Gość: ania IP: 212.244.242.* 04.05.05, 11:23 Czytał Ktoś???...na prawdę taka super??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makusia_p Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 11:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20564059 Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 11:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20848211&a=20848211 Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 12:52 ja czytalam. trudno mi napisac czy jest naprawde taka super. mnie dobrze i szybko sie czytalo, trzeba przyznac ze "wciaga". ksiazka nie nalezy do moich ulubionych gatunkow literackich, dlatego dla mnie nie byla az taka super. Ale jezeli ktos akurat takie ksiazki lubi( szybka, ciekawa i wciagajaca akcja)to napewno sie nie zawiedzie. Bohaterowie nie sa wiarygodni, poniewaz cechują się bardzo plytka psychologia i to troche denerwuje, a zwlaszcza osoba Caraxa... artysta nieszczesliwy nieudacznik wokol ktorego kerci sie caly swiat a on ma wszystko gdzies, egoista jeden...brrr nie lubie go!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Zafon-Cień Wiartu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:45 Aniu, to zalezy, czego od tej ksiazki oczekujesz, jakie jej stawiasz wymagania. Jezeli ma dostarczyc Ci rozrywki, to pewnie tak sie stanie, jezeli oczekujesz czegos wiecej,raczej nie. Mnie osobiscie raczej zawiodla, chociaz owszem, wiedzialam, ze to raczej nie ksiazka z tzw. "wyzszej półki", ale chcialam sie przekonac, czy taki rodzaj literatury mnie pociaga, lekki kyminał z wątkiem milosnym w tle. Nie, mnie to nie pociaga. Zgadzam sie takze, ze postacie sa malo wiarygodne, za to na pewno atutem jest akcja obsadzona w Barcelonie(opisy uliczek, zakamarkow, kafeterii)i reprodukcje zdjec wewnatrz ksiazki. Niegdy nie przepadalam za kryminałami i teraz juz wiem, ze nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Ale takie jest moje zdanie, Ty mozesz w tej ksiazce dostrzec cos, co mnie nie porwalo, a Ciebie moze urzec...Kto wie? Pozdrawiam cieplutko w ten szary, deszczowy dzionek:) Karolcia Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 13:51 Ja wlasnie koncze ja czytac. Niestety nie jest to ksiazka, na czytanie ktorej nie mozna sie doczekac. Czytam bo czytam. Ale zachwycony nie jestem. Moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Zafon-Cień Wiartu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:07 No a dla mnie ta książka to rewelacja. Już nie pamiętam kiedy miałem w rękach i przed oczami taki kawał świetnego opowiadania, no raczej powieści. Nie wiem, może zbyt się podniecam, być może nie udaje mi się trafiać na dobre książki, ale ta akurat jest godna polecenia. Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Tu jest dobra recenzja 04.05.05, 17:00 www.pinezka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1180 Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 17:29 Miałam podobne odczucia; zaczęłam żałować, że w ogóle kupiłam, choć nie taka znowu ostatnia. Ale wciąga - fakt. Mało wiarygodny jest też ten eksbezdomny, nie pamiętam imienia. Nie, w ogóle wszyscy: Bea, Klara i ta babka na M. Mogę sprzedać (taniej), kupi ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 21:34 to prawda, zapomnialam napisac, ze jednym z wiekszych atutow tej powiesci jest akcja obsadzona w Barcelonie i te piekne reprodukcje w ksiazce! Duzo bardzo ciekawych opisow... chyba autor jest fachowcem w opisywaniu miejsc, a nie osob!?,miedzyinnymi opis cmentarza zapomnianych ksiazek jest cudny:-) nooo i wymienie jeszcze opis "domu starcow"!!!!! a porpos szary deszczowy dzien, ta ksiazka jest dobra na takie dni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Zafon-Cień Wiartu 04.05.05, 22:23 Jestem tegoż zdania! Rownież o tym pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Zafon-Cień Wiartu 05.05.05, 10:50 no widzisz monikate, jak my sie rozumiemy;-))))))))))))))) ja jestem w trakcie czytania "Milczace miedzy nami" i powiem Ci, ze czytam specjalnie powoli, bo sie delektuje ta lektura:-)dziekuje, bez ciebie chyba nigdy bym na nia nie natrafila!!! napisze wiecej na jej temat jak skoncze czytac! P.S. przy najblizszej okazji musze sobie kupic te dwie inne ksiazki ktore polecalas! Dziekuje Monikate!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Zafon-Cień Wiartu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:18 Wciąga. Czyta się ekspresowo. Taszczyłam do tramwaju mimo, że gruba i nieporęczna. Można powiedzieć- fajna i łatwostrawna ( o czym świadczy popularność). Odpowiedz Link Zgłoś