Dodaj do ulubionych

Gra w klasy Cortazara

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 18:03
co sądzicie o tej książce?....chciałabym poznać wasze zdanie!
Obserwuj wątek
    • Gość: sunny Re: Gra w klasy Cortazara IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 18:22
      Jedna z bardziej niesamowitych, jakie przeczytałam...klimat, język, sama
      konstrukcja. No i postać Magi, z którą kiedyś do pewnego stopnia się
      identyfikowałam. Poruszająca książka.
      • sol_bianca Re: Gra w klasy Cortazara 26.12.04, 11:11
        A ja wolęinne ksiązki Cortazara. "Gra w klasy" wydała mi się... hmmm nie wiem
        jak to określić... Zbyt narzuca czytelnikowi ten "klimat" o którym mówisz...
        Wolę książki, które wymagają od czytelnika indywidualnego ustosunkowania się,
        współgrają z jego psychiką, tak by każdy wyciągnął z nich coś innego dla siebie.
        A, i nie gniewaj się (nie odbierz tego osobiście), ale Maga wzbudziła moją
        niechęć. Może gdybym to przeczytała 10 lat temu, byłoby inaczej, ale teraz
        wydała mi się nieodpowiedzialna i niedojrzała. Chociaż ma swoje zalety ;) na
        pewno jest barwną postacią :))))
    • Gość: franciszka Re: Gra w klasy Cortazara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 01:17
      Cortazar jest mistrzem słów zamienionych w najintymniejsze uczucia. Gra w klasy
      ma "paryski" klimat, woń galoisów, smak mate i mgiełkę szaleństwa. Teraz czytam
      Cortazara "opowiadania". Są inne niż "gra", moze lepsze, bo każde to zamknięta
      całość. Gra w klasy to prowokacja moim zdaniem, ale w mistrzowskim wydaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka