Dodaj do ulubionych

Mur berliński

17.05.12, 15:38
Czy spotkaliście się, Czytelnicy, z jakąś książką obyczajową, której akcja rozgrywa się w czasie (i miejscu ^^) upadku muru berlińskiego? Ciekawi mnie ten moment, w którym rozebrano mur i ukazały się sobie wzajemnie 2 różne światy. Ktoś to opisał, a ktoś w dodatku przełożył na polski?
Obserwuj wątek
    • Gość: kki13 Re: Mur berliński IP: *.trzebinia.mm.pl 17.05.12, 18:33
      Właśnie teraz przeczytałam i bardzo mi się podobała "Tunel" Magdaleny Parys:)
      • semi-dolce Re: Mur berliński 17.05.12, 20:11
        Ja też i też mi się podobał :)
        • Gość: kurka macieja Re: Mur berliński IP: *.adsl.alicedsl.de 15.07.12, 00:40
          Mnie też, byłam zachwycona. Książka "Tunel" Parysowej rewelacyjna, zabrałam na wakacje, czytałam dwa razy, raz po razie, akcja, dynamika, mur berliński, plus bonus: życie, świetna!
      • Gość: Wolfgang Re: Mur berliński IP: 89.204.130.* 05.10.12, 01:17
        Mnie tez sie podobala
    • japanka2 Re: Mur berliński 15.07.12, 07:48
      Mnie również podobał się "Tunel", a tak to nic więcej z tego okresu w przekladach z niemieckiego raczej nie czytałam, albo nie kojarze w tym momencie. Ostatnio wymieniam sobie książki za punkty przez portal Finta (finta.pl) i tam coś mi się obiło o oczy z tego rodzaju tematyki.
      Można zajrzeć.
      • Gość: Bogdan Kersz Re: Mur berliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 17:52
        Ja tez czytalem tylko "tunel" i tez bylem pod wrazeniem, wlasciwie z beletrystyki czytalem w ostatnich latach o berlinie, murze i stasi tylko "tunel", ale za to dwa razy z rzedy bo to gesta ksiazka i przemyca mnostwo faktow historycznych, mnie osobiscie do tej pory niemal calkowicie nieznanych.
    • Gość: jaz Re: Mur berliński IP: *.ev-diakonieverein.de 25.09.13, 21:49
      Good Bye Lenin! (2003) dobry film
    • jeepwdyzlu cudowny ten Tunel 26.09.13, 09:10
      najpiękniejsza książka jaką kiedykolwiek czytałem
      arcydzieło po prostu
      jeep
      PS. gdzie mam wysłać nr konta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka