swoje zdanie, troszke z innej strony niż Wy, a co do Trafiic...oprócz tego, że robili chamskie zagrywki (typu: dumping) to nic do nich nie mam, do tego stopnia do nich nie mam, że nawet tam do tej pory nie byłem. Co najśmieszniejsze: Traffic tworzyli (nie wiem jak jest teraz) ludzie, których Empik się pozbył, bo nie wypełniali swoich obowiazków (lub po prostu byli kiepscy), a wiem co piszę, bo współpracowałem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 06.10.04, 10:30 no ale moze to jednak Twoj moloch sie mylil, ze tacy niefajni z nich pracownicy, skoro stworzyli swietny sklep, ktory nie tylko przetrwal wiecej niz rok, ale ma sie bardzo dobrze :))) ja do empiku juz nawet nie wchodze, szkoda moich nerwow :) * * * a odkad dumping jest zly? na tym polega wolny rynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aD Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:36 dumping jest zły, bo nieuczciwy wiem,że nikt nie powiedział, że wolny rynek ma być cacy i błyszczeć przykładem, ale pewien kodeks etyczny powinien chyba obowiązywać, hę? czy słusznie ich zwlaniali czy nie: to już nie moja brosza, wiem, że mi się z nimi źle współpracowało i dlatego jestem permenentnie zdziwiony, ze Trafficowi udało się przetrwać ponad rok:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 06.10.04, 10:59 no ale jaki kodeks? ze co. wiemy, ze jestesmy nowi na rynku i powinnismy jakos zwabic klientow, ale jest kodeks etyczny, wiec nie tylko ustalimy ceny dwa razy wyzsze niz empik, to jeszcze na wystwie umiescimy kierunkowskazy, jak dojsc do empiku? bez sensu zwlaszcza w przypadku ksiazek dumping oznacza kompletny brak zysku, wiec robili to tylko w celu zaistnienia w swiadomosci klientow. do tego zaproponowali mile miejsce o fajnej atmosferze PORZĄDEK na polkach i ludzi, ktorzy wiedza czym sie zajmuja niestety zadnej z tych rzeczy o empiku sie nie da powiedziec :/ poza tym chociaz raz powinienes do traffiku wpasc. chociaz o ile Cie znam, to pojdziesz z giganegatywnym nastawieniem i na wszelki wypadek wszystko skrytykujesz ;) ale to troche bez sensu, ze krytykujesz, chociaz nigdy nie byles :/ zle pojeta identyfikacja z (byla) firma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aD Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:33 nadmierne generalizacje odrobinę mnie rażą, wybacz ale w Empiku są ludzie, którzy znają się na swoim fachu, nie twierdzę, że wszyscy, bo mi raczej Empik przypomina takiego kulturalnego McDonald'sa, duży przemiał, cieżka praca, o zarobkach nie wspomnę ale są ludzie, którzy naprawdę się znają na tym co robią, nie wiem jak na książkach, ale na muzyce byli tacy z pewnością dumping w Twoim rozumieniu zupełnie nie pasuje do mojego, nie nie twierdzę, że mają mieć ceny dwa razy wyższe, że mają mieć drogowskazy, tylko, że konkurencja ma być uczciwa jak może byc uczciwa, zapytasz, skoro Empik to potężna sieć, a Traffic only one (chyba, ze coś się zmieniło). Głownym udziałowcem w Trafficu jest bodajze FNAC, , a FNAC to moloch europejski. I dobrze robił wprowadzając Traffic na rynek, bo potrzebna byłą konkurencja. Z tego co wiem dzięki Trafficowi obroty w Empiku wzrosły:-) a i jeszcze jedno: ja pod hasłem EMPik nie rozumiem całej sieci, tylko ten na Marszałkowskiej i jeszcze jedno: nie identyfikuję się z byłą firmą i nigdy tego nie robiłem, identyfikuję sie z ludźmi, z którymi razem pracowałem, bo wiem ile ich pracy jest włożonych w Empik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:00 kubissimo nie daj sie wrobic, od jakiegos czasu na forum gazeta pojawiaja sie takie wpisy- ja juz widzialem zadowolona anonimowa pracownice mcdonalds- to pewnie nasz siermiezny przemysl reklamowy robi jakies szeptane pozytywne kampanie .... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 06.10.04, 15:07 nie nie tym razem to nie sciema, bo aD znam osobiscie i tak tu sobie polemizujemy, bo mamy rozne zdania, ale i tak sie lubimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Traffic vs. Empik -wasze wrazenia 06.10.04, 15:05 no wlasnie i wychodzi na to, ze to Ty generalizujesz i to na znacznie wieksza skale ;) Ty piszesz o jednym konkretnym sklepie, ja mowie o calej sieci EMPIK, warszawski Junior, sam w sobie kwintesencja balaganu, w porownaniu z EMPIKAMI np. z Gdanska, czy Poznania jest oaza porzadku :/// Ty piszesz o dziale muzyki, ja o dziale ksiazki, bo tam spedzam najwiecej czasu Ty piszesz o swoich znajomych, z ktorymi sie identyfikujesz, ja ogolnie o personelu. bo nie obchodzi mnie, czy to sa fajni ludzie. tzn ok, wole jak personal fajny i przystojny i jeszcze wie o co sie pytam, ale ta trzecia rzecz liczy sie dla mnie najbardziej bo dla mnie naprawde moga byc chamami, pod warunkiem, ze sie sprawdzaja jako sprzedawcy i wiedza czym handluja i gdzie to jest. w empikowych dzialach ksiazki to rzadkosc :/ co do dumpingu to sorry, ale jaka inna strategie zapronowalbys dla firmy wchodzacej na tak grzaski rynek, jakim jest rynek ksiegarski? Odpowiedz Link Zgłoś