Gość: Pustelnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:09 szukam ciekawych ksiazek z kompletnie zakrecona akcja z wehikulem czasu w roli glownej. znacie jakies tytuly? z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Wehikul czasu 10.01.05, 18:30 Każda akcja z wwehikułem czasu jest zakręcona :) Na początek proponuję "Wehikuł czasu" Wellsa, a potem kontynuację, którą napisał Stephen Baxter - "Statki czasu". O ile pierwowzór trzeba przeczytać, żeby wiedzieć o co chodzi w kontynuacji, o tyle kontynuację trzeba przeczytac, bo jest to świetna książka, skale czasowe ogromne i wizje wielkie. Poza tym - Harry Harrison. "Filmowy wehikuł czasu". I jeszcze tego samego autora "Stalowy Szczur ocala świat", z tym że jest to któras z kolei ksiązka z cyklu i dobrze by było przedtem przeczytać choćby z jedną dla złapania o co chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Wehikul czasu 10.01.05, 18:34 "Ubik" P.K.Dicka, nie ,ma tam chyba konkretnie wehikułu, ale bohaterowie cofają się w czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypnij_muzo Re: Wehikul czasu IP: *.toya.net.pl 10.01.05, 20:14 "Wehikuł czasu" Wellsa?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Wehikul czasu 10.01.05, 21:58 Connie Willis, nawet kilka książek, bardzo zakręconych: "Nie licząc psa" "Księga sądu ostatecznego" zbiór opowiadań "Zaćmienie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Wehikul czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:48 Polecam ludzie jak bogowie - ten sam autor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Wehikul czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:38 jakies 15-20 lat temu czytałem cykl powieści o angielskim detektywie-podróżniku, który wraz przyjacielem podróżował w czasie za pomocą wehikułu...niestety za cholerę nie mogę przypomnieć sobie tytułu - a chętnie bym to jeszcze raz przeczytał Odpowiedz Link Zgłoś