Dodaj do ulubionych

Co za SZPANERSKIE Forum :/

18.06.05, 14:21
Powiem prosto mostu - jestem zniesmaczona. Wybaczcie, ale mam wrażenie, że
80% bywalców tego Forum ma się za lepszych od reszty społeczeństwa - tego
czytającego mniej lub/i wybrzydzającego na klasykę. Nie rozumiesz - toś
głupi. Nie czytasz - toś gorszy. DO TEGO JESZCZE Wasze posty to często istne
popisy retoryki (widać macie potrzebę UDOWADNIAĆ w TYM gronie, że należycie
do tych LEPSZYCH); szkoda tylko, że nie zawsze potraficie JASNO powiedzieć o
co Wam chodzi. Przykład: zerknijcie sobie na pierwszy post agni_me o
książkach dla półgłwoków, a potem zjedźcie niżej:D
Mam prośbę - może mniej kwiecistej polszczyzny i szpanu, a więcej konkretów?
I pokory?
Obserwuj wątek
    • didi83 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 14:25
      Szpanerskie czy nie szpanerskie... zobaczymy ile Małgorzat znaja :D

yhyhyhy
      kto da wiecej??

;]
      P.S. tamtego watku nawet nie doczytalam do konca (tym bardziej wpisow) bo wydal
      mi sie zbyt zalosny jak na ta piekna pogode ;]
      • oh_angie Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 15:40
        też go nie czytałam w całości.. a moim zdaniem to nie są popisy retoryki jak to
        nazwano, ale ci ludzie po prostu tak mówią BO CZYTAJĄ KSIĄŻKI, a to rozwija
        zasób słownictwa.. oczywiście nie jak jedną książkę przeczytasz i to w dodatku
        romansidło, ale DUŻO książek jak chcesz posłuchać gwary podwórkowej to proszę
        na ulicę wyjść, a nie wchodzić na forum o książce..
        • wabo5 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 15:55
          To ja proponuje najpierw poczytać wątki, choćby ten wskazany przeze mnie, a
          potem się wypowiadać :/
          • oh_angie Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 15:57
            czytałam czytałam.. ale całego nie strawiłam...
            • wabo5 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 16:08
              Ciekawe dlaczego?:D Wg mnie czasami (ostatnio coraz częściej) dochodzi do
              przerostu formy nad treścią :/
              I nie zdziwi mnie wcale, jeśli ten wątek zostanie zignrowany przez pewne
              osoby :/
              • Gość: grag Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 16:17
                Wabo5, co ci przeszkadza to forum?Krzywdzi cię to w jakikolwiek sposób? Nie jest
                to może , a nawet na pewno, zbyt eleganckie ale jak ci się nie podoba to się
                nie przypieprzaj, tylko spieprzaj tam gdzie poczujesz się bardziej u siebie.
                Ot co!
                • Gość: wqrwiony Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:29
                  tak jak ci się nie podoba to spie..j
              • oh_angie Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 16:20
                nie zignorowany.. ale potraktowany z pewnym przymrużeniem oka.. czasem trzeba
                coś tak potraktowac.. moim zdaniem wątek ten prowadziła osoba, która tak
                wstydzi się swojej nieznajomości literatury i czuje tak nie swojo w
                towarzystwie ludzi oczytanych że próbuje z tego uczynić taktykę i nawrócić
                wszystkich na włąściwe wg niej postawy co oznacza że jest taka sama jak ci,
                których senso stricte osądza
                • wabo5 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 16:31
                  oh_angie napisała:

> nie zignorowany.. ale potraktowany z pewnym przymrużeniem oka.. czasem trzeba
                  > coś tak potraktowac.. moim zdaniem wątek ten prowadziła osoba, która tak
                  > wstydzi się swojej nieznajomości literatury i czuje tak nie swojo w
                  > towarzystwie ludzi oczytanych że próbuje z tego uczynić taktykę i nawrócić
                  > wszystkich na włąściwe wg niej postawy co oznacza że jest taka sama jak ci,
                  > których senso stricte osądza

Przepraszam, ale O KIM mówisz? KTO się wstydzi nieznajomości literatury? KTO
                  się tu czuje nieswojo?
                  • Gość: aster Precz z książkami! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 16:55
                    Książki nie mogą się naprawdę podobać nikomu. Jeśli ktoś powie, że mu się
                    podobała jakakolwiek książka, to jest on snobem i jeszcze gorzej, że lepiej nie
                    mówić. Niech nie kłamie i niech się nie popisuje. Wszyscy chórem zawołajmy:
                    precz z książkami!(Polecam gumę do żucia).
                    • wabo5 Czytanie ze zrozumieniem 18.06.05, 17:05
                      - ewidentnie nie każdemu jest dane, ale to już inna bajka.
                      • Gość: wqrwiony faktycznie mnie nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:39
                        zrozumiałem, że temat załozył facet, bardzo przepraszam za poprzedni wpis
                  • Gość: Do wabo5 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 16:55
                    TY - wabo5 wyrażnie czujesz się tu nieswojo.Wyrażnie odstajesz, nie twój poziom,
                    bidulko. Musisz jeszcze trochę sobie poczytać, Agresją, typową dla frustratów,
                    tego nie da się załatwić.
                    • msml Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 17:01
                      Do zmieniacza nickow z net.autocom.pl - jak na razie to frustracja + agresja
                      wylazla u ciebie. A jesli ty na podstawie czyjejs jednej wypowiedzi jestes w
                      stanie okreslic stopien oczytania danej osoby, to gratuluje daru jasnowidztwa.
                      I nie podskakuj za wysoko, bo jeszcze se cos zwichniesz a i tak cie nie zauwaza.
                      • msml PS - errata 18.06.05, 17:07
                        "Znowu" se cos zwichniesz. Papa.
                    • didi83 Nie wstydzcie sie 18.06.05, 17:04
                      pisac pod swoimi nikami ;] bo to swiadczy, ze wstydzicie sie albo glupoty ktora
                      piszecie, albo nikow.. albo po prostu jest sie malym czlowiekiem z duzym zasobem
                      slow ;] co oczywiscie o niczym nie swiadczy ;]

NO CHYBA, ze ktos nie ma stalego -To Przepraszam ;]

taka skromna uwaga ;]
                      • Gość: grag Re: Nie wstydzcie sie IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 17:16
                        Kto tu zmienia nicki (?), IP JEST PRZECIEŻ WYSTARCZAJĄCYM IDENTYFIKATOREM!
                        Ta uwaga rodzi moje podejrzenie, że wabo5 i msml to ta sama sfrustrowana
                        osóbka....
                        Ps.
                        didi 83, jak znalazłaś związek między zmianą nicków a małością (wielkością)
                        człowieka? Czyżbyś była blondynką?
                  • oh_angie Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 18:53
                    chodzi mi otą panią agne_coś tam
                  • oh_angie Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 18:54
                    sorry.. agne_me
    • chiara76 moje refleksje... 18.06.05, 17:07
      wabo5 napisała:

> Powiem prosto mostu - jestem zniesmaczona. Wybaczcie, ale mam wrażenie, że
      > 80% bywalców tego Forum ma się za lepszych od reszty społeczeństwa - tego
      > czytającego mniej lub/i wybrzydzającego na klasykę. Nie rozumiesz - toś
      > głupi. Nie czytasz - toś gorszy. DO TEGO JESZCZE Wasze posty to często istne
      > popisy retoryki (widać macie potrzebę UDOWADNIAĆ w TYM gronie, że należycie
      > do tych LEPSZYCH); szkoda tylko, że nie zawsze potraficie JASNO powiedzieć o
      > co Wam chodzi. Przykład: zerknijcie sobie na pierwszy post agni_me o
      > książkach dla półgłwoków, a potem zjedźcie niżej:D
      > Mam prośbę - może mniej kwiecistej polszczyzny i szpanu, a więcej konkretów?
      > I pokory?

--------------------------------------------
      sorry, że się wtrącę, ale też pozwolę sobie na małe refleksje.
      Od jakiegoś czasu na FK źle się dzieje. Szkoda, bo generalnie to dość fajne
      forum. Nie podoba mi się to, że pojawiają się posty, które chyba chcą to forum
      znowu zniszczyć, a przynajmniej porządnie zamieszać. Nie wiem, ale pewnie się
      nie dowiem, jaki jest sens tych postów.

Owszem, widać, że są tu osoby, które na post innych nie odpiszą,bo ta osoba
      czyta mniej ambitne książki od nich samych, ale? ale mają do tego prawo. Mają
      prawo pisać z kim chcą i o czym chcą. Bo to jest forum publiczne. Jeszcze
      gorzej bywa na prywatnych, gdzie są swoiste TWA i pewnie to taka naturalna
      kolej internetowych forów.

Nie wiem, skąd to zniesmaczenie z Twojej strony, czy nie można na każdym forum
      znaleźć czegoś dla siebie, bez stresu?

Nie czytam bardzo wielu pisarzy, o których tu mowa, czytam też takich, z
      których inni się tu śmieją i...nie mam z tym problemu. To moja sprawa, co
      czytam i nawet jeśli ktoś to wyśmieje, to co z tego?? Przecież nie on jest mną,
      prawda?

Ciekawa jestem, czy Wchodzisz na inne fora, na przykład tematyczne i też się
      tak zniesmaczasz i irytujesz? Bo ktoś wie więcej od Ciebie na temat podróży,
      danego kraju, samochodów, komputerów? Pewnie nie, a raczej możesz się czegoś po
      prostu od nich dowiedzieć. Ja tak przynajmniej podchodzę do for tematycznych.

Na przykład, wchodzisz na forum Kino i denerwujesz się, że są ludzie, którzy
      oglądają Felliniego i im się podoba, bo ktoś inny ogląda kino akcji? nie
      sądzę, bo chyba nie na tym to polega.

Ja tam czytam sobie to forum, mam swoich ulubieńców, mam też osoby, które
      podziwiam, ale wiem, że nie dogadałabym się z nimi. I bardzo lubię czytać , co
      czytają inni, zapisuję sobie tytuły i po niektóre z nich już sięgnęłam, a
      pewnie po niektóre z nich sięgnę w przyszłości.

Mam też nadzieję, że czasem moje sugestie, czy rady pomogą komuś w doborze
      lektury. Nie dlatego, że chcę się poczuć lepiej od innych, a zwyczajnie, że
      miło mi jest, jeśli jestem w stanie coś pomóc i komuś doradzić.

Pewnie teraz posypią się na mnie gromy, ale nie to było celem mojego postu.
      Chciałam po prostu napisać, że chyba potrzeba więcej tolerancji w naszym
      pięknym kraju, i w stosunku do tych czytających i tych mniej czytających:)
      • wabo5 Re: moje refleksje... 18.06.05, 17:22
        > Nie wiem, skąd to zniesmaczenie z Twojej strony, czy nie można na każdym
        forum
        > znaleźć czegoś dla siebie, bez stresu?
        Między innymi stąd forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=151&w=20799634&a=20799634. Po raz kolejny odświeżyłam sobie "Proces" Kafki,
        poszperałam w necie i natknęłam się na ten wątek. Dziewczyna (niegłupia)
        zareagowała może zbyt gwałtownie, ale na hurrrrrrrrra wszyscy zaczęli jej
        wmawiać, że "młoda, to głupia i naiwna" - komu się chce, niech poczyta i
        sprawdzi.
        Oczywiście zaglądam na inne fora, ale to należy do moich ulubionych, jednak mam
        zastrzeżenia do pewnych nasilających się tutaj negatywnych zjawisk.
        • wabo5 Re: moje refleksje... 18.06.05, 17:26
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20799634&a=20799634
          • Gość: buka Re: moje refleksje... IP: *.77.classcom.pl 18.06.05, 18:25
            drogie wabo, mam wrazenie ze ty i ten geniusz cwiatushek to jedna i ta sama osoba.

tak, jestes marnym frustratem

sio!

• Gość: buka oj wabo wabo IP: *.77.classcom.pl 19.06.05, 09:02
            .... ktoz, ach ktoz, jesli nie sam AUTOR dokopalby sie do tak zmurszalego watku ???

gratuluje konsekwencji

>wabo5 napisała:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20799634&a=20799634
            • wabo5 Re: oj wabo wabo 19.06.05, 12:25
              ktoś, kto chciał sobie poczytać o Procesie i potrafi korzystać z wyszukiwarki,
              co też nie jest powszechną umiejętnoscią na tym forum.
              Daruj sobie dalsze prowokacje, oszołomów ignoruję :/
              • Gość: krk Re: oj wabo wabo IP: *.net.autocom.pl 19.06.05, 12:50
                Ignorancja jest cechą głupców, droga wabo5. Jeśli tak świetnie posługujesz się
                wyszukiwarką, wyszukaj sobie wreszcie coś dla swojej główki odpowiedniejszego.
                A' propos - czy przypadkiem nie jesteś tą blondynką?
              • Gość: buka Re: oj wabo wabo IP: *.77.classcom.pl 19.06.05, 15:30
                no tos se poczytala

• Gość: grag Re: moje refleksje... IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 17:26
        Do chiary 76!
        B. podoba mi się Twoja odpowiedż na post tej czepialskiej wabo5. Może
        skłoni ją to do jakiejś autoreleksji prędzej czy póżniej( obawiam się jednak,
        że raczej póżniej...)
      • makusia_p Re: moje refleksje... 18.06.05, 19:49
        Popieram to co napisała Chiara76, lepiej bym tego nie wyraziła :)
        Poza tym - panuje wolność wyboru...
        pozdrawiam :)
    • another_story Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 19:37
      Wysilam swój biedny móżdżek do granic wytrzymałości, ale i tak nie pojmuję
      pobudek, jakimi kierował się autor przy tworzeniu tego wątku. Snobizm,
      snobizm... gdzie widzisz, do jasnej ciasnej, ten snobizm? Zamiesczony przez
      Ciebie link świadczy - mym skromnym zdaniem - o czymś wręcz przeciwnym.
      Przejrzałam go (trochę pobieżnie wprawdzie) i nie znalazłam ani jednego posta
      mówiącego: "jeśli Kafka ci się nie podoba, to spadaj". Dziewczyna napisała
      swoje, oni odpisali swoje i spokój. O co się szczypać?

Hm, lubię tu czasami wejść i dorzucić trzy grosze - może nieskładne, może
      średnio inteligentne, ale ostatecznie moich popisałek nikt nie każe Ci czytać.
      To samo tyczy się wszystkich innych postów na tym snobistycznym,
      pseudointelektualnym i zblazowanym forum. O!
      • wabo5 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 20:00
        Wiesz another_story, raczej o coś innego mi chodziło... A już na pewno nie o
        WSZYSTKIE wypowiedzi i o WSZYSTKICH tutaj wypowiadających się. Zresztą nieważne
        już - straciłam ochotę na przepychankę na poziomie "jak ci się tu nie podoba to
        sp..laj, frustracie".
        • Gość: grag Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 22:10
          Wabo5 - wynika, że nawet nie wiesz o co ci chodziło ... Otóż pewnikiem
          chodziło ci o narozrabianie, naubliżanie i zdenerwowanie forumowiczów.
          Sobotnia nuda, tak? A może to okazja, żeby wziąć do ręki jakąś książkę i
          poczytać trochę? Spróbuj, to nie boli. Jak zajmiesz się choć trochę
          literaturą, to stopniowo wyleczysz się z kompleksów, a co za tym idzie
          przestaniesz być taka agresywna. I na przyszłość nie staraj się psuć
          sympatycznej atmosfery tego forum. Ew. poszukaj jeszcze innych sposobów na
          leczenie swego niemiłego dla otoczenia stanu.
    • sto100 Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ 18.06.05, 20:00
      No tak,znowu ktoś pofukuje,dlaczego,po co,znowu swoje frustracje koniecznie
      musi pokazać.Wiele osób mówiło, na takie tam różne i podobne,nawet jak czasem
      rzeczywiście,trochę no to co.Ble,ble.Widzisz każdy tak może.
      A ja lubię poczytać o waszych wrażeniach i powiedziec o swoich i kocham
      ksiązki,i lubię czytać i niestety nie lubię wszystkich.
    • Gość: zen Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:18
      Zgadzam sie z Toba w 100% wabo5. Niektorzy tutaj powinni wziac lekcje pokory!
      • Gość: grag Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.net.autocom.pl 18.06.05, 22:27
        Neoplusiku, a ku ku! A ty co ostanio interesującego przeczytałeś?
        • Gość: wqrwiony Re: Co za SZPANERSKIE Forum :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:53
          "szkoda tylko, że nie zawsze potraficie JASNO powiedzieć o
          co Wam chodzi"

Witamy w klubie
    • Gość: Mantra dla sfrustrowanych: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:40
      tpa-rodzina.pl/tpa-files/pic12859.jpg
      pzdr:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka