Dodaj do ulubionych

OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH

IP: *.acn.pl 01.07.04, 19:13
Na forum rozpętała się mała "burza" dotycząca Świata Książki
Proponuję zrobić WYSYŁKOWYCH KLUBÓW KSIĄŻKOWYCH. Oprócz miejsca dodaj
uzasadnienie:
1) Klub dla ciebie: najszersza oferta książkowa, hity rynku, miesięczna
częstotliwość katalogów, niskie ceny,
2) Świat Książki: dobra jakość książek, coraz więcej prawdziwych "hitów
rynkowych", minusy: przymus kupowania niezamawianych książek, mniejszy
katalog i rzadziej wychodzący niż punkt 1)
3) KKKK: tanie książki, szeroki wybór klasyki
4) Prodoks: klub "religijny"
A jakie są wasze propozycje?
Waldek
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 20:55
      Klub Dla Ciebie wrzucam na pierwsze miejsce. Przyjeżdża do skrzynki raz w
      miesiącu, kupować na siłę nie trzeba, ma ciekawszą ofertę niż Swiat Książki, i
      liczne promocje, w których naprawdę obniżają ceny.
    • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: 195.150.115.* 01.07.04, 22:04
      Dla mnie numerem 1 jest KKKK.
      Klub dla Ciebie... generalnie ma bogatą ofertę, ale większość książek sprzedaje
      w takiej samej cenie jak w księgarniach. Mogę je kupić od razu, bez czekania na
      przesyłkę i bez opłat.
      Świat Książki... dla mnie porazka ..... gdzie Ty widzisz te "hity"? Wymień mi
      jakiś z ostatniego katalogu, bo ja szukałam, szukałam i nic ciekawego nie
      znalazłam.
      • maniaczytania do Ani 02.07.04, 09:14
        Hmm, a wymien mi jakis hit z KKKK lub Klubu dla Ciebie? Jakos do tej pory w
        Klubie dla Ciebie nie znalazlam nic interesujacego dla mnie, a z KKKK podobnie
        (z tym, ze tu mam zastrzezenia do jakosci wydan, chyba ze w ciagu ostatnich lat
        cos sie poprawilo)
        • Gość: jim W imieniu Ani IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 02.07.04, 09:26
          Może ja odpowiem: z ostatniego katalogu KKKK- Dzienniki Sylwii Plath.
          Liczę, że teraz Ty wymienisz jakiś hit z ŚW. Tylko błagam, nie romansidła.
          • maniaczytania Re: W imieniu Ani 02.07.04, 09:41
            bardzo chetnie, ale dopiero w poniedzialek. Na pewno nie bedzie to romansidlo,
            bo te nie znajduja sie w kregu moich zainteresowan :)))
          • maniaczytania Re: W imieniu Ani 05.07.04, 09:03
            Mark Haddon - Dziwny przypadek psa nocna pora
            Michel Houellebecq - Czatki elementarne
            Imre Kertesz - Kadysz za nienarodzone dziecko
            to maly wycinek,
            no i oczywiscie Akunin
        • reaa Re: do Ani 02.07.04, 14:26
          KDC:
          Mroczna Arena Puzo
          Europejka Gretkowska
          Kod Leonarda da Vinci Brown
          Jedenascie minut Coelho
          Zly Tyrmand
    • a.adas Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 23:06
      Prószyński (KKKK)
      - po pierwsze zawsze się znajdzie coś ciekawego w nowościach
      - po drugie wiele dwa razy tańszych rzeczy z Prószyńskiego
      - i najważniejsze, 3 książki za 18 zł w Kiermaszu. Czasem jedna, czasem dwie,
      a czasem i trzy wartościowe książki.
      • gatta13 Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 23:10
        To dlaczego Prószyński mi nic nie przysłał? Hę?
        • a.adas Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 23:20
          Szanowna Pani
          chyba nie zauważyła, że jestem jedynie klientem, a nie wrednym kapitalistycznym
          wytwórcą książek dla ludu
          a poważnie, przesyłka z książkami nigdy nie zaginęła. Co do katalogu, to nie
          mam pewności, czasem przerwa między kolejnymi wynosiła ponad pół roku..
          Tutaj jest strona internetowa:
          www.kkkk.pl/
          Pozdrawiam
          adas
          • gatta13 Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 23:29
            Zauważyła, zauważyła, tylko wyraża swoją dezaprobatę. Przysyłają mi różne
            śmieci, a tego nie?
            • gatta13 Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 01.07.04, 23:35
              Rozejrzałam się wstępnie i całkiem mi się podoba. Dzięki za adres. :))
    • Gość: jim Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 02.07.04, 07:35
      KKKK zdecydowanie na pierwszym miejscu. Oprócz beletrystyki mają różne serie
      popularnonaukowe np. świetną - Na ścieżkach nauki.
      I duże obniżki, jak chociażby ostatnio "Tygodnie Słonimskiego", które
      kosztowały 79 zł. w ostatnim katalogu są za 9zł!
    • tures7 Ladies and Gentelman,. and the winner is....KDC!!! 02.07.04, 10:01
      chyba jednak KLUB DLA CIEBIE!!!
      Patrzę na posty i widzę "KKKK wysyła katalog co pół roku" Jak tu można mówić o
      najnowszej ofercie? Kupujecie książki, które były nowością 1/2 roku temu i
      nazywacie to świeżą ofertą.

Poszperałem trochę w necie i znalazłem:
      wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=3827&id_rubryki=0&id_podrubryki=14&word=klub%20dla%20ciebie

Ludzie - oni mają milion ludzi! (dane sprzed roku). I znowu jest tak jak z
      partiami politycznymi - w necie UPR jest drugie, a w realu nie istnieje. Nie
      wiem, jak to przeoczyłem, ale widzę że "wybudował" się całkiem duży klub
      wysyłkowy. zajrzałem na ich stronę i zamówiłem katalog. zdam relację, jak go
      otrzymam! Ale już teraz widzę, że mają tańszą opłatę pocztową

www.kdc.pl/servlet/SNFPage?p_page=SERWIS-WARUNKI&session=68eed95714d69380
      Z hitów "rynkowych" zauważyłem książkę Tomka Liska-chytruska:), mają
      najnowszego Papieża no i ... PILIPIUKA /Jan Wędrowycz - książka z dziedziny
      MENEL-FICTION (tak to określiła Fantastyka). Polecam!!!

Jak będę wiedział coś więcej dam znać!
      T.
      • Gość: jim A jednak KKKK IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 02.07.04, 10:12
        KKKK wysyła katalog raz na kwartał, nie co pół roku. Wiem co piszę, bo należę
        tam już 10 lat. Upieram się, że KKKK jest najlepsze ze względu na książki
        popularnonaukowe, których inne wydawnictwa unikają. Rozumiem, że te książki nie
        cieszą się takim powodzeniem jak np. Grochola, ale co mają robić ludzie, którzy
        je czytają? Tylko tu mogą znaleźć coś dla siebie.
        • maniaczytania Re: A jednak KKKK 02.07.04, 10:58
          SK tez ma rozne ksiazki popularno-naukowe, np. rozne serie przyrodnicze,
          historyczne (teraz np. historia Polski)
          • Gość: jim Re: A jednak KKKK IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 02.07.04, 12:03
            Wybacz, ale nie interesują mnie książki typu jak uprawiać ogród, albo rozpoznaj
            jakie zwierzę spotkałeś w lesie.
            • maniaczytania Re: A jednak KKKK 02.07.04, 12:37
              Wybacz, ale nie o takich ksiazkach pisze
    • kamkap Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 02.07.04, 13:38
      Witam
      Ja tez stawiam na pierwszym miejscu KKKK (katalog co kwartal. Ksiazki sa duzo
      tansze niz w ksiegarni i maja bogata oferte.
      Klub dla Ciebie na 2 miejscu. Swiat Ksiazki na szarym koncu - za zmuszanie do
      kupowania niechcianych ksiazek.
      Kamkap
    • agi75 Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 02.07.04, 18:19
      Jeżeli rzecz dotyczy cen to owszem KKKK. jednak katalog dostałam 1 na
      10miesięcy?więc?? jeżeli chodzi o świat książki to nie dostawałam niechcianych
      książek jeżeli niczego nie zamówiłam!poza tym mają własne salony i nie muszę
      nie muszę dofinansowywać poczty.
      ostatnie hity "bidul" maślanki
      pilch
      histori sztuki i wiele innych!!!
      no chyba że ktoś za hit uznaje gretkowską???to sorry....
      • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: 195.150.115.* 02.07.04, 18:28
        > Jeżeli rzecz dotyczy cen to owszem KKKK. jednak katalog dostałam 1 na
        > 10miesięcy?więc??
        Katalog wychodzi co kwartał, a nie raz na 10 miesięcy. Jesli ich nie dostawałaś
        to raczej wydaje mi się, że nalezy mieć pretensje do Poczty Polskiej.
        Mnie nie zdarzyło się żeby zaginął chociaz jeden katalog. Poza tym zawsze z
        zamówieniem dostaję jeszcze dodatkową "ofertę specjalną".

jeżeli chodzi o świat książki to nie dostawałam niechcianych
        > książek jeżeli niczego nie zamówiłam!poza tym mają własne salony i nie muszę
        > nie muszę dofinansowywać poczty.
        Przepraszam cię bardzo... kupowanie jednej książki z każdego katalogu jest
        OBOWIĄZKIEM członka klubu. Jesli kupujesz w salonach to tak jakbyś zamówiła z
        katalogu... liczy się, że "wyrobiłas limit".

> ostatnie hity "bidul" maślanki
        > pilch
        > histori sztuki i wiele innych!!!
        > no chyba że ktoś za hit uznaje gretkowską???to sorry....
        Ja nie uznaję za hity Gretnowskiej, ani tego co wymieniłas powyżej.
        • agi75 Re: OBIEKTYWNY RANKING - odpowiedź 04.07.04, 21:33

Przepraszam cię bardzo... kupowanie jednej książki z każdego katalogu jest
          OBOWIĄZKIEM członka klubu. Jesli kupujesz w salonach to tak jakbyś zamówiła z
          katalogu... liczy się, że "wyrobiłas limit".

Wybacz ale kupienie książki z katalogu nie jest dla mnie obowiązkiem, a czystą
          przyjemnością skoro już do klubu należę!!zwłaszcza, że na rok jest ich aż 4!!
          jeżeli chodzi o salony książek to nie miałam na myśli jak to określiłaś
          wyrobienia normy, a fakt, że nie muszę płacić za przesyłkę!wyobraź sobie iż
          kilka takich różnych przesyłek w miesięcu to cena jednej książki!nie twierdzę
          że to najlepszy i jedyny klub!ale stwierdzam jedynie fakt iż posiadanie przez
          niego własnego salonu stanowi jego duży atut!!
          • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING - odpowiedź IP: 195.150.115.* 04.07.04, 22:34
            Wybacz... ale nic nie mówiłam na temat tego czy salon jest plusem czy nie.
            Moja odpowiedź dotyczyła Twojej wypowiedzi, że nigdy nie dostałaś żadnej
            książki jeśli nic nie zamówiłaś.
            Nie dostałaś ... bo kupujesz w salonie. Zapupy w salonie traktuje się tak samo
            jak zakupy wysyłkowe.
            Salon rzeczywiście jest dużym plusem. Ja tez kupuję w salonie.... dzięki temu
            uchroniłam się kilka razy przed kupnem jakiegoś totalnego badziewia. Książki,
            które w katalogu są nawet i ciekawie opisane traca bardzo dużo przy bliższych
            ogledzinach.

Co do kwestii obowiązków... to co dla jednego jest przyjemnością, dla innych
            może być przykrym obowiązkiem.
            Ja się niestety nabrałam na ofertę promocyjną ŚK. Z pozostałych katalogów nie
            mam co zamawiać... oferta ta jest dla mnie mało ciekawa. Na szczęście jeszcze
            tylko jeden katalog... i koniec z ŚK :-))))
            • Gość: Alika Re: OBIEKTYWNY RANKING - odpowiedź IP: *.crowley.pl 05.07.04, 00:46
              Wybacz Aniu ,nie chce się spierać ,każdy wybiera co lubi, ale nadal nie
              rozumiem , co to znaczy ,ze nabrałaś się na cfertę promocyjną SK , zanim do
              nich wstąpiłam nie patrzyłam tylko na ofertę promocyjną ,ale pozyczyłam
              katalog od znajomych ,obejrzałam ,najpierw oni zamawiali mi książki
              (Gołubiew "Bolesław Chrobry") ,a potem dopiero sama zostałam członkiem SK,
              pewnie dlatego nie czuję się oszukana.Mam co zamawiać i jeszcze pewnie długo
              będę miała. Jednak jeszcze raz podkreślam ,KAŻDY z tych klubów ma swoje plusy
              i minusy .Również jenisiej ma rację, tanie ksiązki są ok. i mozna tam dużo
              dostac super publikacji.
              Myślę ,że nie warto się spierać i tworzyć rankingu klubów ,bo każdy z
              nas wybiera to, co mu odpowiada i tak jest najlepiej
              Pozdrawiam czytajacych:):):)
            • maniaczytania do Ani 05.07.04, 08:59
              Aniu, to moze w koncu podasz, co dla Ciebie jest ciekawa oferta? bo jak na
              razie unikasz odpowiedzi, piszesz tylko bardzo ogolnikowo, ze w SK nie ma
              ciekawej oferty...
              • Gość: jim Re: do Ani IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 05.07.04, 09:25
                Przypomnam, że miałaś mi podać przykłady książek popularnonaukowych w ŚW, a
                także najnowsze hity tamże, które nie są romansami.
                • maniaczytania Re: do Jima 05.07.04, 10:04
                  Hity juz podalam, troszke wyzej, popularno - naukowe troche pozniej
                  ale np. bardzo ciekawa jest Historia Polski
                  • Gość: jim Re: do Jima IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 05.07.04, 10:26
                    Dziękuję za odpowiedź, ale historia to nie jest moja ulubiona dziedzina. Szukam
                    książek z biologii molekularnej, genetyki, ewolucji, historii nauki, biografii
                    uczonych. A tych nie ma w ŚW.
                    • maniaczytania Re: do Jima 05.07.04, 11:38
                      Gość portalu: jim napisał(a):

> Dziękuję za odpowiedź, ale historia to nie jest moja ulubiona dziedzina.
                      Szukam książek z biologii molekularnej, genetyki, ewolucji, historii nauki,
                      biografii uczonych. A tych nie ma w ŚW.

To np. polecam "Geny a charakter" Dean Hamer, Peter Copeland, poszperam jeszcze
                      w katalogach i dopisze. Poza tym moge cie zapewnic, ze w ksiegarniach
                      znajdziesz duzo wiecej pozycji z interesujacych cie dziedzin, bo tam sa prawie
                      wszystkie wydane ksiazki, takze te wczesniejsze.
                      • Gość: jim Re: do Jima IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 05.07.04, 11:41
                        Widzę, że nie rozumiemy się. Ja szukam książek na trochę innym poziomie niż np.
                        Geny a charakter. Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Żegnam.
    • Gość: Alika Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.crowley.pl 02.07.04, 23:53
      Zaczne od tego,że kupuję książki i W KKKK, i w KDC, I w ŚK. Uwazam ,że trzeba
      być rozsądnym w ocenie , każdy z tych klubów oferuje inny rodzaj literatury.
      Najniżej jednak cenię sobie KDC. A najwyżej ŚK. Dlaczego? Bo wydaje bardzo
      ciekawe pozycje, wcale nie tylko romansidła, ale np. książki
      historyczne ,chociażby seria "Zarys historii Europy " czy "Historia Polski" i
      wiele innych. Poza tym nie rozumiem, dlaczego wszyscy tutaj burzą się ,że muszą
      kupować książki ,przecież każdy przed wstąpieniem do ŚK mógł zapoznać się z
      regulaminem,chyba że szwankuje czytanie ze zrozumieniem?
      • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: 195.150.115.* 03.07.04, 11:41
        Nie szwankuje czytanie ze zrozumieniem!!
        Tyle że w swoich promocyjnych ulotkach czy mailach które rozsyła ŚK do
        potencjalnych klientów prezentowanych jest kilka najlepszych pozycji klubu.
        Opierająć się na tych informacjach można mieć wrażenie, że oferta klubu jest
        bogata i ciekawa. Ale to tylko złudzenie.... z kolejnych katalogów nie ma już
        czego wybrać, a niestety jest to obowiązkiem każdego człona klubu.
        Ja z wprowadzającej oferty ŚK wybrałam Kuchnię włoską, Atlas Polski, Atlas
        Świata i jedną z książek Kubiaka. Z następnych nie mam juz za bardzo w czym
        wybierać, bo oferta jest marna i mało ciekawa.
      • Gość: berlińczyk Re: PRZYSZŁOŚĆ KLUBÓW WYSYŁKOWYCH W POLSCE IP: *.acn.pl 03.07.04, 22:46
        "Najniżej jednak cenię sobie KDC. A najwyżej ŚK. Dlaczego? Bo wydaje bardzo
        ciekawe pozycje, wcale nie tylko romansidła"

no właśnie romansidła...

Ja wybieram, KDC - świat książki co prawda może i wydaje więcej ambitbych
        pozycji niż KDC, ale KDC "ściąga" z rynku to co najlepsze innych wydawców.

Krótko mówiąc:
        ŚK jest lepszym wydawcą, a KDC ma o niebo lepszą ofertę (znajoma, która mnie
        zaprosiła do klubu traktuje KDC, jako "przegląd" nowości i aktualnie
        chodzących hitów).

Zesztą nie ma się czemu dziwić, że SK jest gorszy niż KDC - trudno wydawać same
        hity. KDC wygra, bo stawia na to co najlesze na rynku.

Tak samo było w Niemczech: parę lat temu niemiecki Świat Książki (der CLUB)
        była największy, potem zmiażdżył go niemiecki KDC, czyli Weltbild (Weltbild ma
        księgarnie w każdym większym mieście)

Podobnie będzie w Polsce, zobaczycie!

Przyszłość jest taka: dwóch niemców - KDC i ŚK będzie się biło i wyeliminują z
        rynku inne kluby - KKKK i PRodoks. A potem zginie SK, bo Polacy nie lubią
        przymusu.

Zresztą KDC ma potężnych właścicieli - Bauer (chyba z 80% Polaków czyta jego
        piśmidła) i Weltbild

SK przegra - tak jak w niemczech

Pozdro

berlińczyk
    • Gość: berlińczyk Re: PRZYSZŁOŚĆ KLUBÓW WYSYŁKOWYCH W POLSCE IP: *.acn.pl 03.07.04, 22:48
      "Najniżej jednak cenię sobie KDC. A najwyżej ŚK. Dlaczego? Bo wydaje bardzo
      ciekawe pozycje, wcale nie tylko romansidła"

no właśnie romansidła...

Ja wybieram, KDC - świat książki co prawda może i wydaje więcej ambitbych
      pozycji niż KDC, ale KDC "ściąga" z rynku to co najlepsze innych wydawców.

Krótko mówiąc:
      ŚK jest lepszym wydawcą, a KDC ma o niebo lepszą ofertę (znajoma, która mnie
      zaprosiła do klubu traktuje KDC, jako "przegląd" nowości i aktualnie
      chodzących hitów).

Zesztą nie ma się czemu dziwić, że SK jest gorszy niż KDC - trudno wydawać same
      hity. KDC wygra, bo stawia na to co najlesze na rynku.

Tak samo było w Niemczech: parę lat temu niemiecki Świat Książki (der CLUB)
      była największy, potem zmiażdżył go niemiecki KDC, czyli Weltbild (Weltbild ma
      księgarnie w każdym większym mieście)

Podobnie będzie w Polsce, zobaczycie!

Przyszłość jest taka: dwóch niemców - KDC i ŚK będzie się biło i wyeliminują z
      rynku inne kluby - KKKK i PRodoks. A potem zginie SK, bo Polacy nie lubią
      przymusu.

Zresztą KDC ma potężnych właścicieli - Bauer (chyba z 80% Polaków czyta jego
      piśmidła) i Weltbild

SK przegra - tak jak w niemczech

Pozdro

berlińczyk
    • jenisiej Nie korzystam - po co? 03.07.04, 23:45
      Odwiedzam księgarnie z przecenionymi książkami. Jeśli ma się trochę
      cierpliwości, można tam dość szybko kupić wiele hitów po bardzo atrakcyjnych
      cenach. Już nie wspominam o pozycjach klasycznych - za grosze można jakiś
      tam kanon skompletować. No, ale ja mieszkam w W-wie (polecam księgarnię w hali
      Koszyki), jeśli ktoś jest np. leśniczym pod Suwałkami, może mieć problem. Ale
      mając dostęp do netu i chcicę na konkretny tytuł można skorzystać z usług np.
      Merlina - bez zobowiązań.

pozdro
    • Gość: luccaass Do ignorantów: Świat Książki NAJLEPSZY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.04, 11:13
      Dziwią mnie te głupiutkie komentarze. KKKK to klub, do którego kiedyś należałem
      i jakość wydawnia książek jest tam...mało zadowalająca (delikatnie pisząc).
      Jeśli chodzi o KDC to większego badziewia nie widziałem. Katalog gruby na ponad
      100 stron, ale w większości to oferta poradników ogrodowych, gadżetów i marnej
      lietratury. Oczywiście zdarzają się ciekawe pozycje godne uwagi,ale ŚK jest
      tutaj nie do pobicia. Wydania są piękne, w większości twarde oprawy, bardzo
      dobry papier i najciekawsza oferta! Jeśli ktoś nie wierzy i jakimś cudem nie
      znalazł żadnej wartościowej pozycji w katalogach, to takim ignorantom podaję
      listę tego, co ostatnimi czasy zamówiłem:
      Joseph Conrad TAJFUN i inne opowiadania
      Pilch MIASTO UTRAPIENIA
      Mariusz Maślanka BIDUL
      Michel Houellebecq CZĄSTKI ELEMENTARNE (tutaj skrajni konserwatyści z kręgów
      LPR mogą sobie poużywać i wylać swoją żółć na bliźnich:)
      Paulo Coehlo PIELGRZYM
      Roman Frister SKRADZIONA TOŻSAMOŚĆ (rewelacyjna pozycja z ostatniego katalogu)
      Jeśli ktoś uważa w/w pozycje za nic nie warte, to życzę powodzenia na dalszej
      drodze życia:)
      Wszystkim wcześniejszym ignorantom literackim, którzy nie zauważyli ciekawych
      pozycji w ŚW życze miłego dnia!

• tures7 "Świat Książki NAJLEPSZY!!!" BUHAHAHAHAHAH 05.07.04, 13:54
        To jest pierwsza 15-tka hitów z Empiku:

1. JEDENAŚCI E MINUT P. COELHO DRZEWO BABEL
        2. KOD LEONARDA DA VINCI, D. BROWN, ALBATROS/SONIA DRAGA
        3. JA WAM POKAŻĘ, K. GROCHOLA, W.A.B
        4. ŁOWCA DUSZ, A. KAVA, MIRA
        5. OSKAR I PANI RÓŻA, E. SCHMITT, ZNAK
        6. DIABEŁ UBIERA SIĘ U PRADY, L. WEISBERGER, ALBATROS
        7. CO Z TĄ POLSKĄ, T. LIS, ROSNER&WSPÓLNICY
        8. SERCE NA TEMBLAKU, K. GROCHOLA, W.A.B
        9. NIGDY W ŻYCIU, K. GROCHOLA, W.A.B
        10. MINI WYKŁADY O MAXI SPRAWACH, L. KOŁAKOWSKI, ZNAK
        11. ZDRADA TRISTANA, R. LUDLUM, AMBER
        12. ALFABET ROKITY, P. ZAREMBA, WYDAWNICTWO M
        13. POD SŁOŃCEM TOSKANII, F. MAYES, PRÓSZYŃSKI
        14. MIDDLESEX J. EUGENIDES SONIA DRAGA
        15. MISTRZ KALIGRAFII E. DOCX REBIS

Zdecydowana większość tych tytułów jest w KDC, a chyba żadnej nie ma w ŚK.
        luccaass - cz nie rozumiesz, że w katalogu ŚK są tylko jego własne pozycje?

Popatrz na poniższą listę bestsellerów - czy myślisz, że przeciętny czytelnik
        zna te tytuły? (no może 7 pozycja z listy:)))

www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/40e9404a054a9bba2743d44b60490664/UserTemplate/32

Mam propozycję - przejdź się czasem do Empiku i zobacz co "czyta rynek".
        I zapewniam cię - nie są to romansidła ze ŚK:)
        Piszesz: """Wydania są piękne, w większości twarde oprawy, bardzo
        > dobry papier i najciekawsza oferta!"""
        Zgadza się - ale spróbuj czasem przeczytać te książki, zamiast je ustawiać na
        półce!
        "MIASTO UTRAPIENIA" jest najgorszą książką Plicha - facet już zaczął "odcinać
        kupony" ze swojej popularności i przestał się starać.
        Alchemik bije na głowę Pielgrzyma. Nawet "11 minut" jest lepsze - ale nie ma
        czemu się dziwić - pisząc Pielgrzyma Coelho dopiero się 'docierał'.
        O tytule "PIZZA" pozwól, że nie wspomnę...

Popatrz czasami krytycznie na swój ŚK!

Niewiele pozycji ze ŚK stało się hitami rynkowymi.
        czasami udaje się im wypromować jakiś tytuł lub autora -czy ktoś by kojarzył
        dzisiaj nazwisko "Danielle Steel", gdyby nie Twój Swiat Książki?

Pozdrawiam
        T.
      • tures7 Do NIE-ignorantów: Świat Książki nie-NAJLEPSZY 05.07.04, 13:55
        To jest pierwsza 15-tka hitów z Empiku:

1. JEDENAŚCI E MINUT P. COELHO DRZEWO BABEL
        2. KOD LEONARDA DA VINCI, D. BROWN, ALBATROS/SONIA DRAGA
        3. JA WAM POKAŻĘ, K. GROCHOLA, W.A.B
        4. ŁOWCA DUSZ, A. KAVA, MIRA
        5. OSKAR I PANI RÓŻA, E. SCHMITT, ZNAK
        6. DIABEŁ UBIERA SIĘ U PRADY, L. WEISBERGER, ALBATROS
        7. CO Z TĄ POLSKĄ, T. LIS, ROSNER&WSPÓLNICY
        8. SERCE NA TEMBLAKU, K. GROCHOLA, W.A.B
        9. NIGDY W ŻYCIU, K. GROCHOLA, W.A.B
        10. MINI WYKŁADY O MAXI SPRAWACH, L. KOŁAKOWSKI, ZNAK
        11. ZDRADA TRISTANA, R. LUDLUM, AMBER
        12. ALFABET ROKITY, P. ZAREMBA, WYDAWNICTWO M
        13. POD SŁOŃCEM TOSKANII, F. MAYES, PRÓSZYŃSKI
        14. MIDDLESEX J. EUGENIDES SONIA DRAGA
        15. MISTRZ KALIGRAFII E. DOCX REBIS

Zdecydowana większość tych tytułów jest w KDC, a chyba żadnej nie ma w ŚK.
        luccaass - cz nie rozumiesz, że w katalogu ŚK są tylko jego własne pozycje?

Popatrz na poniższą listę bestsellerów - czy myślisz, że przeciętny czytelnik
        zna te tytuły? (no może 7 pozycja z listy:)))

www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/40e9404a054a9bba2743d44b60490664/UserTemplate/32

Mam propozycję - przejdź się czasem do Empiku i zobacz co "czyta rynek".
        I zapewniam cię - nie są to romansidła ze ŚK:)
        Piszesz: """Wydania są piękne, w większości twarde oprawy, bardzo
        > dobry papier i najciekawsza oferta!"""
        Zgadza się - ale spróbuj czasem przeczytać te książki, zamiast je ustawiać na
        półce!
        "MIASTO UTRAPIENIA" jest najgorszą książką Plicha - facet już zaczął "odcinać
        kupony" ze swojej popularności i przestał się starać.
        Alchemik bije na głowę Pielgrzyma. Nawet "11 minut" jest lepsze - ale nie ma
        czemu się dziwić - pisząc Pielgrzyma Coelho dopiero się 'docierał'.
        O tytule "PIZZA" pozwól, że nie wspomnę...

Popatrz czasami krytycznie na swój ŚK!

Niewiele pozycji ze ŚK stało się hitami rynkowymi.
        czasami udaje się im wypromować jakiś tytuł lub autora -czy ktoś by kojarzył
        dzisiaj nazwisko "Danielle Steel", gdyby nie Twój Swiat Książki?

Pozdrawiam
        T.
        • maniaczytania Re: Do NIE-ignorantów: Świat Książki nie-NAJLEPSZ 05.07.04, 14:55
          tures7 napisał:

> Piszesz: """Wydania są piękne, w większości twarde oprawy, bardzo
          > > dobry papier i najciekawsza oferta!"""
          > Zgadza się - ale spróbuj czasem przeczytać te książki, zamiast je ustawiać na
          > półce!
          > Niewiele pozycji ze ŚK stało się hitami rynkowymi.
          > czasami udaje się im wypromować jakiś tytuł lub autora -czy ktoś by kojarzył
          > dzisiaj nazwisko "Danielle Steel", gdyby nie Twój Swiat Książki?
          >

Nie rozumiem czepiania sie ludzi, ze zwracaja uwage na oprawe. Ja czytam
          wszystkie ksiazki, ktore kupuje, i do niektorych uwielbiam wracac i czytac je
          po kilka razy. SK daje mi gwarancje, ze juz przy drugim czytaniu ksiazka mi sie
          nie rozleci w lapkach.

Romansidel nie kupuje, bo i nie bardzo je lubie, ale o Danielle Steel w Polsce
          slyszalam duzo wczesniej niz SK zaczal ja wydawac. Przed nim byly inne
          wydawnictwa, chyba Amber o ile mnie pamiec nei myli.
    • Gość: Alika Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.crowley.pl 05.07.04, 15:30
      Powtórzę jeszce raz to, co napisałam wczoraj. Czy to ważne, gdzie kupujemy
      książki? Najważniejsze ,że na tle połowy polskiego społeczeństwa wypadeamy
      genialnie ,bo czytamy. I niech każdy kupuje ksiażki gdzie chce, tam gdzie mu
      odpowiada bylebyśmy je czytali i cieszyli się nimi . Przecież to jest
      najważniejsze . Prawda?
      Pozdrawiam, a jutro idę do kiosku po " Blaszany bębenek". Kto jeszcze
      idzie?:):):)
      • maniaczytania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 05.07.04, 15:38
        podpisuje sie pod tymi slowami :)))
        co do Blaszanego, to jakos nie jestem przekonana, ogladalam film i mi sie nie
        podobal, za to czekam za tydzien na Pozegnanie z Afryka
        • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: 195.150.115.* 05.07.04, 23:09
          Nie dziwię Ci się, że nie podobał ci się "Blaszany Bębenek".... to coś zupełnie
          innego niż to co wydaje ŚK.
          Mnie się książka podobała bardzo (czytałam ją jeszcze w czasach licealnych).
          Film tez widziałam kilka lat temu.
          Mam mnóstwo książek, ale Nie mam "Blaszanego Bębenaka" więc jutro mam zamiar
          sobie kupić.
      • luccaass Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 05.07.04, 15:55
        Ja ide:) nie czytałem ani nie oglądałem, ale słyszałem, że warto sie z tym
        zapoznać:)
        Zgadzam się z Tobą w kwestii tego, że dobrze jest, że w ogóle czytamy. Ale fakt
        faktem, denerwuje mnie gdy ktoś należy do jakiegoś klubu i pisze, że nie ma tam
        nic ciekawego, kiedy ja, należąc do tego samego, upajam się wspaniałymi
        książkami! Ludzie niektórrzy to totalni ignoranci!
        Pozdrawiam serdecznie!
        P.S. czytaliście już "Na Zachodzie bez zmian"?
        Ja właśnie skończyłem - wspaniała książka i jakże prawdziwa i ssmutna w swych
        przemyśleniach...
        • Gość: Alika Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.crowley.pl 05.07.04, 20:39
          Czytałam "Na zachodzie bez zmian"kilka lat temu,wspaniałe,smutne,prawdziwe,
          zawsze aktualne...wojna zawsze niszczy.
          maniaczytania film "Blaszany .." akurat mi bardzo się podobał, jestem ciekawa
          książki,"Pożenania z Afryką"też, zbankrutuję. I tylko niech mi nikt nie
          mówi ,ze mam chodzić do biblioteki chodzę:)
          Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: 195.150.115.* 05.07.04, 23:06
          Czytalismy... już dawno.
          Jesli zaczniesz czytać coś innego niż "hity" ŚK, to zobaczysz że takich
          wspaniałych książek jest na świecie mnóstwo. Tyle, że nie znajdziesz ich w
          katalogu ŚK, bo tam nie ma interesującej i ambitnej literatury
          • maniaczytania Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 06.07.04, 09:28
            to bardzo ciekawe, a co powiesz o serii Klasyka wspolczesnosci, albo Kanon
            literatury swiatowej albo Politeja czy chociazby najnowsza seria Arcydziela
            literatury swiatowej, no tak to rzeczywiscie nie ambitna literatura -a G.
            Orwell, T. Capote, K. Vonnegut, E. Hemingway, I. Kertesz, E.M. Remarque, W.
            Faulkner, G.G. Marquez to autorzy niskich lotow, tak?
            To moze Aniu, napisz w koncu (bo unikasz odpowiedzi) jaka literature lubisz i
            co jest dla ciebie arcydzielem?
          • luccaass Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH 06.07.04, 10:19
            Aniu!
            A Ty dalej młócisz swoje ziarno... A "Skradziona tożsamość" Romana Fristera to
            co? Nieambitna i nieciekawa literatura? Ehh...
    • Gość: LUCCAASS Do TURES 7 w kwestii IGNORANCJI i listy z EPMIKU IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.04, 15:42
      Nie wiem skąd wziąłeś założenie, że nie czytam książek, które kupuję:) Otóż po
      to je kupuję, żeby je przeczytać, wydaje mi się to logiczne:) i właśnie lista
      pozycji, którą przedstawiłem w poprzedniej wiadomości to zbiór tych dzieł,
      które mi się ostatnio spodobały i wg mnie są godne uwagi.
      Wydanie książki jest dla mnie bardzo ważne, bo chcę, by dane dzieło trochę
      przetrwało, a nie rozleciało się po pierwszym czytaniu i wszystkie kartki
      pofrunęły w siną dal (jak zauważyła już jedna osoba). ŚK daje mi wydania na
      najwyższym poziomie!
      Nie jestem oczywiście bezkrytyczny do ŚK - ma on swoje wady i zalety, wydaje
      szmirę jak i pozycje godne uwagi - i właśnie TY jako czytelnik masz sobie
      wybrać to, co Ciebie interesuje najbardziej!!!
      Nie wiem czemu służyć ma wklejanie mi listy bestsellerów z EMPIK-u??? Chcesz
      powiedzieć, że to, co się najlepiej sprzedaje jest zawsze DOBRE i jest dobrą
      literaturą? To śmieszne!
      Swego czasu dobrze sprzedawały się płyty Blue Cafe, Ich Troje i Składanki z RMW
      FM a chyba nie powiesz mi, że fakt, że właśnie takie badziewia muzyczne
      najlepiej się sprzedają to dla mnie wyznacznik, jakich płyt mam słuchać??? W
      liście EMPIKU dominuje Grochola, która nie jest niestety WYSOKA LITERATURA
      (łagodnie pisząc).
      ŚK wydaje ciekawe i godne uwagi książki jak inne Kluby. Jego dodatkowym plusem,
      którego nie mają inne Kluby, to właśnie jakość tego, co kupuje czytelnik!
    • Gość: r. CIEKAWOSTKA IP: *.acn.pl 18.07.04, 18:42
      Czy wiecie, że Świat Książki jest najlepszym wysyłkowym klubem książkowym?
      KUPUJCIE W ŚWIECIE KSIĄŻKI!!!!!!!!!!!!!!!!!
      www.ksk.pl
      POLECAM
      R.
    • Gość: RobertS Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.acn.waw.pl 27.07.04, 16:57
      Ja uważam, że wypozyczalnia internetowa (wysyłkowa) saro.pl jest najlepsza, bo
      oddajesz książki i dostanesz następne do czytania. Mają same nowości!!!
      • Gość: RobertS Re: OBIEKTYWNY RANKING KLUBÓW WYSYŁKOWYCH IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 12:28
        piszą o tym dziś w prasie!

serwisy.gazeta.pl/ksiazki/1,20748,2222272.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka