cynamoon6 20.07.04, 16:55 Zaznaczam, ze nie chodzi mi o senniki itp. Tylko od strony psychologicznej, zwlaszcza wedlug C.G. Junga i jego uczniow. Czy ktos widzial lub wie jak zdobyc...? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clevera proponuje:) 20.07.04, 23:39 "Sennik: symbole i interpretacja" - Rosemary Ellen Guiley Sklada sie z dwoch czesci: teoretycznej oraz symboli. W czesci teoretycznej omowione sa takie zagadnienia jak: -nauka a marzenia senne -poglady na temat snow w roznych kulturach -koszmary -marzenia senne a zjawiska paranormalne -marzenia senne a alchemia -praca z marzeniami sennymi. Wydana przez Swiat Ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: proponuje:) IP: *.it / 62.233.189.* 21.07.04, 16:46 Nie jest to to o co mi chodzio, ale dziekuje. Kiepsko z literatura na ten temat :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: proponuje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 17:10 wstęp do psychoanalizy- Freuda .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treia Re: proponuje:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 18:00 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > Nie jest to to o co mi chodzio, ale dziekuje. > Kiepsko z literatura na ten temat :-( Coś się chyba znajdzie :-) Jung, "Analiza marzeń sennych", "Marzenia senne dzieci" (i inne, wydawnictwo KR i WROTA) Może też tu, w BIBLIOTECE JUNGOWSKIEJ, będzie coś ciekawego: www.eneteia.pl/wydane/wymiary.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: proponuje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:56 Dzieki za ciekawa propozycje ;-) Wlasnie dotarlam do czegos ciekawego to sie podziele: Ole Vedfelt : "Wymiary snow."(stota, funkcje i znaczenie marzen sennych) Odpowiedz Link Zgłoś