deep_deep_red 29.07.04, 10:15 niewiele wiem o tej książce, dopiero zaczęłam czytać - czy ktoś ma jakieś opinie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka16 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 10:33 Doskonała książka!! Trzeba tylko przebrnąć przez poczatek, potem nie można się oderwać. Świetna lektura na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:10 mnie się nie podobała, najpierw długo jej szukałam, a potem okazało się, że jest beznadziejna, poza tym grube tomisko, bleee... na początku może i jest ciekawa, ale potem, jak akcja zaczyna kręcić się w kółko, staje się nudna, w dodatku beznadziejne zakończenie, osobiście nie polecam, droga deep_deep_red, jeśli masz jakś ciekawszą książkę na oku to machnij ręką na Fowlesa, nic nie stracisz pozdrawiam pax Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 12.08.04, 11:58 pax_tibi napisała: > poza tym grube tomisko, bleee... > Ja uwielbiam grube tomiska! Cienkie książki są jak malutka, tylko wzmagająca apetyt przekąska, kiedy trzymam w dłoni opasły tom, wtedy dopiero wiem, że czeka mnie prawdziwa UCZTA. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:45 Doskonała lektura i to za każdym razem. Jak dla mnie od pierwszego czytania jedna z ważniejszych ksiązek w życiu i sporo mi namieszała we łbie. Cięzko się ją czyta tylko za pierwszym razem a po tem chce się do niej nonstop wracać. Koniecznie przeczytaj.. Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaalka Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 29.07.04, 14:51 "cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet" ....napewno doskonala literatura do odniesien...az sie od nich roi (Szekspir). I jak sam autor przyznaje jest to ksiazka niedojrzala.. i mowiaca o niedojrzalosci w ogole... naprawde swietna literatura na wakacje.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 01:42 W sam raz dla tych, co pragną odnaleźć siebie, zdani są na rozwój:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 16:55 przeczytałam jakiś 100 stron ale też jeszcze nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 19:48 jest super, jedna z lepszych ksiazek jakie w ogole czytalam i wcale mi sie jej nie czytalo ciezko.. chetnie bym sie wymienila interpretacjami z kims kto przeczytal:)chociaz juz w tej chwili tak dokladnie jej nie pamietam.. Odpowiedz Link Zgłoś
regi21 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 03.08.04, 20:38 Tak ważna dla mnie lektura, że wkrótce zacznę czytać ją ponownie. Podobnie jak "Listy do Kwiecieńki" Hrabala. Katarzyna Skrzynecka wozi Maga ze sobą wszędzie i czyta gdzie otworzy. Takich czytelników jest wiecej, wiem to , bo jestem bibliotekarką. Poszukaj "Kolekcjonera", też się nie można oderwać. Bardzo mocna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:47 No i kolejna ksiażka, którą lubię będzie mi się brzydko kojarzyć. Co jeszcze wozi ze sobą pani Kasia? Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 05.08.04, 11:27 regi21 napisała: Katarzyna Skrzynecka wozi Maga ze sobą wszędzie i czyta gdzie otworzy. hihihihi, dawno się tak nie uśmiałam:))))))) a co do "maga" to mam mieszane uczucia. książka zrobiła na mnie duuuże wrażenie, ale jakoś nie mam ochoty do niej wrócić, jak do innych ważnych dla mnie lektur. sama się zastanawiam, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mit Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:24 wlasnie to czytam, ledwo przebrnelam przez 200 stron, na razie jest nudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzik.petelka Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:35 No, jeżeli Katarzyna Skrzynecka zawsze wozi tę książkę ze sobą, to na pewno musi to być fantastyczna książka.... Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 04.08.04, 21:14 Broniąc Maga po raz kolejny, tym razem przed ciężkim zarzutem pt: Katarzyna Skrzynecka, stwierdzam, że wozić ze sobą mozna każdą książkę, ale nikt mi nie wmówi, że ta lekkomózga pani ją przeczytała...:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virginia77 Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:19 Ponoć nie liczy się waga mózgu, a ilość zwojów ;-) Czy jako BRAINEATER wiesz coś, o czym inni nie wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darling Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.08.04, 21:05 jestem swiezo po lekturz Maga. Czyta sie jednym tchem, wcale nie ciezko. Ciagle tam jakies zakrety i burza mozgu. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropcia Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 23:40 Cudowna ksiazka, bardzo dla mnie wazna. Naprawde warto ja przeczytac! Niesamowita atmosfera, mnostwo odniesien literackich, sugerowanych znaczen. ja nie moglam sie od niej oderwac Odpowiedz Link Zgłoś
nutta Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 05.08.04, 10:22 To opasłe tomisko czytałam dosyć dawno, ale pamiętam nastrój jakiej gorącej greckiej atmosfery, odwołania do antyku, też szekspirowskie,jak już tu wspomniano. Jest to rodzaj gry, na początku pewnej niedomówień,stąd uwagi niektórych wypowiadających się, że po przeczytaniu 100-200 stron nie rozumieją wątku - trzeba dodać, że to samo czuje bohater, który odczuwa manipulację swoim życiem, postępowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:20 fowlesa zaczelam czytac od kochanicy francuza i kolekcjonera i obydwie powiesci podobaly mi sie ale mag przebil wszystko. niesamowita ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
pragne :-) 12.08.04, 11:44 Polecam! Kochanicę, Kolekcjonera i Mantissę także :) "Maga" po 2 latach czytam ponownie i całkiem inaczej odczuwam :) Odpowiedz Link Zgłoś
matania Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 12.08.04, 12:10 Fowles jest świetny generalnie,"Hebanowa wieża","Kolekcjoner","Mantissa",może najmniej zachwyciła mnie "Larwa" ale też da się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alison Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:41 Właśnie niedawno ją skończyłam. Miałam mieszane odczucia co do niej. teraz wiem, że dlugo bedę ja pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: MAG - fowles - ktoś czytał?? 19.10.04, 22:16 Książka od której prawie nie mogłam się oderwać. Podobała mi się również dlatego, że była to jedna z naprawdę niewielu książek, w której po przeczytaniu 1/4 nie potrafiłam odgadnąć zakończenia. Odpowiedz Link Zgłoś