Gość: teresa Re: książki przereklamowane IP: *.am.wroc.pl 25.01.05, 12:38 Harry Potter... Zarówno książka, jak i film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzoń Re: książki przereklamowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:58 Zupełnie nie trawię Umberto Eco. Moze jestem na jego książki za głupi, może za młody... Nie rozumiem tych zachwytów i 'intelektualistów' i zwykłych zjadaczy chleba. 'Imię rózy' to dla mnie to wystylizowany do granic zbiór wywodów, który trzyma sie kupy tylko dzieki tej niby-fabule. Można nad tym zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOnia Re: książki przereklamowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:53 dla mnie: wszystkie ksiazki wisniewskiego poza "Samotoniscia w Sieci", coehlo, j.caroll( oprocz opowiadan), aha czytajac niektore opowiadania szczypiorskiego tez wialo nuda:), buszujacego w zbozu tez nie strawilam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k KOd Leonarda da Vinci ! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 26.01.05, 20:02 Bardzo spodobało mi się stwierdzenie ,że to Umberto Eco dla ubogich. Ja miałam ten niefart ( a może fart) ,że zaraz po przeczytaniu Imienia róży wpadła mi w ręce ta nieszczęsna książka. Porównanie jest po prostu porażające. Od razu przyznam się ,że nie dokończyłam czytac tego gniota. W dodatku przez cały czas miałam nieodparte wrażenie ,że książkę napisał przeciętnie zdolny licealista z U.S.A , który usilnie probuje odtworzyc procesy myslowe profesora uniwersytetu. Jedyną zaletą kodu jest to ,że trochę się nad nim pośmiałam Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: KOd Leonarda da Vinci ! 27.01.05, 12:37 "Kod..." nie jest wcale taki zły, trzeba do niego tylko podejść z odpowiednim nastawieniem ;-) i nie oczekiwać arcydzieła. najważniejsze, że dobrze się czyta. co do Eco, to dla mnie "Wahadło Foucaulta" to jedna z najlepszych książek jakie czytałam. co do pseudoautorów i ich badziewiastych powieści to prym wiedzie Paulo Coehlo. "Pielgrzym" był szczytem (również mojej wytrzymałości).książka tak zła, że aż zabawna - patetyczne bzdury podkreślane pisownią z wielkiej litery ;), "11 minut" już sobie podarowałam.;-) Wharton - kiedy go czytałam (w wieku kilkunastu lat) bardzo mi się podobał. wynika z tego że to literatura dla nastolatek. i nie ma w tym nic złego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum_dyskusyjne zobacz koniecznie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:46 Hejka! Niedawno założyliśmy forum, bo na tym świecie znajduje się tysiące zabłąkanych, samotnych dusz... Może właśnie tam, trafią osoby, które chcą się wyżalić, dać "upust" swoim uczuciom i myślom, chcą porozmawiać na Poważne tematy...? Może właśnie TY jesteś taką osobą? Zajrzyj na blog.tenbit.pl/forum_dyskusyjne i wypowiedz się na tematy, które Cię interesują... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: książki przereklamowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:47 Hejka! Niedawno założyliśmy forum, bo na tym świecie znajduje się tysiące zabłąkanych, samotnych dusz... Może właśnie tam, trafią osoby, które chcą się wyżalić, dać "upust" swoim uczuciom i myślom, chcą porozmawiać na Poważne tematy...? Może właśnie TY jesteś taką osobą? Zajrzyj na blog.tenbit.pl/forum_dyskusyjne i wypowiedz się na tematy, które Cię interesują... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: książki przereklamowane 27.01.05, 13:22 1. Wharon poza "Tato" 2. Carroll 3. "Imię róży" Eco 4. "Buszujący w zbożu" Odpowiedz Link Zgłoś
k-asia Re: książki przereklamowane 05.02.05, 12:32 Zdecydowanie stawiam na Dorotę Masłowską i " Wojnę polsko-ruską, pod flagą biało-czerwoną". Tragiczna i wybitnie przereklamowana. Kupując ja sugerowałam się recenzją Jerzego Pilcha, którego "Miasto utrapienia" też raczej mnie nie zachwyciło. Odpowiedz Link Zgłoś
simply.blue Re: książki przereklamowane 15.02.05, 23:21 Dla mnie przereklamowaną pozycją wszechczasów była niegdyś wyrywana sobie z rąk książka Gaardera Świat według Zofii... Niestrawny gniot o pseudointelektualnych aspiracjach. I ubolewam nad tym, bo inne książki tego autora to dla mnie majstersztyk, na czele z moją ulubioną Przepowiednią Jokera... Odpowiedz Link Zgłoś
simply.blue Re: książki przereklamowane 15.02.05, 23:29 Oczywiscie, Świat Zofii, a nie według... Zaćmienia o tej porze miewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: książki przereklamowane IP: 62.29.248.* 16.02.05, 14:10 Czyżby na liście nie było pana Wiśniewskiego? Dla mnie szczyt grafomaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba135 Re: książki przereklamowane 17.02.05, 08:11 Cały Wharton(z wyjątkiem "Ptaśka") i Coelho(z wyjątkiem "Weroniki"). Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: książki przereklamowane 17.02.05, 12:02 W kregu najbliższych znajomych wszyscy wiedzą, że jestem "antyMasłowska"- nawet nie mam ochoty tłumaczyć dlaczego "wojna polsko-ruska" mnie odrzuciła, bo chyba wszyscy wiedzą, jakie to przykre uczucie?? książka całkowiecie nie- strawna, cieszę się, ze to nie tylko moja opinia. Jedna ważna uwaga! zauważyłam kilka wypowiedzi forumowiczów o ksiazkach, które ich zdaniem są przereklamowane. A jednocześnie przyznają, ze ich nie czytali! Jak można zabierać głos w sprawie, o której nie ma się pojęcia??!! tylko dlatego, że "się słyszało"? "Z warg moich(...) purpurowe róże" Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: książki przereklamowane 17.02.05, 13:16 A może zaczeli i nie dali rady skończyć? ja tak miałam ze spóźnionymi kochankami dotarłam do połowy i jestem pewna, że nawet jajlepiej wymyslona druga część nie byłaby w stanie uratować tego gniota. O zakończeniu opowiedziała mi koleżanka i jestem sobie wdzieczna, że nie musiałam go czytać Odpowiedz Link Zgłoś
passerine Re: książki przereklamowane 20.02.05, 04:27 Dla mnie cały Pilch, Coelho i "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" Romy Ligockiej (największe rozczarowanie książką) Odpowiedz Link Zgłoś
passerine Re: książki przereklamowane 20.02.05, 04:28 Dla mnie cały Pilch, Coelho i "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" Romy Ligockiej (największe rozczarowanie książką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: R.Ligocka - Dziewczynka w czerwonym płaszczyk IP: *.aster.pl 20.02.05, 13:10 To moje pozycje niestrawne: - Masłowska i jej "Wojna..." przeczytałam do końca ale to było tragiczne - Coelho "11 minut" doszłam do połowy-koszmar musiałam odstawić innych książek tego autra nie czytałam ale już chyba się za nie nie zabiorę Co do Whartona to czytałam 3 książki "Wieści"( bardzo fajne) "Niezawinione śmierci"( też dobre) i "Rubio" ( gdyby nie końcówka to też by mi się podobało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekolada przereklamowane IP: 195.205.189.* 20.02.05, 14:20 Dla mnie przereklamowane : Masłowska!!!! Przeczytałam to coś. Brak słów... Wiśniewski tż przereklamowany, jak dla mnie to również "władca much" nic specjalnego. Zaraz zabieram się za czytanie "kodu Leonarda da Vinci", ciekawe czy też przereklamowane... Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum Re: przereklamowane 06.03.05, 09:30 "Podróże z Herodotem", o ile nie mogę z pewnością przyznać jej tytułu przereklamowanej książki, to z pewnością jest olbrzymim rozczarowaniem. Zasiadłem do niej tuz po "Wojnach futbolowych" i klops. Próbuję teraz wczytać się w "Ostatnie historie" O. Tokarczuk. "Dom dzienny, dom nocny" zrobił na mnie olbrzymie wrażenie, to jest mozliwość, że obecna lektura trafi tutaj właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: przereklamowane 06.03.05, 10:01 Dla mnie na pewno Grochola- nie miałam zamiaru jej w ogóle czytać ale dostałam kiedys w prezencie wiec postanowiałam zobaczyć czy mi się spodoba. Pierwsze dwie strony przeczytałam z wielkim trudem, po trzeciej doszłam do wniosku, że nie ma sensu czytać tej książki. Dla mnie beznadzieja do kwadratu. Poza tym taką książką również był Kod Leonarda da Vinci- pożyczyłam książkę bo nie miałam zamiaru kupować- jakoś nie wciągnęła mnie ta ksiązka, tak jak niektóre osoby z mojego otoczenia, które w jeden, dwa dni przeczytały książkę... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scept89 moje potwory IP: *.ljcrf.edu 16.03.05, 07:16 1) "Samotnosc w sieci" wreczona przed podroza -> grafomania mozg porazajaca 2) "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" i reszta Adams'a -> mialkosc nad mialkosciami 3) "Justyna" de Sade -> repetytywne do bolu choc zapewne autor nie mial tego typu bolu na mysli 4) "Creation: Life and How to Make It" by Steve Grand -> programista filozofem tyle ze nieudolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lulinka Re: tolkien 06.04.05, 22:30 Powrót króla , cała ta trylogia.fajnie sie oglądało , ale jakoś nie mogłam wchłonoć tej ilości nazw imion etc. Lubie fantastykę, czasami fantasy...ale to mi nie "wchodziło" zupełnie Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: tolkien 18.06.05, 10:54 ja też uwielbiam fantastykę a Tolkiena nie znoszę.. historia fajna, ale jak to się czyta.. matko.. katorga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereza_batista Re: książki przereklamowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 20:24 Hm, ja mam takie skrzywienie, że nie lubie nic reklamowanego. Od razu mam wstręt, uprzedzam się i koniec. Dzięki temu nie mam pojęcia o powieściach Pilcha, Grocholi, Tokarczuk itp. A jak coś nie daj Boże jakąś nagrodę typu Nike otrzyma to z punktu nie czytam. I wcale sadząc z opinii na tym forum niewiele tracę. Pozdrawiam tereza batista Odpowiedz Link Zgłoś