Gość: romeo_julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 11:37 Potrzebne mi imię dla siostry Michała i Marty. Myślimy o Magdzie albo Małgosi. Dla małej dziewczynki bardziej mi się podoba Małgosia, dla dużej - Magda. Ale trudno zmieniać w miedzyczasieDla utrudnienia - Marta ma na drugie Magdalena... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi79 Re: Magda czy Małgosia??? IP: 212.180.168.* 04.06.10, 11:46 Małgosia,sama nią jestem i nie jest za częsta wśród małych dziewczynek.Magda nie!,jak dla mnie za bardzo podobna do Marty. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 11:47 Biorąc pod uwage popularność - wybrałabym z tych dwóch Magdalenę, która jest nieco rzadsza. Ogólnie rzecz biorąc osobiście jestem z nimi zbyt osłuchana, zeby dostrzegać urodę tych imion, więc trudno mi doradzać. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 11:49 O wiele bardziej podoba mi się Magdalena. Ale faktycznie Magda i Marta to chyba zbyt wiele. Miałam w klasie zarówno Magdy jak i Marty, nigdy nie było wiadomo o którą chodzi, bo imiona brzmią podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 12:06 A mnie sie zawsze myliła Magda z Małgosią... I z Martą też - zapamietuję je w pierwszej chwili jako "popularne na M". To samo mam z Mariuszem i Marcinem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 13:40 O, Mariusza z Marcinem też zawsze myliłam Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 14:15 A ja od kilku lat mylę kolegów Leszka i Darka i sama nie wiem jaka test tego przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 13:38 Dla swojej córki wybrałabym Małgorzatę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 14:05 Małgosia. Ale jeśli ma być na M to wybrałabym Melanię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 14:31 No własnie, jeśli ma być koniecznie na "m", to może Marcelina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julianna76 Re: Magda czy Małgosia??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 14:43 Z tych dwóch - Małgorzatka A może Malwina? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 14:51 jestem Magdaleną, siostrą Marty, i babcia namiętnie myliła "Magdusiu" z "Martusiu". ale jakoś nam to nie przeszkadzało. obecnie wiele osób myli mnie z "Małgorzatą" (nie znam przyczyny, chyba że tkwi w tym nieszczęsnym nazwisku). Magdalenę oczywiście uważam za jedno z najpiękniejszych imion na świecie i jest bardzo wygodne na co dzień. Twojej córce byłoby łatwiej niż mnie, bo jednak mniej rówieśniczek nosi to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 16:53 aneladgam napisała: > obecnie wiele osób myli mnie z > "Małgorzatą" Mnie także Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 15:32 A może Monika? Jest popularna w poprzednim pokoleniu, jest na m - czyli to imię w Waszym stylu, a przy tym nie jest zbyt podobne do Marty. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 20:49 olianka napisała: > A może Monika? Jest popularna w poprzednim pokoleniu, jest na m - czyli to imię > w Waszym stylu, a przy tym nie jest zbyt podobne do Marty. O, Monika to czwarte z "popularnych na M", ktore zawsze mylę. Zapomniałam o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 15:34 Dużo bardziej podoba mi się Magdalena, jednak faktycznie jest podobna do Marty. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 15:38 Zdecydowanie wybrałabym Magdalenę. Małgosia podoba mi się bardzo, ale Gosi nie znoszę. Magda z Martą nigdy mi się nie myliły i uważam, że Magdusia idealnie pasuje do imion rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Magda czy Małgosia??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 17:09 Małgorzata - piękne, moje ulubione imię. Co do Magdaleny - w mojej klasie licealnej były 3 Magdy, 3 Marty i 1 Martyna. Większość pod rząd w dzienniku. Czasem były problemy o którą chodzi. Małgorzata też była - ale w jej przypadku nikt się nie mylił. Gdybym była tobą to wybrałabym Małgosię - ma zupełnie inne brzmienie niż Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 17:27 oba osłuchane, popularne wśród moich rówieśniczek. ale niezłe chyba wolę Małgorzatę. w przypadku Magdaleny nie znoszę zdrobnienia Madzia, brrrr. w ogóle wydaje mi się, ze Magdalena ma mniej opcji niż Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Magda czy Małgosia??? 04.06.10, 18:34 Malgorzata, z innych na M wybralabym Melanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeo_julia Re: Magda czy Małgosia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 15:35 To chyba jednak Małgosia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Magda czy Małgosia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 16:57 Z podanych wyzej bardziej podoba mi sie Magdalena - w Malgosi nie lubie zdrobnienia Gosia... Z innych polecalabym Melanie, Ewe, Marcjanne, Milene... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniaa703 Re: Magda czy Małgosia??? 05.06.10, 23:42 Malgosie sa przebojowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Magda czy Małgosia??? IP: *.171.219.20.static.crowley.pl 06.06.10, 21:30 Magda Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Magda czy Małgosia??? 07.06.10, 00:04 Tylko teraz pytanie czy Małgosia nie stanie się po prostu Gosią i już nie będzie na "M" Mimo, że sama jestem Magdaleną i uważam, że imie jest w porządku i nie chciałabym innego, to chyba dałabym spokój ze względu na Martę i podobieństwo do niej. Też myślałabym o Malwinie (jedna z moich kandydatek) Odpowiedz Link Zgłoś