solaris_1971 29.09.13, 20:23 Co w pazdzierniku ? Zamierzam zglebiac Wlochow, wiec Pavese. Jeszcze raz Trylogia Kairska Mahfouza no i jak zwykle, kryminaly. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: plany na pazdziernik 29.09.13, 22:15 Kryminały - Michaela Chabona Związek żydowskich policjantów, Złe Małpy Matta Ruffa Mam już Doktor Sen Kinga, lada moment jest premiera nowego Browna (co prawda to nie kryminały, ale.... :-) Czekam na kilka wskazanych przez Ciebie książek - mam takiego bzika, że jak kupuję np Lampedusę - to szukam pierwszych wydań... No i kilka pozycji niszowych np pamiętniki Waltera Schellenberga albo wspomnienia admirała Tirpitza :-) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_1971 do Jeepa 15.10.13, 09:53 Koniecznie przeczytaj Marianne Ucria, mimo ze ksiazka nie osiagnela swiatowej slawy. Zapewniam, ze nie pozalujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
owocowy_kompot Re: plany na pazdziernik 30.09.13, 14:47 Ja planuję w październiku czytać nową książkę Kinga i Dana Browna :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: plany na pazdziernik 05.10.13, 08:23 Ja zaliczyłam już "Cwaniary" Chutnik i "Pępowinę" Axelsson, a w tej chwili czytam "Dzienniki kołymskie" Hugo-Badera :) Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Prawo matki-Diane Chamberline 15.10.13, 01:11 Ja w październiku postanowiłam przeczytać parę książek obyczajowych o tematyce życiowej.Właśnie skończyłam powieść pt."Prawo matki".Polecam ją kobietom,które doświadczyły macierzyństwa lub zmagały się z depresją poporodową.Trudny temat alkoholizmu wśród młodych kobiet oraz dzieci niepełnosprawnych też jest w tej powieści poruszony.Ksiażka wzrusza i zaskakuje swoim zakończeniem.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Prawo matki-Diane Chamberline 15.10.13, 12:29 "Tematyka życiowa", LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Prawo matki-Diane Chamberline 15.10.13, 21:31 "Polecam ją kobietom,które doświadczyły macierzyństwa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: plany na pazdziernik 15.10.13, 15:51 Wrócę do Jane Urquhart - ma jej dwie książki czekające na przeczytanie. Po "The Underpainter" stwierdziłam, że to dobre lektury na jesień, więc czekały. I może w końcu "Freedom" Franzena, też stoi i czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 "Eli, Eli" - Wojciech Tochman 15.10.13, 16:20 Umieszczam to w planach na październik, chociaż to już połowa października, bo jeszcze nie wiem czy przeczytam. Dopiero przeczytałam wywiad z Autorem w ostatnich Wysokich Obcasach. Nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak poorism (biedaturystyka). Teraz wiem, ale wiem też, że kupując tę książkę, czytając ją, uczestniczę w tym modnym ostatnio sposobie spędzania czasu. Zastanawiam się, czy kupić i przeczytać. Chyba jednak kupię i przeczytam. a. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: plany na pazdziernik 16.10.13, 21:23 Czytam "Zgorzkniałą pizdę" Marii Sveland; zaczęłam "The Dinner", skończyłam "W syberyjskich lasach", na swoją kolej czeka "Ciemno, prawie noc" i "Niewinny" Cobena. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: plany na pazdziernik 16.10.13, 21:37 Ja będę nadrabiać nagrodzone książki i nagrodzonych autorów. Munro - bo nic nie czytałam. Joannę Bator - bo też nic nie czytałam. Ściągnęłam też dziś próbkę na kindla Eleanor Catton "The Luminaries" - zobaczymy. Poza tym z kryminałów: czytam najnowszą Karin Slaughter i H.Cobena. A w kolejne potem czeka "Inferno" Dana Browna. W ramach podnoszenia umiejętności językowych czytam "Rosario Tijeras" po hiszpańsku, ale jakoś wolno mi idzie (jak zwykle w tych książkach, które zostały napisane po hiszpańsku, a nie tylko tłumaczone na hiszpański). I w sumie szkoda, że wolno mi idzie, bo podoba mi się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
4u4me Re: plany na pazdziernik 16.10.13, 22:19 Ja za to zamierzam dokończyć "Lód" Jacka Dukaja. Tomiszcze jest konkretne, a że jestem dopiero gdzieś w połowie to jeszcze sporo mi do przeczytania zostało. Odpowiedz Link Zgłoś