Gość: Polak IP: *.comarch.pl 23.11.04, 09:51 11.XI to Dzień Niepodległości Polski - czy właśnie dlatego jest to "głupi dzień" wg jakiegoś pisarzyny oraz kibicującej mu Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eon Kiepska pozycja. IP: 62.233.163.* 23.11.04, 10:39 Kiepska książka.Załuję wydanych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najemnik w NL Skoro to napisal Holender, to nie moze byc dobre. IP: *.azvu.nl 23.11.04, 12:45 Odpowiedz Link Zgłoś
fretka_frustratka Do komentujących, co nie czytali 23.11.04, 13:49 To jest książka dla humanistów ze szkoły XIX-wiecznej. Erudycja, wdzięczenie się, fajerwerki i nic poza tym. A temat głupoty jest tak nośny. Książkę zapowiadali już parę miesięcy temu, czekałam z utęsknieniem, przeczytałam i cofnęłam się o ileś-tam-dziesiąt-lat. Na tym poziomie pisano u nas prace magisterskie. A czasem i przedmagisterskie. Czytając, cofnęłam się o 20 lat. To jest intelektualna macdonaldyzacja i popłuczyny po innych. I chyba coś z tą humanistyką trzeba zrobić. A głosiki rodaczków, którzy wietrzą podstęp, gdzie tylko mogą... Boziu. To już nie jest piernik do wiatraka, to jest wirnik do piertaka. Cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Utylitarysta Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neuroinformatik.ruhr-uni-bochum.de 23.11.04, 17:25 Uwielbiam szczere oceny intelektualnych "mocy" humanistow. Popieram. "Modne bzdury" to kolejny(poprzedni?) przytyk do naukowych osiagniec humanistow. Nie zal wydanych pieniedzy. Pozdrawiam Fretki i Frustratow. We shall overcome... humanizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fircyk Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:06 Macdonaldyzacja? A co to ma być?? Jeśli chodzi Ci o sieć amerykańskich knajpek z hamburgerami to pisze się to żdziebko inaczej - mianowicie McDonald's! Autor powinien poświęcić Ci miejsce w swojej encyklopedii. Oj, coś z tą humanistyką trzeba zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.pu.kielce.pl 24.11.04, 09:49 Napij się chłpocze jakichś ziółek bo chyba masz problemy ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajota Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:36 A nazwisko Ritzer coś Ci mówi, reformatorze humanistyki? Odpowiedz Link Zgłoś
fretka_frustratka Oj, humanistka ze mnie żadna. 24.11.04, 16:18 Makdonaldyzacja. Takiego byka strzelić. Fuj. Dla miłośników frytek, Frytki (nie mylić z Fretką!) i innych umasowionych zjawisk będzie to oczywiście "McDonald'syzacja". Przepraszam miłośników za błędną w ich mniemaniu pisownię (popatrz, buraczku, przy okazji do słownika) i skalanie ich świątyni. Ty wykonuję przed McDonald'sem i jego piewcami przyklęk odwrotny z uniesieniem części zadniej (plus stosowny odgłosik). Boziu, ale ludzie mają narąbane we łbach. Odpowiedz Link Zgłoś