anetkarobert 02.09.04, 22:28 Polećcie mi jakąś dobrą książkę dla mojego męża. Najchętniej histiryczno- przygodową. Lub inną dobrą. pozdrawia Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: książka dla męża 02.09.04, 22:40 Mały Wielki Człowiek Powrót Małego Wilekiego Człowieka Artur Rex wszystkie by Thomas Berger Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albertus.pl Re: książka dla męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:28 Empirowy Pasjans Łysiaka (jesli jeszcze nie czytał) LINK: www.albertus.pl/?d=produkt&id=1859 Lub z innej beczki: Czarny krzyż - Stephena Lawheada LINK: www.albertus.pl/?d=produkt&id=568 --- <h href="http://www.Albertus.pl">Księgarnia Internetowa - Albertus.pl</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: książka dla męża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:36 Historyczno - przygodowa (np.) Mika Waltari: "Egipcjanin Sinuhe " "Czarny anioł" "Trylogia rzymska" i inne A może Grischam (sensacyjne) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: książka dla męża 03.09.04, 13:16 "Cryptonomicon" Neala Stephensona. Gwarantuję, że będzie się mu podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: książka dla męża 03.09.04, 14:37 jesli "Wariat w Berlinie" (patrz propozycje braineatera) to moze "Rzeznia numer 5" - obie czasy WWII i nieco po (troche na wesolo, troche nie). Z Polskich moze "Moj przyjaciel krol" Hena - czasy ostatniego krola Polski Z bardziej historycznych moze Graves "Ja Klaudiusz" oraz "Klaudiusz i Messalina" - Rzym Dumasa nie polecam bo maz pewnie zna. "Bakunowy faktor" Barth pierwociny bialej Ameryki na wesolo Yourcenar "Pamietniki Hadriana" - Rzym "Mason i Dixon" Pynchon (odkrywanie Ameryki z zacieciem literackim, dla znajacych Pynchona pierwsze zdanie powiesci bedzie niezwykle wymowne) "Alienista" Carr - Nowy Jork XIXw miejscem zagatki kryminalnej (sporo faktow) "Imie Rozy" Eco - XIVw historia z zagadka kryminalna "Baudolino" autor j.w. Czasy upadku Bizancjum XIIw wyprawy krzyzowe ..... ..... ..... cale mnostwo innych powiesci, ktore moga (lub nie) zainteresowac meza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertS Re: książka dla męża IP: *.acn.waw.pl 04.09.04, 18:31 podałem kilka z linkami - można tam poczytać o książkach Michał Aniół - George Bull LINK: www.saro.pl/ksiazka.php?id=1241&t=Michał%20Anioł Synowie Fortuny - Jeffery Archer LINK: www.saro.pl/ksiazka.php?id=8082&t=Synowie%20fortuny Impresjonista - Hari Kunzru LINK: www.saro.pl/ksiazka.php?id=2009&t=Impresjonista%20(okładka% 20miękka) Dom Duchów - Isabel Allende LINK: www.saro.pl/ksiazka.php?id=1464&t=Dom%20duchów%20(okładka%20twarda) powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertS Re: książka dla męża IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 20:06 .... to powiedz w końcu co mu wybrałaś, i czy podoba się? Odpowiedz Link Zgłoś