Dodaj do ulubionych

Nowa książka Fallaci

• Gość: tomek 1 Re: Nowa książka Fallaci IP: 5.5D* / 213.40.3.* 07.08.04, 00:10
      ""Nasza epoka pozbawiona jest przywódców - pisze Fallaci - kiedy się pomyśli,
      że pijak Jelcyn był carem, a ignorant Wałęsa symbolem wolności, uginają się
      nogi pod człowiekiem". Zdaniem pisarki, nasza epoka wydała dwóch przywódców:
      Karola Wojtyłę i Bin Ladena.""

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bardzo wygodne skróty myślowe, działające bardziej na emocje bo unikające
      chłodnej analizy. Świat jest bardziej skomplikowany.

Porównie Wojtyły z Bin Ladenem (zakładam, że "GW" cytuje porządnie) to duże
      nieporozumienie. Ten pierwszy idzie drogą trudną i wymagającą, ten drugi idzie
      na parszywą łatwiznę, jaką jest tania i wulgarna propaganda, oraz poniżanie
      godności osoby ludzkiej.

• kuba.szynklewski Stara włoska rura... 07.08.04, 00:16
      lepirj niech zazjmie sie sprawami makaroniarzy... oni i tak nie maja chocby
      jednego symbolu XX wieku....
      • Gość: patolog Re: Prawilno skazat IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 07.08.04, 00:19
        Wszyscy nie macie racji. Tacy idioci, o ktorych ona wspomina sa bardzo wazni dla
        rozwoju ludzkosci. Juz Szwejk powiedzial, ze gdyby wszyscy ludzie byli madrzy,
        to od tego zwariowali.
    • Gość: spostrzegawczy Wałęsa to ignorant IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 00:23
      Wałęsa to ignorant? - tak, my tez wiemy to juz od dawna!
    • Gość: MisioGoGo MA RACJĘ !!! wałęsa to nieuk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 00:23
      jedynie co potrafił zrobić to synalka, który jeździ po pijaku samochodem.
    • Gość: KROK Re: Nowa książka Fallaci IP: *.sympatico.ca 07.08.04, 00:28
      ..ladnych pare lat temu widzialem wywiad przeprowadzony z Walesa podczas jego
      pobytu w USA...bodajze na CNN.To byla kompromitacja...Walesa na kazde pytanie
      odpowiadal niezmiennie..ja pani to wytlumacze...pani tego dobrze nie rozumie...i
      zaczynal tlumaczyc:))..byl to belkot..ja skrecalem sie ze wstydu..dziennikarka
      byla zazenowana....ufff...a mogl Walesa byc dla nas ..Bogiem..wladzy mu sie
      zachcialo ale zabraklo rozumu....Walesa ,jako prezydent, opoznil w Polsce rozwoj
      demokracji o lata...bo nie zna jej i nie rozumie....a wydaje mu sie ,ze rozumy
      wszelkie zjadl...wielka szkoda.
    • Gość: CIEKAWSKI Re: Nowa książka Fallaci IP: *.jdover01.nj.comcast.net 07.08.04, 01:52
      CIEKAWE CO MYSLI PANI FALLACI O NASZYM ADASIU SAMOZWANCZYM GURU POLAKOW I
      CESARZEM KLAUDIUSZU W JEDNEJ OSOBIE.
    • Gość: Trywialny Re: Nowa książka Fallaci IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.04, 02:12
      Tytul ksiazki Fallaci powininen raczej brzmiec: "Moje widzenie swiata poprzez
      pryzmat spustoszen dokonanych przez nowotwor mozgu." W Polsce za bardzo sie
      jeszcze zachwycamy pipkami z Zachodu, ktorych uroda zdazyla juz zwiednac, a
      mozg jeszcze jest w fazie embrionalnej.

Wiadomo, ze Walesa jest ignorantem. Kazdy Polak to wie. Jednak powierzona sobie
      funkcje Trybuna Ludowego spelnil dobrze. To, ze wybrano go prezydentem to
      przeciez nie jego wina. I co? Swiat sie nie zawalil, a chociaz sie troche
      posmialismy.

Jelcyn carem-alkoholikiem? Chociaz sie z tym nie kryl. Kazdy znany polityk
      jest albo alkoholikiem albo seksoholikiem albo niewyzytym wyrosnietym
      nastolatkiem, ktoremu wydaje sie, ze swiat ( i ludzkie zycie) to jakas
      gigantyczna computer game. Wiemy o tym.

Bin Laden jednym z z dwoch czolowych przywodcow wspolczesnego swiata?

Moze tak do domu starcow droga pani Fallaci?
      • Gość: KROK Re: Nowa książka Fallaci IP: *.sympatico.ca 07.08.04, 11:35
        ..pan Trywialny jest trywialnym barankiem ...bo z mysleniem ciezko....wybranie
        walesy na prezydenta nie najlepiej swiadczy o narodzie.......mowisz
        pan...posmieliscie sie?...bo nie ja ,ja wyjechalem...WALESA JAKO PREZYDENT
        ZACHAMOWAL ROZWOJ POLSKIEJ DEMOKRACJI NA LATA.....ZA TO SIE IDZIE NA SZAFOT
        HOSTORII.....JESTES PAN BECWAL..
    • Gość: slazak usa bravo orianna IP: *.client.comcast.net 07.08.04, 02:21
      najwyzsza pora skonczyc z obluda politycznej poprawnosci. Nie ma sensu zgadzac
      sie na kolejne ustepstwa nawale muzulumanskiej, gdyz wkrotce bedzie kosztowac
      to nas utrate naszego dziedzictwa. Jesli muzulumanie niechca sie dostosowac
      mogawrocic do swoich wspanialych krajow. dlaczego sie nie asymiluja? w
      przecowienstwie do hindusow czy chinczykow i innych azjatow z ktorymi nie ma
      problemu gdyz akceptuja oni reguly kraju ktory dal im schronienie. bravo orianna
    • Gość: mee... Re: dajcie temu palantowi...odpoczynek... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 02:35
      ...bo on walczyl wiele o to...,zeby ta banda sowiecka tu zostala...w bazach NA
      TERYTORIUM POLSKICH-RP...
    • Gość: Stanislaw S. Re: Nowa książka Fallaci IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 02:59
      Autorke mozna porownac tylko z Kasandra Troi. Taj jak tamta ma ona tez racje.
      Amoralne kultura Europy moze przegrac z niemoralna kultura Islamu. Brak
      objektywnej oceny wlasnej kultury i zgoda na wprowadzenie Islamistow na Zachod
      wywoluje mdlosci na widok braku zdrowego rozsadku. Moze i Polacy powinni byli
      poddac sie Turkom w 16 wieku. Fallaci ma racje, ze walczy i zacheca do
      myslenia. Jestem pewny jak i ona, ze walka dopiero nastapi. Ksiazki Fellaci
      sciagnij od znajomych z Wloch.
      • Gość: Boom Fallaci ma racje... IP: 202.129.78.* 07.08.04, 04:12
        O tej racji przekonaja sie Francuzi w ciagu 20 lat, kiedy beda uciekac z
        wlasnego kraju przed przesladowaniem muzulmanskim.
        • Gość: Stanislaw S Re: Fallaci ma racje... IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:07
          Mojej cioci rodzina mieszka na Polnoc od Paryza (Vitry). Co sie dzieje z
          niektorymi czesciami tego miasta przekracza wyobraznie. Tracace tynki budynki
          (jak za Zelazna Brama w Warszawie - komuna kupila technologie wielkiej plyty of
          Francji)sa slumsami muzulmanskimi. Nie-mulzumanie uciekaja z duzej czesci
          przedmiesc, ktore nabieraja charakteru algierskich miast. Mlodziez arabska
          odpada ze szkol, nie ma pracy, gangi wyrostkow sa tak bezczelne, ze nawet
          policja boi sie interweniowac itd. Zadania moszenia chust przez muzulmanki w
          szkolach to tylko wierzcholek zadan Arabow (90 % muzulmanow we Francji to
          Arabowie z PLn. Afryki, glownie z Algierii; oficjalnie podaje sie , ze jest ich
          5 mln, Francuzi nieoficjalnie wierza, ze jest ich 10 mln. Sharia jest otwarcie
          kontynuowana w rozwiazywaniu konfliktow miedzu muzulmanami wbrew temu co
          twierdza wladze francuskie. Niesprawdzone informacje mowia o znajdowaniu
          odcietych glow dziewczyn muzulmanskich, ktore nie chcialy poslubic narzuconego
          meza, lub tez mialy seks przedmalzenski. Pierwsza generacja Arabow we Francji
          byla dosc wyksztalcona i ukrywala sie za ubraniem i zachowaniem europejskim. W
          momencie wzrosu ilosci wyznawcow Allaha wracaja oni do tradycji Koranu i Sunny.
          Z badan nad nowymi emigrantani roznych religii i grup etnicznych w USA wynika,
          ze jest istotna roznica miedzy osadnictwem muzulmanzkim a poprzednimi falami. W
          przypadku Irlandczykow, Polakow, Wlochow, Zydow itd. bylo tak, ze zaczynali ono
          od ghett etnicznych a pozniej (w miare Amerykanizacji i wzrostu zamoznosci)
          opuszczali je. Z muzulmanami jest odwrotnie. Nie tworza na poczatku ghett al
          pozniej skupiaja sie w nie. W Michigan uzyskali juz pozwolenie na publiczne
          nadawanie wezwan muezina do modlitwy (Hamtramck/Detroit). Jedynym wyjsciem jest
          zakaz osiedlania sie muzulmanow czego zycze Polsce.
      • Gość: mee... Re: Nowa książka Fallaci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:23
        ...cenie twoj optymizm...mysle ,ze rozumiesz...dlaczego jestem w brew...twej
        wypowiedzi...
    • Gość: mee... Re: GDZIE JEST...BOLEK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:26
      ...milczanowski sie pyta...
    • Gość: barbara Re: Nowa książka Fallaci IP: *.okayama.ocn.ne.jp 07.08.04, 04:36
      Zgadzam sie z nia. Nogi sie uginaja po czlowiekiem, ze ludzkosc wybiera sobie
      takich prezydentow. Tez chcialabym przeczytac.
    • Gość: mee.. MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 04:52
      ...co wy wiecie klony ...o wlasnej historji...podniecacie sie na
      busha...ewentualnie na pedofili...pozatym katuja wam mozgi ...,ze kosciol
      polski jest winnien...
      • Gość: zenzion Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.dc.dc.cox.net 07.08.04, 05:06
        ze wiekszosc Arabow trzeba wysiedlic z Europy do Arabii, ktora jest
        pzrestronna. Mozna zostawic tylko zasymilowana inteligencje.
        • Gość: mee... Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:09
          ...a ty masz racje...,ze zyjesz...nawiedzony...w jednym...ale pomysl kto ci to
          zalatwil...i kto walczy o reszte....
        • Gość: Stanislaw S Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:10
          Byc moze w Europie jest gdzies zasymilowana inteligencja arabska (co to oznacza
          w przypadku muzulmanow?). W USA jest zdecydowana niechec do nich a o asymilacji
          nikt nawet nie wspomina. Dobrze, ze chociaz nie uzywaja samobojcow;
          przynajmniej na razie. To, ze beda jest pewne jak amen w pacierzu. Tak im
          nakazuje Koran, Sunna i Sharia.
          • Gość: m Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:19
            ...sami nawiedzeni...w ramach demokracji bolszewickiej...zanim zaczniecie
            osadzac innych...zrobcie sami ze soba. ..porzadek...nie zabijacie pasazerow w
            autobusie ani kerowcow nie katujcie...nie wkladajcie dzieci do beczek...i nie
            wyzuczajcie z okna pociagu dziwiewic...,nie pijcie jak prowadzicie swe
            cary...bo u was wiecej ludzi ginie niz na wojnie...karzego tygodnia...
          • Gość: zenon Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.dc.dc.cox.net 07.08.04, 05:20
            Nie zgadzam sie. Znam w USA wielu zasymilowanych Arabow - lekarzy, naukowcow,
            intelektualiastow. TO sa ludzie z bardzo wysoka klasa. Ich warto zatrzymac,
            zeby oni stali sie kiedys pomostem miedzy Zachodem i Islamem.
            • Gość: mee... Re: Ona ma racje w jednym na pewno, IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:31
              ...ja tez znam...nadema mieszka cichy hindus...$120 tys. rocznie...z
              tymczasowym pozwoleniem na prace...ale wiem jedno...jak przyjdzie rokaz ...to
              pozuca wszystko i pojdzie w...boj...na smierc i zycie...ucz polaka...to i tak
              to pojdzie w marne...
      • Gość: Stanislaw S. Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:19
        mee. Niezaleznie od intencji glupota - niewiedza, ignorancja i brak wyobrazni -
        jest zawsze ukarana w przypadku narodow. W przypadku jednostek nie zawsze -
        niktorym udaje sie uniknac kary bo albo za krotko zyja albo maja szczescie.
        Europa bedzie ukarana za glupote w w przyjmowaniu muzulmanow tak jak byla
        ukarana za faszyzm utrata wiodacej roli w swiecie po olbrzymich stratach ludzi
        i zniszczeniach II WS. Tym razem jednak USA nie bedzie pomagac. Jest cora
        wiecej Amerykanow, zadajacych powrotu do polityki izolacji z doktryna Monroe'a.
        Obie Ameryki domena Amerykanow pod oslona parasola antyatomowego a reszta
        swiata niech sie rznie. Amerykanie maja powoli dosc postawy Francji i Niemiec,
        nicheci Hiszpanow i Austriakow. Niech kontynent radzi sobie sam. Jesli pojawi
        sie kandydat na prezydenta z takim programem to bede na niego glosowal.
        Polityka globalna Busha, chociaz odwazna, nic dobrego Ameryce nie przyniosla.
        • Gość: mee... Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 05:26
          ...nie zalamuj sie...Stanislaw...tak samo mowiono o reganie...mimo wszystko
          wieze...,ze polska i ameryka wygra...a jak nie ..to trudno...umierac tez
          zapewne umie...
          • Gość: S Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 05:47
            Tu nie chodzi o zalamanie lecz chlodna analize. Przezylem 34 lata w komunie, 2
            w Monachium a tera w USA. Jak komunisci wymra w III Rzczp. wracam do kraju, ;
            mam nadzieje, ze padna szybciej niz ja chocby dlatego, ze od braci z Kremla
            nabyli cszeste upijanie sie. Jednakze, trzeba przyznac, ze Fellaci jest
            odwazna. Przeciez robi ona wiecej szkody Islamowi niz polskie wojska w Iraku. W
            ostatnich 100 latach paroksyzmow wscieklosci politycznej jak faszyzm i
            komunizm a teraz amoralny relatywizm bylo tylko kilku ludzi jej pokroju.
            przypomina mi styl Orwella lub naszego Jozefa Mackiewicza - bez watpliwosci, z
            glebokim przemysleniem i zdecydowaniem. Chwala takim ludziom.
            • Gość: mee... Re: MNIEJ NIZ ...ZERO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 06:30
              ...miales juz za duzo lat...,zeby zaczac myslec bezinteresownie...jak
              wyjechales z bolszewi...ale mimo wszystko cie rozumie...kupisz dobrej klasy
              czolg ...i uderzysz w rzad bolszewicki tzw. polski...to tez niezla
              metoda...lepiej cos robic niz byc biernym...i patrzyc na ten caly syf
    • Gość: Jacek juz czytalismy o angliku ktory zaprzeczal ........ IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 07.08.04, 05:49
      istnienie niemieckich obozow koncentracyjnych
      teraz postawienie na tym samym poziome
      dwoch postaci cytat z artykulu
      << Zdaniem pisarki, nasza epoka wydała dwóch przywódców: Karola Wojtyłę i Bin
      Ladena. >>

Pisarka moze jest znana we wloszech, ale to wcale nie oznacza ze jest
      wszechwiedzaca. Gorzej pachnie od niej juz z daleka ignoranctwo i aroganctwo.

Jacek
      • Gość: Boom Po prostu trzeba trzymac z Ameryka... IP: 202.129.78.* 07.08.04, 06:10
        ... zeby nie pozostac osamotnionym w razie zadymy
        muzulmanskiej w Europie. Bo Francja i Niemcy na pewno nie pomoga, tylko sie
        zesraja w gacie ze strachu.
        Tak bylo w bylej Jugoslawi - dopoki Ameryka sie nie ruszyla Francja i Niemcy
        mialy pelne pory ze strachu co to bedzie.
        Dlatego Polska musi trzymac z USA! Bo wtedy ani Rosja ani Chiny tez nie
        podskocza.
        • Gość: Stanislaw S. Re: Po prostu trzeba trzymac z Ameryka... IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.08.04, 06:26
          boom. Gdybym nie wiedzial, ze to Ty, to bym pomyslal, ze to ja jestem autorem
          tej krokiej metafory (sedna zagadnienia). O to aby Polacy i Amerykanie trzymali
          sie razem zabiegalo mase ludzi po obu stronacj. przeciez to prezydent Wilson
          uparl sie aby Polska powstala i chociaz nie dokument buduje panstwa, to bylo to
          wazne. Francja zdradzala Polske od wiekow. Walezjusz nawet nam uciekl po
          wybraniu na krola. Napoleon traktowal polskie legiony jak mieso armatnie,
          powstancy listopadowi i styczniowi tez liczyli na interwencje Francji i nic.
          Porzeciez gdyby Francja uderzyla na III Rzesze we wrzesniu to nie bylo by II
          wojny swiatowej. Obecnie to samo. Franuska polityka podminowuje polsko-
          amerykanskie porozumiene. O Niemcach szkoda pisac. Znowu podnosza glowe i
          jeszcze troche a beda chcieli zwrotu tego co Polakom kiedys ukradli.
    • Gość: mee... PODOBNO WALESA TO WIEKI KOPUTEROWIEC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 06:49
      ...lubujacy sie w internecie -podobno zadziorny... a tu na forum wyborczej ani
      bee ani mee.../ tak jestem zlosliwy...ale jak patrze na tego ignoranta
      spasionego walese...to moj organizm tak reaguje...
    • Gość: U_Bolt Re: Nowa książka Fallaci IP: *.chello.pl 07.08.04, 07:31
      Narzuca sie pytanie. Gdzie są nasi obiektywni historycy, publicyści,
      dziennikarze? Dlaczego prawdę musi nam pisać zawsze ktos z zewnatrz ?
      DLACZEGO !!!!!!!!
      • Gość: mee... Re: Nowa książka Fallaci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.08.04, 07:44
        ...tez mi pytanie...dlaczego...ano dlatego ze w polsce nie ma
        polskiego...rzadu, ktory -by dbal o interesy polakow...przykladem nam powstanie
        w-rszawskie...o ktorym uslyszelismi po 60 latach w pelni...dzieki prezydentowi
        kaczynskiemu...
        • Gość: U_Bolt Re: Nowa książka Fallaci IP: *.chello.pl 07.08.04, 11:29
          Oceniając strategicznie, to Powstanie Warszawskie zostało wywołane w najgorszym
          okresie 2-ej Wojny Światowej i bez uzgodnienia z którymkolwiek z członków
          koalicji antyhitlerowskiej. A pan Lech Kaczyński (którego powyżej przywołano)
          jako prawnik i po części historyk dobrze wie, że z tego właśnie powodu
          Powstanie Warszawskie skazane było od początku na nieuchronną klęskę. I była to
          najstraszliwsza polska klęska narodowa XX wieku. I czcząc jej kolejną rocznicę
          wybuchu, jako Polak winien pan Lech Kaczynski taką ocenę przedstawić. Ale
          ponieważ uważa się bardziej za polityka określonej prawicowej opcji, wolał
          powtarzać frazesy bliskie postawom życzeniowym wszystkich przegranych, oraz
          sprowadzać prochy Chruściela (Montera) i czynić celebrę cmentarną temu, który
          (obok Okulickiego) za tą polską narodową klęskę jest najbardziej
          odpowiedzialny.
    • Gość: gosc2004 ma sporo racji nazywajac tak Walese, przeciez IP: *.chello.pl 07.08.04, 08:24
      ex-prezydent ma w d...e (czytaj: ignoruje) wyniki wyborow, to, ze ma znikome
      poparcie w jakichkolwiek wborach. Nie slucha innych ludzi, robi to co uwaza za
      dobre dla siebie. Mowi, ze to tylko dla Polski. Troche sie naburmuszyl po tych
      sukcesach z przeszlosci. Nuuuu pagadiiii !
      • Gość: Alek Re: ma sporo racji nazywajac tak Walese, przeciez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:11
        Przecież każdy (przynajmniej większość) gardzi dokonaniami Wałęsy. Zdecydowanie
        jest ignorantem, tak widzą go ludzie, jest też symbolem wolności, dla swojej
        żony makaroniarki Malmy. Teraz młodzież nie uczy się co zrobił Wałęsa na
        historii, tylko słuch na polskim jak nie należy mówić.
        Takie ksiązki powinny powstawać.
        Wydaje mi się również, że Wałęsie to się nie to nie podoba co o nim jest
        napisane, tylko nie podoba mu się, miejsce obok wielkiego cara Rosji pijaka
        Jelcyna na jakim umieściła go Fallaci. Ja sam ostatnio się zastanawiam dlaczego
        światem rządzą tacy ludzie, przecież oni nie mają żadnych predyspozycji do tego.
    • Gość: Kubus Wojtyla przywodca? IP: *.bredband.skanova.com 07.08.04, 08:32
      Co to za przywodca, ktorego sie nie slucha? Nie tylko niewierzacy, ale wielu
      katolikow otwarcie olewa to, co mowi. Miara przywodztwa jest rzeczywisty wplyw
      na ludzi. Ostatnie skandale w KK sa streszczeniem ogolnych tendencji i
      podejscia do wartosci gloszonych przez Wojtyle.
    • Gość: Ignac Re: Nowa książka Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:49
      Ma baba absolutną rację. Nareszcie ktos publicznie zagranicą nazwał elektryka z
      Gdańska po imieniu. Teraz na pewno ten mały człowieczek zaatakuje Fallaci i
      nazwie ją włoska diablicą, albo i gorzej. Te wszystkie honory dla Wałęsy, to
      tak naprawdę policzki dla każdego z nas.
      • Gość: prom Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 12:04
        Tak. To policzki dla was, nie-Polaków i lewaków.
    • Gość: pak Re: Nowa książka Fallaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:03
      Moze i Fallaci jest prowokatorka i nie przebiera przy tym w slowach ale fakt,
      ze Walesa jest ignorantem jest oczywisty.
    • Gość: Tygiel... Re: Nowa książka Fallaci, myślę tak samo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 10:15
      Jak dobrze, że są ludzie obiektywni!
    • Gość: zdezel Re: Nowa książka Fallaci IP: *.strefa.org.pl / *.strefa.org.pl 07.08.04, 10:25
      z przeczytanych fragmentow wynika ,ze ma racje.
    • Gość: Antypod Kolejne 'Fallacy of Oriana' IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.04, 10:28
      Nieszczesliwa kobieta.. Przeciez my wiemy wiecej od niej.. Walesa to nie
      ignorant, oj nie. To duzej klasy agent. Ale jak to wytlumaczyc tej
      nieszczesliwej i chorej kobiecie ??
    • Gość: stb@gazeta.pl Ostre tezy ... ale do udowodnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 11:11
      Wałęsa jest nieukiem i koniunkturalistą.
      Swoją legendę,którą zawdzięczał inteligencji z opozycji z lat 70 i 80 szybciutko
      zniszczył własnymi łapkami jak tylko dorwał się do władzy, wystarczyło 5 lat.
      Zniszczył własną legendę/mniejsza o to / ale zniszcył też scenę polityczną w
      Polsce wyśmiał i zraził do polityki ludzi uczciwych nie patrzących swego
      szczerze oddanych sprawom narodowym którzy uprawiali politykę nie dla zysku, bo
      w latach 60 i 70-tych na opozycji można było zarobić pałą w plecy lub pobyt we
      więzieniu.
      Otworzył szeroko scenę polityczną dla szumowin, pieniaczy, wszelkiej masci
      intrygantów którzy politykę traktują jako okazję do wzbogacenia.
      Europa w inercji i impotencji działania grzęźnie od lat; rozwiązywanie
      konfliktów zostawiając USA.
      Czyrak mając ambicje wielkomocarstwowe próbuje robić antyamerykańską politykę z
      wrogami USA: Rosą, Chinami i wojującym Islamem.
    • Gość: Urisen Brava Oriana! IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 07.08.04, 11:14
      Wreszcie ktoś to głośno powiedział. Oby żyła 500 lat i wciąż świadczyła prawdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka