Dodaj do ulubionych

Bezay z Alfa Star

IP: *.c30.msk.pl 14.08.06, 14:24
Czy ktos leci z Alfa Star do Fethiye - hotel Bezay z Katowic
21.08.06??????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Bezay z Alfa Star IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.06, 20:57
      Cześć, lecimy do Bezay 21.08 z Wrocławia. Do zobaczenia na miejscu ;)
      • Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 15.08.06, 10:28
        to super mysle ze sie poznamy :)
        • Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 17.08.06, 07:53
          Do Ania: A o której macie lot z Wroclawia ???
          • Gość: Ania Re: Bezay z Alfa Star IP: *.isp.tvkg.net 20.08.06, 15:58
            21.30
            • Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c30.msk.pl 20.08.06, 16:20
              oj to pozno myslalam ze jakos wczesniej, my z kato lecimy o 5.55 a o 9.30 ich
              czasu jestesmy na miejscu, w takim razie do zobaczenia wieczorkiem:)
              • Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 02.01.07, 15:33
                Bede wdzieczna za opinie o hotelu Bezay. Mozecie cos napisac złego/dobrego?
                • Gość: kamela Re: Bezay z Alfa Star IP: *.c27.msk.pl 03.01.07, 20:05
                  same plusy:)
                • siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 03.01.07, 23:23
                  Hej, byłam w Fethyie w czerwcu już zeszłego roku :-)ale w innym hotelu. O hotelu
                  nie napiszę, ale gratuluję wyboru miejsca bo jest super. Rezydentka z Alfy była
                  bardzo fajna i pomocna. Gdybyście chcieli jakieś info o Fethyie to proszę
                  bardzo, chętnie odpowiem.
                  Życzę bardzo udanego urlopu i pozdrawiam.
                  • Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 09:09
                    Zastanawiam się nad wyborem tej miejscowości, czy mozesz polecić jakieś
                    knajpki, restauracje? Czy są tam lokalne biura z wycieczkami? Jak jest z plażą?
                    Zdjecia mile widziane :) W jakim byłas hotelu? Dzieki za wszlkie wskazówki.
                    • siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 09:22
                      Byłam w hotelu Bahar, przy samej plaży. Hotel b.sympatyczny. W samym Fethyie nie
                      ma plaży. Plaża a więc i wszystkie hotele znajdują się w Fethyie Calis, do
                      miasta można dojechac dolmuszem albo taksówką wodna. Calis to taka malutka
                      miejscowośc, powstała chyba tylko dla turystów. Plaża jest publiczna, dosyc
                      wąska z ciemnym drobniutkim żwirkiem. Bardzo fajnie się na niej plażuje, tylko
                      leżaki i parasole są płatne. Ja miałam dmuchane materace, fajna sprawa, polecam
                      bo i na wodzie można sobie na tym popływac. Wzdłuż plaży biegie promenada, przy
                      której są restauracje, sklepy, lokalne biura podrózy i hotele. Oczywiście to
                      wszystko jest nie tylko nad morzem ale i w głąb miejscowości, ale nie jest tego
                      bardzo dużo.
                      Polecam w Fethyie wykute w skałach grobowce likijskie i rejs po morzu (kup z
                      lokalnym biurem). Ja byłam jeszcze w Efezie, jest to wycieczka od bladego świtu,
                      jednak naprawdę warto. Do Efezu jest najbliżej z Kusadasi.
                      Ogólnie mówiąc, ja osobiście miło wspominam te wakacje. Miejscowośc jest
                      spokojna, małe hoteliki, ludzie życzliwi i nie natarczywi. Główie Anglicy,
                      trochę Niemców, Belgów, Holendrzy no i coraz więcej Polaków.
                      Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zapraszam.
                      • Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 09:27
                        Dzieki za szybkie info. Tak jak piszesz hotel położony jest w Calis. Czy jest
                        to daleko do Fethyie - pytam pod kątem chodzenia pieszego (spaceru). Jakie są
                        ceny w sklepach/knajpach? Wszyscy pisza ze najdrożej jest w Alanii, czy w
                        Fethyie jest taniej? Ile kosztuje np. piwko, kawa, drink w knajpce w Fethyie?
                        • siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 10:42
                          Na piechotę z Calis do Fethyie to nie ma mowy. Nie pamiętam ile to jest
                          kilometrów, albo 5 albo 15 ale dolmusz jedzie czasami nawet pół godziny do
                          centrum. Spacerki wieczorne to po promenadzie w Calis, tak pochodzic to tam nie
                          bardzo jest gdzie. Ale naprawdę w dolmusz i jazda do Fethyie. Jedyne z cen co
                          pamiętam to świeży sok pomarańczowy 1,5 euro. Myśle że bardzo drogo nie jest,
                          ale bardzo tanio też nie. Poza tym ceny się zmieniają, możesz zapytac w biurze
                          podróży, na pewno wszytko wiedzą.
                          A Ty chcesz tak bardziej rozrywkowo, czy wypoczynkowo-zwiedziająco?
                          • Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 12:20
                            Ja to jestem taka, ze bym chciala zwiedzająco-wypoczynkowo + nieco rozrywki,
                            hotel nie w centrum, ale w miare blisko, tzn. zeby okolica była spokojna, ale
                            jack mi się zbierze na jkąś wieczorno-nocną wyptrawe, to zeby bylo gdzie sie
                            przejść, i co nie co wypić, potańczyć, ale nie za dużo... no i tez ma znaczenie
                            cena, ogólnie to najlepsza opcja dla mnie to hotel z wyżywieniem - śniadaniem,
                            bo nie mam zamiaru spedzić czasu w hotelu... ale w Turcji - zwiedzać, plażować
                            i troche się rozerwać, ale o taki hotel trudno... więc biore HB ze
                            świadomością, ze obiadokolacji pewnie nie wykorzystam, bo nie mam zamiaru
                            speszyć się na kolację.. wolałabym "smakować" wszędzie, a nie tylko jedzenia
                            hotleowego, bo nie chodzi o to zby pojechac nad basen i się zajdac (lub
                            zapijać) - all inclusive odpada.
                            Zastanawiałam się nad riwierą turecką (Side) ale nigdy nie byłam w Turcji i
                            ciężko podjąć decyzję... dlatego prosze o pomoc.
                            Fethyie i ten rejon ma dobre opinie wśród wszystkich (prawie) formumowiczów...
                            ale obawiam się ze Bezay jest troche za daleko od centrum...
                            Doradz coś droga Formuowiczko, bede wdzieczna za pomoc.
                            • siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 16:49
                              Kurcze, nie pamiętam jak ten Bezay jest położony. Wyczytałam że 150 m od plaży.
                              A zerknij no na hotel Bahar przy samej plaży. Byłam to w razie co mogę
                              opowiedziec. Calis to nie jest duża miejscowośc. Z tego co pamiętam to chyba są
                              tylko 2 dyskoteki i trudno mówic o jakims centrum. Większośc kanjpek i całego
                              życia jest przy promenadzie nadmorskiej. Promenada ma może ca 1 km i jeszcze
                              jedna większa uliczka może z 500 m i koniec. W porównianiu z Riwierą do dziura,
                              ale za to jaka piękna. Wybrzeże egejskie ma o wiele lepszy klimat, nie odczuwa
                              się tak bardzo upału, jest o wiele więcej zieleni i zupełnie inne towarzystwo.
                              Już sama nie wiem co Ci doradzic żebyś była zadowolona. Popytaj jeszcze o jakieś
                              konkrety bo mi się wydaje że już wszytko napisałam.
                              Pzdr.
                      • Gość: smonikas Re: Bezay z Alfa Star IP: *.108.jawnet.pl 15.02.07, 15:54
                        witajcie

pomozcie
                        wybieram sie tam.....tzn mampodjac decyzje do poniedzialku
                        nie mam zbyt duoz kasy a i ta oferta wychodzi calkiem przyzwoiccie, napiszcie
                        tylko czy wogole warto, jak krajowbrazy, jak okolica, czy jest co robic
                        ......jak sam hotel i wyzywienie ?

pozdr monika
    • Gość: nisia94 Re: Bezay z Alfa Star IP: *.tvteletronik.pl 05.01.07, 17:10
      Dzieki wielkie za pomoc i wszystkie wskazówki... sama nie wiem co wybrac...
      póki co to nie rezerwuje... poszukam jeszcze przez kilka dni. Na pewno sie
      jeszcze odezwe, Dzieki :)
      • siouxsie.s Re: Bezay z Alfa Star 05.01.07, 17:11
        No to trzymam kciuki za dobry wybór i udane wakacje.
        Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka