Dodaj do ulubionych

Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison County?"??

13.11.04, 23:25
Jest świetny film z Meryl Streep i Clintem Eastwoodem, który zawsze
pozostawia kilkudniowy ślad w mojej psychice (widziałam go 4 razy)
Czy ktoś czytał książkę??? Czy warto?
Z góry dzięki - pozdrawiam!

Różany ogród

Obserwuj wątek
    • regi21 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 14.11.04, 00:44
      Oj czytałam, czytałam. Najpierw fragment w jakimś czasopiśmie literackim, po
      paru latach skądś mi przysłano, zdaje się nie była powszechnie w handlu.
      Kicz niemożliwy, ale jak wzrusza. A jeśli masz w dodatku bylejaki związek, to
      dopiero sie rozmarzasz! Czasem sobie otwieram na chybił trafił i zapominam.
      Partnerzy filmowi też się kochali podczas realizacji. To się zdarza nałogowo
      Meryl Streep, po zakończeniu zdjęć wraca do rodziny.
      • yanga Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 14.11.04, 12:04
        To bardzo piękna, nastrojowa książka i świetnie przetłumaczona. Podobała mi się
        znacznie bardziej niż film.
      • okrent9 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 18:32
        Meryl Streep i Clint Eastwood KOCHALI SIĘ PODCZAS REALIZACJI "Co się
        zdarzyło..."?!!!!!!!!!!!!!! SKĄD TY MASZ TAKIE INFORMACJE?!!!!! Sorry za capsa
        ale po prostu osłupiałam!!!!!!!! :PPPPPP Streep i Eastwood zakochani w sobie na
        planie... :PPPPPPPP
    • Gość: yellow10 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.04, 13:47
      Ja najpierw przeczytałam książkę, która ukazała się prawie jednocześnie z
      premierą filmu. Bardzo mi się podobała. Tak bardzo,że nie chciałam sobie psuć
      wrażenia i dopiero parę dni temu po raz pierwszy obejrzałam film. Dla mnie
      zawsze jest ciekawsza książka ponieważ bardziej działa na moją wyobraźnię i
      lubię " całą sobą " przenieść się w jej świat. A film, cóż miły w oglądaniu,
      ale wszystko podane na tacy.
      • clevera Przeczytaj:) 14.11.04, 20:40
        Jako pierwszy obejrzałam film, a potem przeczytałam książkę. I to był błąd, bo
        silniejsze wrażenia wywołał we mnie film. Może inaczej odebrałabym książkę,
        gdybym ją pierwszą przeczytała. Odebrałam ją jako powtórzenie historii o znanym
        zakończeniu. Ale mimo wszystko warto przeczytać choćby po to, aby zanurzyć się
        ponownie w atmosferę tej opowieści.:)
        • dakarka1 Re: Przeczytaj:) 16.11.04, 13:05
          Ja mam tak samo - gdy wcześniej obejrzę film, to inaczej odbieram książkę,
          wiedząć,jak się skończy. nie ma tego zastanawiania się , zamyślenia,
          przewidywania i czekania, co przyniesie następna strona...
          A życie prywatne aktorów raczej mnie nie interesuje, bo dla mnie niezwykły
          talent Streep jest ponad jej wady - zresztą, któż ich nie ma?...

pozdrawiam
          • scoutek Re: Przeczytaj:) 16.11.04, 13:34
            wady Meryl sa zupelnie nieistotne, bo patrze na aktorke i na postac, ktora
            gra.... i uwazam, ze to jedna z najlepszych aktorek ostatnich lat.....
    • ofira Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 12:10
      piękna książka :) jedna z tych, które pamiętam jeszcze długo po przeczytaniu.

podobno jest ciąg dalszy ? ktoś czytał ? dziwi mnie możliwość istnienia tego
      dalszego ciągu, ciekawe jak to autor zrobił...
      • okrent9 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 18:38
        hehehehe to się robi tak: "nadludzkim wysiłkiem woli... w rezultacie
        nieprawdopodobnego obrotu koła Fortuny... sekret zabrany do grobu odkryty
        dzięki najnowszym technikom kryminalistycznym..." :PPPP
        • regi21 do okrent 16.11.04, 21:31
          Nie rozpatrujmy tego w kategoriach wady czy grzechu albo czegoś jeszcze. Ona
          tak ma, nie pierwszy raz zdarzyło jej się z dala od domu coś przeżyć. Wówczas
          troche o tym pisali, zapamiętałam wspólne wynajęcie domu z dala od ekipy.
          Nie pasuje Wam, bo macie obraz doskonałej żony i matki, a nie musi to być w
          sprzeczności ze sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka