Gość: ewa IP: 150.254.115.* 17.07.04, 17:59 Poradźcie mi czy lepiej przeczytać książkę "Rzeka Tajemnic", czy obejrzeć film. Co jest lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clevera Re: Rzeka Tajeminc 17.07.04, 21:28 Najpierw ksiazke potem film, ale to moja zasada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rzeka Tajeminc IP: *.rbw.wh.local / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 17.07.04, 22:41 Nie czytalalm ksizki,ale film mi sie bardzo podobal, i polecam..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Rzeka Tajeminc IP: *.pozn.gazeta.pl 19.07.04, 12:44 zdecydowanie książka...potem ewentualnie film...wg mnie książka bardziej wciąga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rzeka Tajeminc 19.07.04, 12:49 Gość portalu: ig napisał(a): > zdecydowanie książka...potem ewentualnie film...wg mnie książka bardziej > wciąga!!! taaak zdecydowanie ksiazka..... Odpowiedz Link Zgłoś
agi75 Re: Rzeka Tajeminc 20.07.04, 21:51 sorry za głupie może pytanko ale kto pyta.... otóż chciałabym się dowiedzieć czy chodzi o jednoodcinkowy czy też w kilku odcinkach??nie bardzo mogę skojarzyć film jest ich wiele z tytułem RZEKA....!!??? a jaki reżyser???nazwiska aktorów??natomiast o książce niewiele mi wiadomo niestety!!proszę też o nazwiko autora?? Z GÓRY DZIĘKUJE I POZDRAWIAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maira Re: Rzeka Tajeminc 24.07.04, 20:02 film jest w reżyserii Clinta Eastwooda z Seanem Pennem(zdobył Oscara za tę rolę),Timem Robbinsem i Kevinem Baconem-świetny film,dający sporo do myślenia.Książki nie pamiętam kto napisał i ,co u mnie rzadkie bo preferuję słowo pisane nad obrazem,bardziej podobał mi się film! Odpowiedz Link Zgłoś
agi75 Re: Rzeka Tajeminc 26.07.04, 17:49 bardzo dziękuję wszystkim za nazwiska!!!! teraz oczywiście już kojarzę film!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofaraway Re: Rzeka Tajeminc IP: 217.153.79.* 25.07.04, 21:48 najpierw ksiazka,potem film. potwierdzam - ksiazka wciagajaca, a film bardzo dobry, rezyseria Eastwood, oprocz Seana Penna chyba takze Tim Robbins i Marcia G.Hayden dostali Oscary za role. Graja tam rowniez K. Bacon i L. Fishburne czyli doskonaly sklad;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rzeka Tajeminc 26.07.04, 09:56 Gość portalu: sofaraway napisał(a): > najpierw ksiazka,potem film. potwierdzam - ksiazka wciagajaca, a film bardzo > dobry, rezyseria Eastwood, oprocz Seana Penna chyba takze Tim Robbins i Marcia G.Hayden dostali Oscary za role. Graja tam rowniez K. Bacon i L. Fishburne czyli doskonaly sklad;) z tymi oscarami to jest tak: Sean Penn - nominacja i oscar za pierwszoplanowa role meska Tim Robbins - nominacja i oscar za drugoplanowa role meska Marcia Gay Harden - nominacja - drugoplanowa rola zenska Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rzeka Tajeminc 26.07.04, 10:00 scoutek napisała: > z tymi oscarami to jest tak: > Sean Penn - nominacja i oscar za pierwszoplanowa role meska > Tim Robbins - nominacja i oscar za drugoplanowa role meska > Marcia Gay Harden - nominacja - drugoplanowa rola zenska ucieklo mi, a jeszcze nie skonczylam: Clint Eastwood - nominacja za rezyserie i nominacje za najlepszy film oraz najlepszy scenariusz adaptowany.... ksiazke napisal Dennis Lehane Odpowiedz Link Zgłoś