karodzaj 03.11.04, 09:48 ZAmówiłam sobie tę książkę, ale teraz chciałabym się dowiedzieć Waszych na jej temat opinii.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobbi Re: MGŁY AVALONU 03.11.04, 10:31 polecam, jesli widzialas (les) film to sie rozczarujesz bo nieco odbiega od fabuly ksiazki- mysle ze to dobrze. mgly czyta sie bardzo szybko i bardzo przyjemnie, wciagaja jak zloto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: MGŁY AVALONU IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 16:47 taaak, mgły bardzo fajne, pani Avalonu czy jakos tak-juz duzo slabsza. a film byl jak dla mnie kompletnym nieporozumieniem :( Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: MGŁY AVALONU 04.11.04, 08:27 nie zgodze sie, film byl bardzo przyjemny w ogladaniu i znacznie roznil sie od ksiazki i mysle ze to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: MGŁY AVALONU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 16:01 Nie pożałujesz wydanych pieniędzy. Książka najwyższych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
elfryda Re: MGŁY AVALONU 05.11.04, 16:15 Tytuł brzmi ciekawie... Czy ktoś może mnie oświecić co to za książka i czy ma coś wspólnego z tym Avalonem od króla A.? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Re: MGŁY AVALONU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:04 zdecydowanie ma duzo wspolnego: )) jest to jedna z wielu wersji przedstawienia mitu arturianskiego. przyznam zreszta ze moja ulubiona. przede wszystkim jest to ujęcie tego mitu w zupełnie nieszablonowy sposób, przez pryzmat kobiet - bohaterek tej opowieści. Mgły Avalonu to historia przede wszystkim o Morgianie, Vivianie i innych Paniach Avalonu a w drugiej kolejności o Arturze i rycerzach Okragłego Stołu. a oprocz tego to piękna opowieśc o dawnych czasach gdzie magia przeplatała się ze światem realnym a Wyspa Avalon była świętym miejscem, jeszcze nie zasłoniętym przez zbocza Glastonbury. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: MGŁY AVALONU 09.11.04, 16:45 No to jeszcze podajcie autora moi mili :o) Pzdrf, Mia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megg Re: MGŁY AVALONU IP: *.law.uj.edu.pl 09.11.04, 18:38 Marion Zimmer Bradley ur.1930 Odpowiedz Link Zgłoś