Gość: Bianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:00 Od czego ma zacząć osoba, która ma ochotę zapoznać sie z jego twórczością? Coż przeczytać na początku i dlaczego właśnie to? Pomóźcie proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: itek Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.pomorzany.v.pl 24.01.05, 22:05 Od poczatku czyli od Smutnych milosci-finezyjna forma, problemy poruszane przewijac sie beda w pozniejszych ksiazkach. Potem Zart. Potem Zycie... Potem Walc... Potem Ksiega... Potem Nieznosna... Potem Niesmiertelnosc... Powolnosc odposzczamy. Potem Tozsamosc. Potem Ignorancja. To tyle Pozdrawiam i milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:28 ..."Śmiesznych miłości" chyba miałeś na myśli, to prawda od tego należy zacząć... Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Jeżeli Kundera to...? 25.01.05, 09:35 ja zaczęłam od najsłynniejszej "nieznosnej... potem była reszta, nie pamietam kolejności. Nie czytałam wszystkich ale te najświeższe wydały mi sie słabsze od tych pierwszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sue21 Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.icpnet.pl 26.01.05, 02:50 Ja osobiście na pierwszy raz polecam "Żart". Niestety nie podam racjonalnego wytłumaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Księga... IP: *.am.osi.pl 27.01.05, 11:57 Jako pierwszą przeczytałam "Księgę śmiechu i zapomnienia" . Rewelacja! Od razu nabiera się apetytu na kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Jeżeli Kundera to...? 27.01.05, 14:56 ja zaczęłam od powiesci "żart" no i do tej pory nie moge pzrestac:)zakochałam sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa nieznosna lekkosc bytu 27.01.05, 17:44 ale moja ukochana to kisega smiechu i zapomnienia. Wszystko polecam Odpowiedz Link Zgłoś
colete Re: Kundera 27.01.05, 22:20 Ja polecam Śmieszne miłości. Ale też bardzo mile wspominam Nieznośną Lekkość Bytu, którą czytałam w ... Pradze. Zabrałam ze sobą na urlop spędzany w Pradze, kompletnie nie zdająć sobie wcześniej sprawy że akcja dzieje się właśnie tam :) Wrażenia niesamowite..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itek Re: Kundera IP: *.pomorzany.v.pl 28.01.05, 07:38 Co do scislosci to w Pradze sie dzieje ok. 50 stron (z 250) (albo jeszcze mniej) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:21 przede wszystkim "Nieznośna lekkość bytu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.zab.zigzag.pl 28.01.05, 12:35 od "nieznośnej lekkości bytu. Potem "księga śmiechu i zapomnienia", "śmieszne miłości" i "żart". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kameleon super Re: Jeżeli Kundera to...? IP: *.marsoft.com.pl / 213.17.178.* 13.03.05, 01:09 niewazne...zacznij od tego co ci wpadnie w rece Odpowiedz Link Zgłoś