Gość: tomek 1 Re: Nowa książka Fallaci IP: 5.5D* / 213.40.3.* 07.08.04, 00:10 ""Nasza epoka pozbawiona jest przywódców - pisze Fallaci - kiedy się pomyśli, że pijak Jelcyn był carem, a ignorant Wałęsa symbolem wolności, uginają się nogi pod człowiekiem". Zdaniem pisarki, nasza epoka wydała dwóch przywódców: Karola Wojtyłę i Bin Ladena."" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bardzo wygodne skróty myślowe, działające bardziej na emocje bo unikające chłodnej analizy. Świat jest bardziej skomplikowany. Porównie Wojtyły z Bin Ladenem (zakładam, że "GW" cytuje porządnie) to duże nieporozumienie. Ten pierwszy idzie drogą trudną i wymagającą, ten drugi idzie na parszywą łatwiznę, jaką jest tania i wulgarna propaganda, oraz poniżanie godności osoby ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.szynklewski Stara włoska rura... 07.08.04, 00:16 lepirj niech zazjmie sie sprawami makaroniarzy... oni i tak nie maja chocby jednego symbolu XX wieku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patolog Re: Prawilno skazat IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 07.08.04, 00:19 Wszyscy nie macie racji. Tacy idioci, o ktorych ona wspomina sa bardzo wazni dla rozwoju ludzkosci. Juz Szwejk powiedzial, ze gdyby wszyscy ludzie byli madrzy, to od tego zwariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Wałęsa to ignorant IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 00:23 Wałęsa to ignorant? - tak, my tez wiemy to juz od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisioGoGo MA RACJĘ !!! wałęsa to nieuk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 00:23 jedynie co potrafił zrobić to synalka, który jeździ po pijaku samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK Re: Nowa książka Fallaci IP: *.sympatico.ca 07.08.04, 00:28 ..ladnych pare lat temu widzialem wywiad przeprowadzony z Walesa podczas jego pobytu w USA...bodajze na CNN.To byla kompromitacja...Walesa na kazde pytanie odpowiadal niezmiennie..ja pani to wytlumacze...pani tego dobrze nie rozumie...i zaczynal tlumaczyc:))..byl to belkot..ja skrecalem sie ze wstydu..dziennikarka byla zazenowana....ufff...a mogl Walesa byc dla nas ..Bogiem..wladzy mu sie zachcialo ale zabraklo rozumu....Walesa ,jako prezydent, opoznil w Polsce rozwoj demokracji o lata...bo nie zna jej i nie rozumie....a wydaje mu sie ,ze rozumy wszelkie zjadl...wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWSKI Re: Nowa książka Fallaci IP: *.jdover01.nj.comcast.net 07.08.04, 01:52 CIEKAWE CO MYSLI PANI FALLACI O NASZYM ADASIU SAMOZWANCZYM GURU POLAKOW I CESARZEM KLAUDIUSZU W JEDNEJ OSOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trywialny Re: Nowa książka Fallaci IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.04, 02:12 Tytul ksiazki Fallaci powininen raczej brzmiec: "Moje widzenie swiata poprzez pryzmat spustoszen dokonanych przez nowotwor mozgu." W Polsce za bardzo sie jeszcze zachwycamy pipkami z Zachodu, ktorych uroda zdazyla juz zwiednac, a mozg jeszcze jest w fazie embrionalnej. Wiadomo, ze Walesa jest ignorantem. Kazdy Polak to wie. Jednak powierzona sobie funkcje Trybuna Ludowego spelnil dobrze. To, ze wybrano go prezydentem to przeciez nie jego wina. I co? Swiat sie nie zawalil, a chociaz sie troche posmialismy. Jelcyn carem-alkoholikiem? Chociaz sie z tym nie kryl. Kazdy znany polityk jest albo alkoholikiem albo seksoholikiem albo niewyzytym wyrosnietym nastolatkiem, ktoremu wydaje sie, ze swiat ( i ludzkie zycie) to jakas gigantyczna computer game. Wiemy o tym. Bin Laden jednym z z dwoch czolowych przywodcow wspolczesnego swiata? Moze tak do domu starcow droga pani Fallaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK Re: Nowa książka Fallaci IP: *.sympatico.ca 07.08.04, 11:35 ..pan Trywialny jest trywialnym barankiem ...bo z mysleniem ciezko....wybranie walesy na prezydenta nie najlepiej swiadczy o narodzie.......mowisz pan...posmieliscie sie?...bo nie ja ,ja wyjechalem...WALESA JAKO PREZYDENT ZACHAMOWAL ROZWOJ POLSKIEJ DEMOKRACJI NA LATA.....ZA TO SIE IDZIE NA SZAFOT HOSTORII.....JESTES PAN BECWAL.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak usa bravo orianna IP: *.client.comcast.net 07.08.04, 02:21 najwyzsza pora skonczyc z obluda politycznej poprawnosci. Nie ma sensu zgadzac sie na kolejne ustepstwa nawale muzulumanskiej, gdyz wkrotce bedzie kosztowac to nas utrate naszego dziedzictwa. Jesli muzulumanie niechca sie dostosowac mogawrocic do swoich wspanialych krajow. dlaczego sie nie asymiluja? w przecowienstwie do hindusow czy chinczykow i innych azjatow z ktorymi nie ma problemu gdyz akceptuja oni reguly kraju ktory dal im schronienie. bravo orianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: dajcie temu palantowi...odpoczynek... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 02:35 ...bo on walczyl wiele o to...,zeby ta banda sowiecka tu zostala...w bazach NA TERYTORIUM POLSKICH-RP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw S. Re: Nowa książka Fallaci IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 02:59 Autorke mozna porownac tylko z Kasandra Troi. Taj jak tamta ma ona tez racje. Amoralne kultura Europy moze przegrac z niemoralna kultura Islamu. Brak objektywnej oceny wlasnej kultury i zgoda na wprowadzenie Islamistow na Zachod wywoluje mdlosci na widok braku zdrowego rozsadku. Moze i Polacy powinni byli poddac sie Turkom w 16 wieku. Fallaci ma racje, ze walczy i zacheca do myslenia. Jestem pewny jak i ona, ze walka dopiero nastapi. Ksiazki Fellaci sciagnij od znajomych z Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Fallaci ma racje... IP: 202.129.78.* 07.08.04, 04:12 O tej racji przekonaja sie Francuzi w ciagu 20 lat, kiedy beda uciekac z wlasnego kraju przed przesladowaniem muzulmanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw S Re: Fallaci ma racje... IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:07 Mojej cioci rodzina mieszka na Polnoc od Paryza (Vitry). Co sie dzieje z niektorymi czesciami tego miasta przekracza wyobraznie. Tracace tynki budynki (jak za Zelazna Brama w Warszawie - komuna kupila technologie wielkiej plyty of Francji)sa slumsami muzulmanskimi. Nie-mulzumanie uciekaja z duzej czesci przedmiesc, ktore nabieraja charakteru algierskich miast. Mlodziez arabska odpada ze szkol, nie ma pracy, gangi wyrostkow sa tak bezczelne, ze nawet policja boi sie interweniowac itd. Zadania moszenia chust przez muzulmanki w szkolach to tylko wierzcholek zadan Arabow (90 % muzulmanow we Francji to Arabowie z PLn. Afryki, glownie z Algierii; oficjalnie podaje sie , ze jest ich 5 mln, Francuzi nieoficjalnie wierza, ze jest ich 10 mln. Sharia jest otwarcie kontynuowana w rozwiazywaniu konfliktow miedzu muzulmanami wbrew temu co twierdza wladze francuskie. Niesprawdzone informacje mowia o znajdowaniu odcietych glow dziewczyn muzulmanskich, ktore nie chcialy poslubic narzuconego meza, lub tez mialy seks przedmalzenski. Pierwsza generacja Arabow we Francji byla dosc wyksztalcona i ukrywala sie za ubraniem i zachowaniem europejskim. W momencie wzrosu ilosci wyznawcow Allaha wracaja oni do tradycji Koranu i Sunny. Z badan nad nowymi emigrantani roznych religii i grup etnicznych w USA wynika, ze jest istotna roznica miedzy osadnictwem muzulmanzkim a poprzednimi falami. W przypadku Irlandczykow, Polakow, Wlochow, Zydow itd. bylo tak, ze zaczynali ono od ghett etnicznych a pozniej (w miare Amerykanizacji i wzrostu zamoznosci) opuszczali je. Z muzulmanami jest odwrotnie. Nie tworza na poczatku ghett al pozniej skupiaja sie w nie. W Michigan uzyskali juz pozwolenie na publiczne nadawanie wezwan muezina do modlitwy (Hamtramck/Detroit). Jedynym wyjsciem jest zakaz osiedlania sie muzulmanow czego zycze Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Nowa książka Fallaci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:23 ...cenie twoj optymizm...mysle ,ze rozumiesz...dlaczego jestem w brew...twej wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: GDZIE JEST...BOLEK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:26 ...milczanowski sie pyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Nowa książka Fallaci IP: *.okayama.ocn.ne.jp 07.08.04, 04:36 Zgadzam sie z nia. Nogi sie uginaja po czlowiekiem, ze ludzkosc wybiera sobie takich prezydentow. Tez chcialabym przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee.. MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:52 ...co wy wiecie klony ...o wlasnej historji...podniecacie sie na busha...ewentualnie na pedofili...pozatym katuja wam mozgi ...,ze kosciol polski jest winnien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenzion Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.dc.dc.cox.net 07.08.04, 05:06 ze wiekszosc Arabow trzeba wysiedlic z Europy do Arabii, ktora jest pzrestronna. Mozna zostawic tylko zasymilowana inteligencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:09 ...a ty masz racje...,ze zyjesz...nawiedzony...w jednym...ale pomysl kto ci to zalatwil...i kto walczy o reszte.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw S Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:10 Byc moze w Europie jest gdzies zasymilowana inteligencja arabska (co to oznacza w przypadku muzulmanow?). W USA jest zdecydowana niechec do nich a o asymilacji nikt nawet nie wspomina. Dobrze, ze chociaz nie uzywaja samobojcow; przynajmniej na razie. To, ze beda jest pewne jak amen w pacierzu. Tak im nakazuje Koran, Sunna i Sharia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:19 ...sami nawiedzeni...w ramach demokracji bolszewickiej...zanim zaczniecie osadzac innych...zrobcie sami ze soba. ..porzadek...nie zabijacie pasazerow w autobusie ani kerowcow nie katujcie...nie wkladajcie dzieci do beczek...i nie wyzuczajcie z okna pociagu dziwiewic...,nie pijcie jak prowadzicie swe cary...bo u was wiecej ludzi ginie niz na wojnie...karzego tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.dc.dc.cox.net 07.08.04, 05:20 Nie zgadzam sie. Znam w USA wielu zasymilowanych Arabow - lekarzy, naukowcow, intelektualiastow. TO sa ludzie z bardzo wysoka klasa. Ich warto zatrzymac, zeby oni stali sie kiedys pomostem miedzy Zachodem i Islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:31 ...ja tez znam...nadema mieszka cichy hindus...$120 tys. rocznie...z tymczasowym pozwoleniem na prace...ale wiem jedno...jak przyjdzie rokaz ...to pozuca wszystko i pojdzie w...boj...na smierc i zycie...ucz polaka...to i tak to pojdzie w marne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw S. Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:19 mee. Niezaleznie od intencji glupota - niewiedza, ignorancja i brak wyobrazni - jest zawsze ukarana w przypadku narodow. W przypadku jednostek nie zawsze - niktorym udaje sie uniknac kary bo albo za krotko zyja albo maja szczescie. Europa bedzie ukarana za glupote w w przyjmowaniu muzulmanow tak jak byla ukarana za faszyzm utrata wiodacej roli w swiecie po olbrzymich stratach ludzi i zniszczeniach II WS. Tym razem jednak USA nie bedzie pomagac. Jest cora wiecej Amerykanow, zadajacych powrotu do polityki izolacji z doktryna Monroe'a. Obie Ameryki domena Amerykanow pod oslona parasola antyatomowego a reszta swiata niech sie rznie. Amerykanie maja powoli dosc postawy Francji i Niemiec, nicheci Hiszpanow i Austriakow. Niech kontynent radzi sobie sam. Jesli pojawi sie kandydat na prezydenta z takim programem to bede na niego glosowal. Polityka globalna Busha, chociaz odwazna, nic dobrego Ameryce nie przyniosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:26 ...nie zalamuj sie...Stanislaw...tak samo mowiono o reganie...mimo wszystko wieze...,ze polska i ameryka wygra...a jak nie ..to trudno...umierac tez zapewne umie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:47 Tu nie chodzi o zalamanie lecz chlodna analize. Przezylem 34 lata w komunie, 2 w Monachium a tera w USA. Jak komunisci wymra w III Rzczp. wracam do kraju, ; mam nadzieje, ze padna szybciej niz ja chocby dlatego, ze od braci z Kremla nabyli cszeste upijanie sie. Jednakze, trzeba przyznac, ze Fellaci jest odwazna. Przeciez robi ona wiecej szkody Islamowi niz polskie wojska w Iraku. W ostatnich 100 latach paroksyzmow wscieklosci politycznej jak faszyzm i komunizm a teraz amoralny relatywizm bylo tylko kilku ludzi jej pokroju. przypomina mi styl Orwella lub naszego Jozefa Mackiewicza - bez watpliwosci, z glebokim przemysleniem i zdecydowaniem. Chwala takim ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 06:30 ...miales juz za duzo lat...,zeby zaczac myslec bezinteresownie...jak wyjechales z bolszewi...ale mimo wszystko cie rozumie...kupisz dobrej klasy czolg ...i uderzysz w rzad bolszewicki tzw. polski...to tez niezla metoda...lepiej cos robic niz byc biernym...i patrzyc na ten caly syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek juz czytalismy o angliku ktory zaprzeczal ........ IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 07.08.04, 05:49 istnienie niemieckich obozow koncentracyjnych teraz postawienie na tym samym poziome dwoch postaci cytat z artykulu << Zdaniem pisarki, nasza epoka wydała dwóch przywódców: Karola Wojtyłę i Bin Ladena. >> Pisarka moze jest znana we wloszech, ale to wcale nie oznacza ze jest wszechwiedzaca. Gorzej pachnie od niej juz z daleka ignoranctwo i aroganctwo. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Po prostu trzeba trzymac z Ameryka... IP: 202.129.78.* 07.08.04, 06:10 ... zeby nie pozostac osamotnionym w razie zadymy muzulmanskiej w Europie. Bo Francja i Niemcy na pewno nie pomoga, tylko sie zesraja w gacie ze strachu. Tak bylo w bylej Jugoslawi - dopoki Ameryka sie nie ruszyla Francja i Niemcy mialy pelne pory ze strachu co to bedzie. Dlatego Polska musi trzymac z USA! Bo wtedy ani Rosja ani Chiny tez nie podskocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw S. Re: Po prostu trzeba trzymac z Ameryka... IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 06:26 boom. Gdybym nie wiedzial, ze to Ty, to bym pomyslal, ze to ja jestem autorem tej krokiej metafory (sedna zagadnienia). O to aby Polacy i Amerykanie trzymali sie razem zabiegalo mase ludzi po obu stronacj. przeciez to prezydent Wilson uparl sie aby Polska powstala i chociaz nie dokument buduje panstwa, to bylo to wazne. Francja zdradzala Polske od wiekow. Walezjusz nawet nam uciekl po wybraniu na krola. Napoleon traktowal polskie legiony jak mieso armatnie, powstancy listopadowi i styczniowi tez liczyli na interwencje Francji i nic. Porzeciez gdyby Francja uderzyla na III Rzesze we wrzesniu to nie bylo by II wojny swiatowej. Obecnie to samo. Franuska polityka podminowuje polsko- amerykanskie porozumiene. O Niemcach szkoda pisac. Znowu podnosza glowe i jeszcze troche a beda chcieli zwrotu tego co Polakom kiedys ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... PODOBNO WALESA TO WIEKI KOPUTEROWIEC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 06:49 ...lubujacy sie w internecie -podobno zadziorny... a tu na forum wyborczej ani bee ani mee.../ tak jestem zlosliwy...ale jak patrze na tego ignoranta spasionego walese...to moj organizm tak reaguje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: Nowa książka Fallaci IP: *.chello.pl 07.08.04, 07:31 Narzuca sie pytanie. Gdzie są nasi obiektywni historycy, publicyści, dziennikarze? Dlaczego prawdę musi nam pisać zawsze ktos z zewnatrz ? DLACZEGO !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Nowa książka Fallaci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 07:44 ...tez mi pytanie...dlaczego...ano dlatego ze w polsce nie ma polskiego...rzadu, ktory -by dbal o interesy polakow...przykladem nam powstanie w-rszawskie...o ktorym uslyszelismi po 60 latach w pelni...dzieki prezydentowi kaczynskiemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: Nowa książka Fallaci IP: *.chello.pl 07.08.04, 11:29 Oceniając strategicznie, to Powstanie Warszawskie zostało wywołane w najgorszym okresie 2-ej Wojny Światowej i bez uzgodnienia z którymkolwiek z członków koalicji antyhitlerowskiej. A pan Lech Kaczyński (którego powyżej przywołano) jako prawnik i po części historyk dobrze wie, że z tego właśnie powodu Powstanie Warszawskie skazane było od początku na nieuchronną klęskę. I była to najstraszliwsza polska klęska narodowa XX wieku. I czcząc jej kolejną rocznicę wybuchu, jako Polak winien pan Lech Kaczynski taką ocenę przedstawić. Ale ponieważ uważa się bardziej za polityka określonej prawicowej opcji, wolał powtarzać frazesy bliskie postawom życzeniowym wszystkich przegranych, oraz sprowadzać prochy Chruściela (Montera) i czynić celebrę cmentarną temu, który (obok Okulickiego) za tą polską narodową klęskę jest najbardziej odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2004 ma sporo racji nazywajac tak Walese, przeciez IP: *.chello.pl 07.08.04, 08:24 ex-prezydent ma w d...e (czytaj: ignoruje) wyniki wyborow, to, ze ma znikome poparcie w jakichkolwiek wborach. Nie slucha innych ludzi, robi to co uwaza za dobre dla siebie. Mowi, ze to tylko dla Polski. Troche sie naburmuszyl po tych sukcesach z przeszlosci. Nuuuu pagadiiii ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: ma sporo racji nazywajac tak Walese, przeciez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:11 Przecież każdy (przynajmniej większość) gardzi dokonaniami Wałęsy. Zdecydowanie jest ignorantem, tak widzą go ludzie, jest też symbolem wolności, dla swojej żony makaroniarki Malmy. Teraz młodzież nie uczy się co zrobił Wałęsa na historii, tylko słuch na polskim jak nie należy mówić. Takie ksiązki powinny powstawać. Wydaje mi się również, że Wałęsie to się nie to nie podoba co o nim jest napisane, tylko nie podoba mu się, miejsce obok wielkiego cara Rosji pijaka Jelcyna na jakim umieściła go Fallaci. Ja sam ostatnio się zastanawiam dlaczego światem rządzą tacy ludzie, przecież oni nie mają żadnych predyspozycji do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus Wojtyla przywodca? IP: *.bredband.skanova.com 07.08.04, 08:32 Co to za przywodca, ktorego sie nie slucha? Nie tylko niewierzacy, ale wielu katolikow otwarcie olewa to, co mowi. Miara przywodztwa jest rzeczywisty wplyw na ludzi. Ostatnie skandale w KK sa streszczeniem ogolnych tendencji i podejscia do wartosci gloszonych przez Wojtyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignac Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:49 Ma baba absolutną rację. Nareszcie ktos publicznie zagranicą nazwał elektryka z Gdańska po imieniu. Teraz na pewno ten mały człowieczek zaatakuje Fallaci i nazwie ją włoska diablicą, albo i gorzej. Te wszystkie honory dla Wałęsy, to tak naprawdę policzki dla każdego z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prom Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 12:04 Tak. To policzki dla was, nie-Polaków i lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:03 Moze i Fallaci jest prowokatorka i nie przebiera przy tym w slowach ale fakt, ze Walesa jest ignorantem jest oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... Re: Nowa książka Fallaci, myślę tak samo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:15 Jak dobrze, że są ludzie obiektywni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezel Re: Nowa książka Fallaci IP: *.strefa.org.pl / *.strefa.org.pl 07.08.04, 10:25 z przeczytanych fragmentow wynika ,ze ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypod Kolejne 'Fallacy of Oriana' IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.04, 10:28 Nieszczesliwa kobieta.. Przeciez my wiemy wiecej od niej.. Walesa to nie ignorant, oj nie. To duzej klasy agent. Ale jak to wytlumaczyc tej nieszczesliwej i chorej kobiecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb@gazeta.pl Ostre tezy ... ale do udowodnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 11:11 Wałęsa jest nieukiem i koniunkturalistą. Swoją legendę,którą zawdzięczał inteligencji z opozycji z lat 70 i 80 szybciutko zniszczył własnymi łapkami jak tylko dorwał się do władzy, wystarczyło 5 lat. Zniszczył własną legendę/mniejsza o to / ale zniszcył też scenę polityczną w Polsce wyśmiał i zraził do polityki ludzi uczciwych nie patrzących swego szczerze oddanych sprawom narodowym którzy uprawiali politykę nie dla zysku, bo w latach 60 i 70-tych na opozycji można było zarobić pałą w plecy lub pobyt we więzieniu. Otworzył szeroko scenę polityczną dla szumowin, pieniaczy, wszelkiej masci intrygantów którzy politykę traktują jako okazję do wzbogacenia. Europa w inercji i impotencji działania grzęźnie od lat; rozwiązywanie konfliktów zostawiając USA. Czyrak mając ambicje wielkomocarstwowe próbuje robić antyamerykańską politykę z wrogami USA: Rosą, Chinami i wojującym Islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urisen Brava Oriana! IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 07.08.04, 11:14 Wreszcie ktoś to głośno powiedział. Oby żyła 500 lat i wciąż świadczyła prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś