111beata11 27.03.05, 16:44 poszukuje nazwy wzgorza, rejonu, departamentu Francji gdzie znajduje sie : czarodziejski las (z obozem Krola Artura) oraz sciezka milosci. moze mi ktos pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: Krol Artur IP: *.spray.net.pl 28.03.05, 18:45 Bretania, region Morbihan, las Paimpont - nazywany lasem Broceliande. Najbliższe miasta - Paimpont i Trehorenteuc. W tym lesie jest obóz Artura, i grób Merlina, i Dolina Bez Powrotu, itd. Obecnie oznakowana trasa turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Krol Artur IP: *.kom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 23:01 Bardzo dziekuje!!Bylabym jeszcze bardzo wdzieczna za podanie wzgorza jakie tam wystepuje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Krol Artur IP: *.spray.net.pl 31.03.05, 21:36 Przepraszam, trochę pokręciłam. Obóz króla Artura (tak naprawdę obóz gallo-rzymski) i tak zwana Grota Artura są w Armorykańskim Parku Krajobrazowym, w lesie Huelgoat, najbliższa miejscowość - Huelgoat. I jest to region Finistere. Pozostałe atrakcje: grób Merlina, Fontanna Wiecznej Młodości, Dolina bez Powrotu są w Broceliande, jak napisałam. Ale wzgórza żadnego sobie nie przypominam i nie znalazłam go w informatorach, które mam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś