Dodaj do ulubionych

MAG - fowles - ktoś czytał??

29.07.04, 10:15
niewiele wiem o tej książce, dopiero zaczęłam czytać - czy ktoś ma jakieś opinie??
Obserwuj wątek
    • katka16 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 10:33
      Doskonała książka!! Trzeba tylko przebrnąć przez poczatek, potem nie można się
      oderwać. Świetna lektura na wakacje.
    • out_to_lunch MAG 29.07.04, 10:33
      Dobra. Bardzo dobra.

:)
    • pax_tibi Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:10
      mnie się nie podobała, najpierw długo jej szukałam, a potem okazało się, że
      jest beznadziejna, poza tym grube tomisko, bleee... na początku może i jest
      ciekawa, ale potem, jak akcja zaczyna kręcić się w kółko, staje się nudna, w
      dodatku beznadziejne zakończenie, osobiście nie polecam, droga deep_deep_red,
      jeśli masz jakś ciekawszą książkę na oku to machnij ręką na Fowlesa, nic nie
      stracisz

pozdrawiam
      pax
      • default Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 12.08.04, 11:58
        pax_tibi napisała:

> poza tym grube tomisko, bleee... >

Ja uwielbiam grube tomiska! Cienkie książki są jak malutka, tylko wzmagająca
        apetyt przekąska, kiedy trzymam w dłoni opasły tom, wtedy dopiero wiem, że
        czeka mnie prawdziwa UCZTA.
    • braineater Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:45
      Doskonała lektura i to za każdym razem. Jak dla mnie od pierwszego czytania
      jedna z ważniejszych ksiązek w życiu i sporo mi namieszała we łbie. Cięzko się
      ją czyta tylko za pierwszym razem a po tem chce się do niej nonstop wracać.
      Koniecznie przeczytaj..
      Pozdrowienia:)
    • kajkaalka Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:51
      "cras amet qui numquam amavit
      quique amavit cras amet"

....napewno doskonala literatura do odniesien...az sie od nich roi (Szekspir).
      I jak sam autor przyznaje jest to ksiazka niedojrzala.. i mowiaca o
      niedojrzalosci w ogole...
      naprawde swietna literatura na wakacje..
      Pozdrawiam
      • Gość: Włodek Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 01:42
        W sam raz dla tych, co pragną odnaleźć siebie, zdani są na rozwój:)
    • Gość: ja Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 16:55
      przeczytałam jakiś 100 stron ale też jeszcze nic nie wiem...
    • Gość: m Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 19:48
      jest super, jedna z lepszych ksiazek jakie w ogole czytalam i wcale mi sie jej
      nie czytalo ciezko..
      chetnie bym sie wymienila interpretacjami z kims kto przeczytal:)chociaz juz w
      tej chwili tak dokladnie jej nie pamietam..
    • regi21 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 03.08.04, 20:38
      Tak ważna dla mnie lektura, że wkrótce zacznę czytać ją ponownie.
      Podobnie jak "Listy do Kwiecieńki" Hrabala.
      Katarzyna Skrzynecka wozi Maga ze sobą wszędzie i czyta gdzie otworzy.
      Takich czytelników jest wiecej, wiem to , bo jestem bibliotekarką.
      Poszukaj "Kolekcjonera", też się nie można oderwać. Bardzo mocna
      • Gość: Madzia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:47
        No i kolejna ksiażka, którą lubię będzie mi się brzydko kojarzyć. Co jeszcze
        wozi ze sobą pani Kasia?
      • kaprysia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 05.08.04, 11:27
        regi21 napisała:

Katarzyna Skrzynecka wozi Maga ze sobą wszędzie i czyta gdzie otworzy.

hihihihi, dawno się tak nie uśmiałam:)))))))
        a co do "maga" to mam mieszane uczucia. książka zrobiła na mnie duuuże
        wrażenie, ale jakoś nie mam ochoty do niej wrócić, jak do innych ważnych dla
        mnie lektur. sama się zastanawiam, dlaczego?
    • Gość: mit Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:24
      wlasnie to czytam, ledwo przebrnelam przez 200 stron, na razie jest nudno...
    • Gość: guzik.petelka Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:35
      No, jeżeli Katarzyna Skrzynecka zawsze wozi tę książkę ze sobą, to na pewno
      musi to być fantastyczna książka....
      • braineater Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 04.08.04, 21:14
        Broniąc Maga po raz kolejny, tym razem przed ciężkim zarzutem pt: Katarzyna
        Skrzynecka, stwierdzam, że wozić ze sobą mozna każdą książkę, ale nikt mi nie
        wmówi, że ta lekkomózga pani ją przeczytała...:)
        Pozdrowienia:)
        • Gość: Virginia77 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:19
          Ponoć nie liczy się waga mózgu, a ilość zwojów ;-) Czy jako BRAINEATER wiesz coś, o czym inni nie wiedzą?

• Gość: darling Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.08.04, 21:05
            jestem swiezo po lekturz Maga. Czyta sie jednym tchem, wcale nie ciezko. Ciagle
            tam jakies zakrety i burza mozgu. Polecam
    • Gość: kropcia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 23:40
      Cudowna ksiazka, bardzo dla mnie wazna. Naprawde warto ja przeczytac!
      Niesamowita atmosfera, mnostwo odniesien literackich, sugerowanych znaczen. ja
      nie moglam sie od niej oderwac
    • nutta Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 05.08.04, 10:22
      To opasłe tomisko czytałam dosyć dawno, ale pamiętam nastrój jakiej gorącej
      greckiej atmosfery, odwołania do antyku, też szekspirowskie,jak już tu
      wspomniano. Jest to rodzaj gry, na początku pewnej niedomówień,stąd uwagi
      niektórych wypowiadających się, że po przeczytaniu 100-200 stron nie rozumieją
      wątku - trzeba dodać, że to samo czuje bohater, który odczuwa manipulację swoim
      życiem, postępowaniem.
      • Gość: nat Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:20
        fowlesa zaczelam czytac od kochanicy francuza i kolekcjonera i obydwie powiesci
        podobaly mi sie ale mag przebil wszystko. niesamowita ksiazka.
    • pragne :-) 12.08.04, 11:44
      Polecam! Kochanicę, Kolekcjonera i Mantissę także :) "Maga" po 2 latach czytam
      ponownie i całkiem inaczej odczuwam :)
    • matania Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 12.08.04, 12:10
      Fowles jest świetny generalnie,"Hebanowa wieża","Kolekcjoner","Mantissa",może
      najmniej zachwyciła mnie "Larwa" ale też da się czytać.
    • Gość: alison Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:41
      Właśnie niedawno ją skończyłam. Miałam mieszane odczucia co do niej. teraz
      wiem, że dlugo bedę ja pamiętać
    • amused.to.death Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 19.10.04, 22:16
      Książka od której prawie nie mogłam się oderwać.

Podobała mi się również dlatego, że była to jedna z naprawdę niewielu książek, w której po przeczytaniu 1/4 nie potrafiłam odgadnąć zakończenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka