Gość: kasia IP: *.miks.uj.edu.pl 15.11.04, 17:06 Znacie książkę "świat zofii"? Chciałabym się czegoś o niej dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka34 Re: świat zofii 15.11.04, 21:25 Czytalam, ale juz dosyc dawno, wiec nie pamietam szczegolow. A co chcesz o niej wiedziec? Ksiazka bardzo mi sie podobala, powiesc, nawet chyba to byl kryminal, z wpleciona w nia historia filozofii, bardzo przystepnie przedstawionej zreszta. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: świat zofii 15.11.04, 23:09 hmm.. ja tez juz dawno czytalam ale chyba to jednak nie byl kryminal. Mozna z tej ksiazki dowiedziec sie podstawowych rzeczy na temat filozofow i ich teorii. To powiesc w ktorej dziewczynka dostaje listy od nieznajomego, ktory opowiada jej o filozofach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka34 Re: świat zofii 16.11.04, 08:39 Ale na pewno jest to powiesc trzymajaca w napieciu (chyba takie bylo jej zalozenie),ta bohaterka otrzymujaca listy jest na poszukiwaniu ojca,czy cos w tym rodzaju,nieprawdaz, na koncu nastepuje rozwiazanie tego problemu (znajduje go, czy go ratuje przed czyms, doprady skleroza)? Dziwne, ze naprawde nie moge sobie przypomniec tej historii,bardziej mi utkwily w pamieci te listy. Byc moze wymagaly wiekszego skupienia;-) Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
fiolkaz Re: świat zofii 16.11.04, 15:12 Juz wiesz o czym jest ta ksiazka. Ja tez goraco polecam. To nie jest trudny podrecznik filozofii, to lagodniejsza jego forma. Dzieki niej mozna filozofie polubic. Jest naprawde ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarketGarden Re: świat zofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:48 ja bym wolał same sylwetki filozofów bo mowiac szczerze ta afera meni nudzila ... Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: świat zofii 16.11.04, 17:41 A jak juz przeczytasz swiat zofii to jest jeszcze jakas druga czesc tym razem na temat religii ale tego juz nie czytalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
draco_ii Re: świat zofii 16.11.04, 18:54 Jest to książka o dziewczynie, która dostaje listy od nieznajomego, które zawierają filozoficzne treści. Później listy przemieniają się w rozmowy. Jest to jakby książka w książce. Warto to przeczytać, do końca nie wie się, kto powołał cały świat Zofii do życia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuya Re: świat zofii IP: *.pinnex.com.pl 18.11.04, 14:31 Wedlug mnie trzeba ja dodac do watku "ksiazki przereklamowane" - nuuuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: świat zofii IP: *.crowley.pl 18.11.04, 14:40 No moze nie nuda ,bo to jest ksiazka dla dzieci.Dzieciom sie podoba .Moja siostrzenica czytala w wieku lat 12,inne znajome mi dzieci tez mniej wiecej w tym okresie.Faktycznie to taki lagodny wstep do filozofii Odpowiedz Link Zgłoś