Gość: kamela IP: *.c30.msk.pl 14.08.06, 14:24 Czy ktos leci z Alfa Star do Fethiye - hotel Bezay z Katowic 21.08.06?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Bezay z Alfa Star IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.06, 20:57 Cześć, lecimy do Bezay 21.08 z Wrocławia. Do zobaczenia na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 15.08.06, 10:28 to super mysle ze sie poznamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 17.08.06, 07:53 Do Ania: A o której macie lot z Wroclawia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 20.08.06, 16:20 oj to pozno myslalam ze jakos wczesniej, my z kato lecimy o 5.55 a o 9.30 ich czasu jestesmy na miejscu, w takim razie do zobaczenia wieczorkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 02.01.07, 15:33 Bede wdzieczna za opinie o hotelu Bezay. Mozecie cos napisac złego/dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c27.msk.pl 03.01.07, 20:05 same plusy:) Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 03.01.07, 23:23 Hej, byłam w Fethyie w czerwcu już zeszłego roku :-)ale w innym hotelu. O hotelu nie napiszę, ale gratuluję wyboru miejsca bo jest super. Rezydentka z Alfy była bardzo fajna i pomocna. Gdybyście chcieli jakieś info o Fethyie to proszę bardzo, chętnie odpowiem. Życzę bardzo udanego urlopu i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 09:09 Zastanawiam się nad wyborem tej miejscowości, czy mozesz polecić jakieś knajpki, restauracje? Czy są tam lokalne biura z wycieczkami? Jak jest z plażą? Zdjecia mile widziane :) W jakim byłas hotelu? Dzieki za wszlkie wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 09:22 Byłam w hotelu Bahar, przy samej plaży. Hotel b.sympatyczny. W samym Fethyie nie ma plaży. Plaża a więc i wszystkie hotele znajdują się w Fethyie Calis, do miasta można dojechac dolmuszem albo taksówką wodna. Calis to taka malutka miejscowośc, powstała chyba tylko dla turystów. Plaża jest publiczna, dosyc wąska z ciemnym drobniutkim żwirkiem. Bardzo fajnie się na niej plażuje, tylko leżaki i parasole są płatne. Ja miałam dmuchane materace, fajna sprawa, polecam bo i na wodzie można sobie na tym popływac. Wzdłuż plaży biegie promenada, przy której są restauracje, sklepy, lokalne biura podrózy i hotele. Oczywiście to wszystko jest nie tylko nad morzem ale i w głąb miejscowości, ale nie jest tego bardzo dużo. Polecam w Fethyie wykute w skałach grobowce likijskie i rejs po morzu (kup z lokalnym biurem). Ja byłam jeszcze w Efezie, jest to wycieczka od bladego świtu, jednak naprawdę warto. Do Efezu jest najbliżej z Kusadasi. Ogólnie mówiąc, ja osobiście miło wspominam te wakacje. Miejscowośc jest spokojna, małe hoteliki, ludzie życzliwi i nie natarczywi. Główie Anglicy, trochę Niemców, Belgów, Holendrzy no i coraz więcej Polaków. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 09:27 Dzieki za szybkie info. Tak jak piszesz hotel położony jest w Calis. Czy jest to daleko do Fethyie - pytam pod kątem chodzenia pieszego (spaceru). Jakie są ceny w sklepach/knajpach? Wszyscy pisza ze najdrożej jest w Alanii, czy w Fethyie jest taniej? Ile kosztuje np. piwko, kawa, drink w knajpce w Fethyie? Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 10:42 Na piechotę z Calis do Fethyie to nie ma mowy. Nie pamiętam ile to jest kilometrów, albo 5 albo 15 ale dolmusz jedzie czasami nawet pół godziny do centrum. Spacerki wieczorne to po promenadzie w Calis, tak pochodzic to tam nie bardzo jest gdzie. Ale naprawdę w dolmusz i jazda do Fethyie. Jedyne z cen co pamiętam to świeży sok pomarańczowy 1,5 euro. Myśle że bardzo drogo nie jest, ale bardzo tanio też nie. Poza tym ceny się zmieniają, możesz zapytac w biurze podróży, na pewno wszytko wiedzą. A Ty chcesz tak bardziej rozrywkowo, czy wypoczynkowo-zwiedziająco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 12:20 Ja to jestem taka, ze bym chciala zwiedzająco-wypoczynkowo + nieco rozrywki, hotel nie w centrum, ale w miare blisko, tzn. zeby okolica była spokojna, ale jack mi się zbierze na jkąś wieczorno-nocną wyptrawe, to zeby bylo gdzie sie przejść, i co nie co wypić, potańczyć, ale nie za dużo... no i tez ma znaczenie cena, ogólnie to najlepsza opcja dla mnie to hotel z wyżywieniem - śniadaniem, bo nie mam zamiaru spedzić czasu w hotelu... ale w Turcji - zwiedzać, plażować i troche się rozerwać, ale o taki hotel trudno... więc biore HB ze świadomością, ze obiadokolacji pewnie nie wykorzystam, bo nie mam zamiaru speszyć się na kolację.. wolałabym "smakować" wszędzie, a nie tylko jedzenia hotleowego, bo nie chodzi o to zby pojechac nad basen i się zajdac (lub zapijać) - all inclusive odpada. Zastanawiałam się nad riwierą turecką (Side) ale nigdy nie byłam w Turcji i ciężko podjąć decyzję... dlatego prosze o pomoc. Fethyie i ten rejon ma dobre opinie wśród wszystkich (prawie) formumowiczów... ale obawiam się ze Bezay jest troche za daleko od centrum... Doradz coś droga Formuowiczko, bede wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 16:49 Kurcze, nie pamiętam jak ten Bezay jest położony. Wyczytałam że 150 m od plaży. A zerknij no na hotel Bahar przy samej plaży. Byłam to w razie co mogę opowiedziec. Calis to nie jest duża miejscowośc. Z tego co pamiętam to chyba są tylko 2 dyskoteki i trudno mówic o jakims centrum. Większośc kanjpek i całego życia jest przy promenadzie nadmorskiej. Promenada ma może ca 1 km i jeszcze jedna większa uliczka może z 500 m i koniec. W porównianiu z Riwierą do dziura, ale za to jaka piękna. Wybrzeże egejskie ma o wiele lepszy klimat, nie odczuwa się tak bardzo upału, jest o wiele więcej zieleni i zupełnie inne towarzystwo. Już sama nie wiem co Ci doradzic żebyś była zadowolona. Popytaj jeszcze o jakieś konkrety bo mi się wydaje że już wszytko napisałam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smonikas Re: Bezay z Alfa Star IP: *.108.jawnet.pl 15.02.07, 15:54 witajcie pomozcie wybieram sie tam.....tzn mampodjac decyzje do poniedzialku nie mam zbyt duoz kasy a i ta oferta wychodzi calkiem przyzwoiccie, napiszcie tylko czy wogole warto, jak krajowbrazy, jak okolica, czy jest co robic ......jak sam hotel i wyzywienie ? pozdr monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 17:10 Dzieki wielkie za pomoc i wszystkie wskazówki... sama nie wiem co wybrac... póki co to nie rezerwuje... poszukam jeszcze przez kilka dni. Na pewno sie jeszcze odezwe, Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 17:11 No to trzymam kciuki za dobry wybór i udane wakacje. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś