Dodaj do ulubionych

Adrian Mole!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:15
Uwielbiam caly cykl. Ale jednej ksiazki nie mam, tej pomiedzy rozpoczeciem
przez A. znajomosci z Jo, a Czasem Cappucino. Jak to sie stalo, ze sie
pobrali? Ktos czytal?
Pandora jest genialna :-)))
Obserwuj wątek
    • pyzia Re: Adrian Mole! 07.02.05, 16:20
      o ile dobrze kojarzę, nie ma takiej pozycji
      od bolesnego wieku nastoletniego od razu przeskakujemy do bolesnej trzydziestki
      • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:42
        Nie moze byc!
        Czytalam "Sekretny dziennik" "Bolesne dojrzewanie" i "Szalone lata" (Bianka,
        mama Adriana z nowym mezem M. Muffetem etc.)
        Podobno sa "Szczere wyznania A. Mole", nastepny tom, czytalam recenzje, ale
        nigdzie nie mozna kupic! A ja chce wiedziec, co tam sie dzialo, buuuuu.
    • braineater Re: Adrian Mole! 07.02.05, 16:45
      www.penguin.co.uk/static/cs/uk/0/minisites/adrianmole/books/wilderness.html
      Pozdrowienia:)
      • kingakunowska Re: Adrian Mole! 07.02.05, 16:47
        "I had a good, proper look at myself in the mirror tonight. I’ve always wanted
        to look clever, but at the age of twenty years and three months I have to admit
        that I look like a person who has never even heard of Jung or Updike."

Dobre! Dzieki!!!! :-)))
    • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:20
      No niech ktos ze mna poplotkuje o Pandorze ;-)
      • Gość: katriona Re: Adrian Mole! IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 10.02.05, 08:51
        z checia bym poplotkowala, ale pamietam ja tylko z czasow szkolnych, jak
        wkladali czerwone ubrania bo jej rodzice byli lewakami
        i ze miala wlosy koloru melasy:)
        i ze chodzila z Adrianem do tego emeryta z psem
        a co ona robi teraz???
        • Gość: nioma Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:19
          nie czerwone ubrania tylko
          czerwone skarpetki. i o ile pamietam to Adrian je zalozyl
          przez pomylke ale wyniknelo a tego mala rewolucja w szkole
          no i zaimponowal niesamowicie Pandorze.
          A Pandora to zajela sie polityka.
          Ale ale - czy te ksiazki pomiedzy pamietnikami a cappucino
          wyszly w Polsce? Jesli tak to kto je wydal i kiedy? Jesli ktos
          wie to bede wdzieczna za wiadomosc,
          pozdrawiam
          • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:43
            Tak, sa, wydane przez Ksiazke i Wiedze. Kiedys mozna bylo zamowic przez
            internet, teraz bodajze naklad sie wyczerpal, ale bede jeszcze szukala, bo nie
            mam "Szczerych wyznan". Jak cos znajde, to dam Wam kochane znac. Na tej
            angielskiej stronie mozna zamowic, ale to strasznie duzo kosztuje, bo lecialyby
            z Anglii.
            No i nie wiedzialam, ze jest po "Czasie capuccino" kolejna ksiazka!
            Wracajac do Pandory: w "Szalonych latach" jest juz doktorem uniwersytetu (PH.d)
            i mieszka w Oksfordzie z mezem obojnakiem-arystokrata. Ma liczne romanse, np. z
            profesorem lingwistyki Cavendishem. Adrian zamieszkiwuje u niej w pomieszczeniu
            gospodarczym i wciaz liczy, ze zmieni ona swe uczucia i zostanie jego dumna
            zona oraz matka szostki jego dzieci.
            • Gość: nioma Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:12
              znalazłam MĘKI DORASTANIA ale nie moge się polapac ktora to czesc,
              mozna kupic na www.merlin.pl za 23 zł + koszt wysylki.
              • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:05
                A mnie przyslali z Ksiazki i Wiedzy, ze nie ma juz Szczerych Wyznan! :-( Meki
                dorastania? Hm. Czekaj. To chyba pierwsza? Bo potem byl Sekretny dziennik,
                Szczere wyznania, Szalone lata, Czas Capuccino no i ta nowa.
                • Gość: nioma Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:49
                  wychodzi na to ze jest to trzecia czesc,
                  zobacz na opis:
                  Adrian usiłuje zapomnieć o swych piętnastych urodzinach i fatalnej wpadce z
                  modelem samolotu, który tak pechowo przykleił sobie do nosa. Niestety, złośliwy
                  los nie szczędzi mu dalszych upokorzeń. Już samo dojrzewanie jest nieznośną
                  katorgą, uwłaczającą wybitnym intelektualistom
                  • Gość: nioma Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:50
                    OŻ JA GŁUPIA!!!
                    meki dorastania czyli bolesne dojrzewanie!!!
                    inaczej przetłumaczyli tytuł. jest to więc część druga, chyba...
                    prawda?
                    • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:51
                      O zesz, chyba masz racje! Inne tlumaczenie!
                      • Gość: nioma Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:49
                        a ja juz chcialam ta ksiazke zamowic z merlina,
                        he he
                        zdziwilabym sie okrutnie.
                        • Gość: Kinga K. Re: Adrian Mole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:53
                          No to faktycznie pech :-( Moze gdzies to jeszcze maja, niemozliwe, zeby
                          wszystko sprzedali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka