Dodaj do ulubionych

świat zofii

IP: *.miks.uj.edu.pl 15.11.04, 17:06
Znacie książkę "świat zofii"? Chciałabym się czegoś o niej dowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • agnieszka34 Re: świat zofii 15.11.04, 21:25
      Czytalam, ale juz dosyc dawno, wiec nie pamietam szczegolow. A co chcesz o niej
      wiedziec? Ksiazka bardzo mi sie podobala, powiesc, nawet chyba to byl kryminal,
      z wpleciona w nia historia filozofii, bardzo przystepnie przedstawionej zreszta.

Agnieszka
      • evana Re: świat zofii 15.11.04, 23:09
        hmm.. ja tez juz dawno czytalam ale chyba to jednak nie byl kryminal. Mozna z
        tej ksiazki dowiedziec sie podstawowych rzeczy na temat filozofow i ich teorii.
        To powiesc w ktorej dziewczynka dostaje listy od nieznajomego, ktory opowiada
        jej o filozofach.
        Pozdrawiam
        • sonic_reducer Re: świat zofii 15.11.04, 23:57
          straszna ch..nia
        • agnieszka34 Re: świat zofii 16.11.04, 08:39
          Ale na pewno jest to powiesc trzymajaca w napieciu (chyba takie bylo jej
          zalozenie),ta bohaterka otrzymujaca listy jest na poszukiwaniu ojca,czy cos w
          tym rodzaju,nieprawdaz, na koncu nastepuje rozwiazanie tego problemu (znajduje
          go, czy go ratuje przed czyms, doprady skleroza)? Dziwne, ze naprawde nie moge
          sobie przypomniec tej historii,bardziej mi utkwily w pamieci te listy. Byc moze
          wymagaly wiekszego skupienia;-)

Agnieszka
    • fiolkaz Re: świat zofii 16.11.04, 15:12
      Juz wiesz o czym jest ta ksiazka. Ja tez goraco polecam. To nie jest trudny
      podrecznik filozofii, to lagodniejsza jego forma. Dzieki niej mozna filozofie
      polubic. Jest naprawde ciekawa.
      • Gość: MarketGarden Re: świat zofii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:48
        ja bym wolał same sylwetki filozofów bo mowiac szczerze ta afera meni
        nudzila ...
      • evana Re: świat zofii 16.11.04, 17:41
        A jak juz przeczytasz swiat zofii to jest jeszcze jakas druga czesc tym razem
        na temat religii ale tego juz nie czytalam.
        Pozdrawiam
    • draco_ii Re: świat zofii 16.11.04, 18:54
      Jest to książka o dziewczynie, która dostaje listy od nieznajomego, które
      zawierają filozoficzne treści. Później listy przemieniają się w rozmowy. Jest
      to jakby książka w książce. Warto to przeczytać, do końca nie wie się, kto
      powołał cały świat Zofii do życia ;-)
    • Gość: tuya Re: świat zofii IP: *.pinnex.com.pl 18.11.04, 14:31
      Wedlug mnie trzeba ja dodac do watku "ksiazki przereklamowane" - nuuuda!
    • Gość: Cloe Re: świat zofii IP: *.crowley.pl 18.11.04, 14:40
      No moze nie nuda ,bo to jest ksiazka dla dzieci.Dzieciom sie podoba .Moja
      siostrzenica czytala w wieku lat 12,inne znajome mi dzieci tez mniej wiecej w
      tym okresie.Faktycznie to taki lagodny wstep do filozofii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka