dakarka1 13.11.04, 23:25 Jest świetny film z Meryl Streep i Clintem Eastwoodem, który zawsze pozostawia kilkudniowy ślad w mojej psychice (widziałam go 4 razy) Czy ktoś czytał książkę??? Czy warto? Z góry dzięki - pozdrawiam! Różany ogród Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regi21 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 14.11.04, 00:44 Oj czytałam, czytałam. Najpierw fragment w jakimś czasopiśmie literackim, po paru latach skądś mi przysłano, zdaje się nie była powszechnie w handlu. Kicz niemożliwy, ale jak wzrusza. A jeśli masz w dodatku bylejaki związek, to dopiero sie rozmarzasz! Czasem sobie otwieram na chybił trafił i zapominam. Partnerzy filmowi też się kochali podczas realizacji. To się zdarza nałogowo Meryl Streep, po zakończeniu zdjęć wraca do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 14.11.04, 12:04 To bardzo piękna, nastrojowa książka i świetnie przetłumaczona. Podobała mi się znacznie bardziej niż film. Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 18:32 Meryl Streep i Clint Eastwood KOCHALI SIĘ PODCZAS REALIZACJI "Co się zdarzyło..."?!!!!!!!!!!!!!! SKĄD TY MASZ TAKIE INFORMACJE?!!!!! Sorry za capsa ale po prostu osłupiałam!!!!!!!! :PPPPPP Streep i Eastwood zakochani w sobie na planie... :PPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow10 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.04, 13:47 Ja najpierw przeczytałam książkę, która ukazała się prawie jednocześnie z premierą filmu. Bardzo mi się podobała. Tak bardzo,że nie chciałam sobie psuć wrażenia i dopiero parę dni temu po raz pierwszy obejrzałam film. Dla mnie zawsze jest ciekawsza książka ponieważ bardziej działa na moją wyobraźnię i lubię " całą sobą " przenieść się w jej świat. A film, cóż miły w oglądaniu, ale wszystko podane na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
clevera Przeczytaj:) 14.11.04, 20:40 Jako pierwszy obejrzałam film, a potem przeczytałam książkę. I to był błąd, bo silniejsze wrażenia wywołał we mnie film. Może inaczej odebrałabym książkę, gdybym ją pierwszą przeczytała. Odebrałam ją jako powtórzenie historii o znanym zakończeniu. Ale mimo wszystko warto przeczytać choćby po to, aby zanurzyć się ponownie w atmosferę tej opowieści.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dakarka1 Re: Przeczytaj:) 16.11.04, 13:05 Ja mam tak samo - gdy wcześniej obejrzę film, to inaczej odbieram książkę, wiedząć,jak się skończy. nie ma tego zastanawiania się , zamyślenia, przewidywania i czekania, co przyniesie następna strona... A życie prywatne aktorów raczej mnie nie interesuje, bo dla mnie niezwykły talent Streep jest ponad jej wady - zresztą, któż ich nie ma?... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Przeczytaj:) 16.11.04, 13:34 wady Meryl sa zupelnie nieistotne, bo patrze na aktorke i na postac, ktora gra.... i uwazam, ze to jedna z najlepszych aktorek ostatnich lat..... Odpowiedz Link Zgłoś
ofira Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 12:10 piękna książka :) jedna z tych, które pamiętam jeszcze długo po przeczytaniu. podobno jest ciąg dalszy ? ktoś czytał ? dziwi mnie możliwość istnienia tego dalszego ciągu, ciekawe jak to autor zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Kto czytał "Co się wydarzyło w Madison Count 15.11.04, 18:38 hehehehe to się robi tak: "nadludzkim wysiłkiem woli... w rezultacie nieprawdopodobnego obrotu koła Fortuny... sekret zabrany do grobu odkryty dzięki najnowszym technikom kryminalistycznym..." :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
regi21 do okrent 16.11.04, 21:31 Nie rozpatrujmy tego w kategoriach wady czy grzechu albo czegoś jeszcze. Ona tak ma, nie pierwszy raz zdarzyło jej się z dala od domu coś przeżyć. Wówczas troche o tym pisali, zapamiętałam wspólne wynajęcie domu z dala od ekipy. Nie pasuje Wam, bo macie obraz doskonałej żony i matki, a nie musi to być w sprzeczności ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś