Dodaj do ulubionych

"Encyklopedia głupoty" Matthijsa van Boxsela

IP: *.comarch.pl 23.11.04, 09:51
11.XI to Dzień Niepodległości Polski - czy właśnie dlatego jest to "głupi
dzień" wg jakiegoś pisarzyny oraz kibicującej mu Wyborczej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Eon Kiepska pozycja. IP: 62.233.163.* 23.11.04, 10:39
      Kiepska książka.Załuję wydanych pieniędzy.
      • Gość: Najemnik w NL Skoro to napisal Holender, to nie moze byc dobre. IP: *.azvu.nl 23.11.04, 12:45
      • Gość: kamasutra pozycje to sa w lozku IP: *.com 23.11.04, 20:46
    • fretka_frustratka Do komentujących, co nie czytali 23.11.04, 13:49
      To jest książka dla humanistów ze szkoły XIX-wiecznej. Erudycja, wdzięczenie
      się, fajerwerki i nic poza tym. A temat głupoty jest tak nośny. Książkę
      zapowiadali już parę miesięcy temu, czekałam z utęsknieniem, przeczytałam i
      cofnęłam się o ileś-tam-dziesiąt-lat. Na tym poziomie pisano u nas prace
      magisterskie. A czasem i przedmagisterskie. Czytając, cofnęłam się o 20 lat.
      To jest intelektualna macdonaldyzacja i popłuczyny po innych. I chyba coś z tą
      humanistyką trzeba zrobić.

A głosiki rodaczków, którzy wietrzą podstęp, gdzie tylko mogą... Boziu. To już
      nie jest piernik do wiatraka, to jest wirnik do piertaka. Cokolwiek to znaczy.
      • Gość: Utylitarysta Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neuroinformatik.ruhr-uni-bochum.de 23.11.04, 17:25
        Uwielbiam szczere oceny intelektualnych "mocy" humanistow. Popieram. "Modne
        bzdury" to kolejny(poprzedni?) przytyk do naukowych osiagniec humanistow. Nie
        zal wydanych pieniedzy. Pozdrawiam Fretki i Frustratow. We shall overcome...
        humanizm

• Gość: Fircyk Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:06
        Macdonaldyzacja? A co to ma być?? Jeśli chodzi Ci o sieć amerykańskich knajpek
        z hamburgerami to pisze się to żdziebko inaczej - mianowicie McDonald's! Autor
        powinien poświęcić Ci miejsce w swojej encyklopedii. Oj, coś z tą humanistyką
        trzeba zrobić...
        • Gość: Fredek Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.pu.kielce.pl 24.11.04, 09:49
          Napij się chłpocze jakichś ziółek bo chyba masz problemy ze zrozumieniem...
        • Gość: hajota Re: Do komentujących, co nie czytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:36
          A nazwisko Ritzer coś Ci mówi, reformatorze humanistyki?
    • fretka_frustratka Oj, humanistka ze mnie żadna. 24.11.04, 16:18
      Makdonaldyzacja. Takiego byka strzelić. Fuj. Dla miłośników frytek, Frytki (nie
      mylić z Fretką!) i innych umasowionych zjawisk będzie to
      oczywiście "McDonald'syzacja". Przepraszam miłośników za błędną w ich mniemaniu
      pisownię (popatrz, buraczku, przy okazji do słownika) i skalanie ich świątyni.
      Ty wykonuję przed McDonald'sem i jego piewcami przyklęk odwrotny z uniesieniem
      części zadniej (plus stosowny odgłosik).
      Boziu, ale ludzie mają narąbane we łbach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka