maith 26.01.08, 22:14 Nowy wątek Rigby&Peller Stary jest podlinkowany tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=54057656 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamisia74 Re: RIGBY & PELLER 26.01.08, 23:11 Jakie to są staniki? Chodzi mi o Isabelle i Opulence. czy zbliżają piersi do siebie?jaki rozmiar brać przy 81/106? Odpowiedz Link
maith Isabella i Opulence - są super i nie przybliżają 26.01.08, 23:26 Mam oba. To piękne, wygodne, uwielbiane modele :) Są popularne, ale ginące, bo tej firmy już nie ma. Da się je jeszcze gdzieniegdzie upolować, czasem nawet bardzo tanio. Moim zdaniem warto. Nie, nie przybliżają, ale biust wygląda w nich naprawdę ładnie. Opulence ma ściślejszy obwód. Przy 81/106 powinno Ci pasować 75FF z Opulence i 70GG z Isabelli. Ale jesteś na granicy rozmiarów. Jeśli zatem podejrzewasz, że biust Ci może troszkę urosnąć, to raczej brałabym 75G z Opulence i 70H z Isabelli. Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: Isabella i Opulence - są super i nie przybliż 26.01.08, 23:34 A czy sądzisz,że ew. 70 G z Opulence byłoby dobre (bo taki mam okazję kupić, ale bez zwrotu) Odpowiedz Link
maith 70G będzie za ciasne-do wykasowania 26.01.08, 23:44 Pytania tego typu zadajemy w wątku rozmiarowym albo ratunkowym :) 70G jest na 101,5-104 w biuście, a Ty masz więcej. I mi się Opulence jakoś do tej pory nie rozciągnęło, więc i obwód 70 będzie za ciasny. Odpowiedz Link
ananke666 Re: Opulence 08.03.08, 19:08 limonka_01 napisała: > Opulence to świetny stanik, ale ma małe miski. Limonka, nie doprowadzaj mnie do rozpaczy. Mam Opulence, świeżutko nabyte, i mam wrażenie, że miski to ma spore, za to obwód bardzo ciasny. Kupiłam 30FF, na mniejszej piersi mi lekko fruwa. Jeśli to są małe miski, to nic tylko się powiesić. Wszystkie 30F są na mnie za małe, a 32E jest na styk z tendencją do bułki. Opulence leży na mnie średnio, ale jest tak piękny, że chyba nie rozstanę się z nim. Idę się pochlastać mydłem w płynie. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Opulence 08.03.08, 20:18 Miski ma małe, ale nie na tyle małe, aby zawyżać rozmiar. W moim 32G jak sie wyprostuję, to krawędź miski tnie mi pierś. Prawdopodobnie w 30F miałabyś lekkie buły. Obwód w sari mi się minimalnie rozciągnął, natomiast diamond jest nadal przyjemnie ścisły. I nie chlastaj sie niczym, tylko kup następny, dopóki są dostępne. Odpowiedz Link
ananke666 Re: Opulence 09.03.08, 00:50 He, mi też krawędź miski przycina pierś. Za to w środku jakby ciut za luźno. Tzn, większa pierś leży nieźle, mimo wcinki, mniejsza gorzej - jednocześnie wcinka i luz przy ramiączku, przy szwie przezroczystego z nieprzezroczystym. Za to obwód, mimo że bardzo wąski, jest zupełnie wygodny, myślałam że będzie gniótł, ale nie, tylko pierwsze wrażenie było takie. Kolejnego raczej nie kupię, nie bardzo mnie stać :( ten udało mi się upolować w dość niskiej cenie. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Opulence 09.03.08, 09:12 Czyli wcinanie się górnej krawędzi miski w pierś nie oznacza za małości miski, tylko to jest taka "uroda" tego modelu. W takim razie odwołuję moje twierdzenie o małych miskach. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Opulence stanik & basque 09.03.08, 13:32 > Czyli wcinanie się górnej krawędzi miski w pierś nie oznacza za > małości miski, tylko to jest taka "uroda" tego modelu. Tak, też tak mam w Opulensie. To jest jakieś nie do końca przemyślane. Ale też potwierdzam, że stanik śliczny, wygodny i mało rozciągliwy. Przy okazji - gorset ma bardzo duże miseczki. Na mnie 30F jest dużawy, a większość staników w tym rozmiarze jest mała albo na styk. W galerii jeszcze jedna forumka pokazywała swój i też o tym pisała. Testowane na wersji Cerise (mój) i Diamond (ten drugi). Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: Opulence 15.02.09, 20:28 I ja rówieniez potwierdzam, że górna krawędź miski wcina sie w pierś, robiąc lekkie bułki. Ale rozmiar wydaje sie ok. Na początku tez myslałam, że to kwestia zamałości i myslałam o wymianie na wiekszy, ale po przeczytaniu tych opinii pozostaje sie tylko pogodzić z tym mankamentem. Tym bardziej, że staniczek jest sliczny no i cena była super okazyjna :) Dodam, że mam rozmiar 30f przy wymiarach 73/91, obwód przyjemnie ścisły, w mniejszym bym sie chyba nie dopięła. Odpowiedz Link
lawendowata Re: Opulence 30.06.08, 21:27 limonka_01 napisała: > Opulence to świetny stanik, ale ma małe miski. Dziwna sprawa z tymi miskami... Kupiłam 30G i topiłam się w nim. Mierzyłam na zlocie 30FF i bułkował :( Odpowiedz Link
joannea Re: Isabella 12.06.08, 19:13 mam czarną Isabelle, w zwyczajowym dla mnie rozmiarze 30G, i jest to jedyna moja 30tka, w której ledwo się dopinam, tzn zapne, ale nie wezmę oddechu, a material jest tak napięty, że mam wrażenie, że lada moment trzaśnie. Ze względu na to, że jednak muszę pobierać tlen ;) czeka na przedłużke - inaczej nie wysiedzę w nim minuty. Miski to takie przyjemne, duże G (ale nie GG). Suuuper układa biust i podnosi do góry. Więcej powiem, jak już uda mi się w nim pochodzić - teraz piszę na szybko, bo może któraś z Was chce zamówić na Brastopie. To mój drugi Rigby, i czuję, że będę bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
czu-czi Re: Isabella 16.09.08, 22:48 witam mam Isabellę 34H, trochę się rozczarowałam, ponieważ nie wygląda tak elegancko jak się spodziewałam. Ale ładna jest. Powinna być miska więcej czyli 34HH, ewentualnie 32JJ, zapinam sie na środkową haftkę. odległość między końcami 1.fiszbiny: 18cm odległość między koncami fiszbin: 36cm odległość między środkowymi końcami fiszbin (na mostku): 0 szerokość ramiączka: 2,2 cm obwód w spoczynku: 72cm obwód po max.naciągnięciu: 98cm głębokość miseczk w najwyzszym punkcie mierzona na biuscie pomiedzy fiszbinamii: 34cm wysokość na mostku: 10cm wysokość pod pachą: 10cm zapięcie: 3x3 haftki rozciągliwiec Odpowiedz Link
turzyca czu-czi 16.09.08, 23:01 znakomicie. A wkleisz te dane do tabeli obwodow? (watek zaproszeniowy jest gdzies na wierzchu) Odpowiedz Link
jaga-a Re: RIGBY & PELLER 23.06.08, 23:40 no tak, izabellę brzoskwiniową (balkonik chciałam..) już mi sprzątnięto z brastopu, pozostał tylko opulence. 71/94 - chciałam zamówić 30G, ale dziś mi przyszła Fantasie Karly 30G i co? i za duża miska. I zgłupiałam - może zamówię opulence jednak 30FF? Ale Pollyanna 30FF już za mała... no nie wiem, nie wiem. Jak będę za długo myśleć, to opulence też mi zniknie :) A, a przy okazji - czy on ładnie jabłuszkuje, czy nie bardzo? Bo na razie idealny kształt mam w rio i, jeszcze ładniejszy, w casablance - i chciałabym utrzymać tą tendencję :) Odpowiedz Link
jaga-a Re: Opulence 23.06.08, 23:50 w poprzednim poście zapomniałam wpisać nazwę modelu... jaga-a napisała: > no tak, izabellę brzoskwiniową (balkonik chciałam..) już mi sprzątnięto z > brastopu, pozostał tylko opulence. 71/94 - chciałam zamówić 30G, ale dziś mi > przyszła Fantasie Karly 30G i co? i za duża miska. I zgłupiałam - może zamówię > opulence jednak 30FF? Ale Pollyanna 30FF już za mała... no nie wiem, nie wiem. > Jak będę za długo myśleć, to opulence też mi zniknie :) A, a przy okazji - czy > on ładnie jabłuszkuje, czy nie bardzo? Bo na razie idealny kształt mam w rio i, > jeszcze ładniejszy, w casablance - i chciałabym utrzymać tą tendencję :) Odpowiedz Link
ozanja Re: RIGBY & PELLER 25.06.09, 14:47 Kupilam w moim tradycyjnym rozmiarze 30 dd Valentine: ecx.images-amazon.com/images/I/419SR364T1L._AA280_.jpg Piekna jest... Ha,Giselle moja ukochana (bo najwygodniejsza:-) wyglada przy niej jak kopciuszek. Hafty sa na miseczce wyhaftowane, a nie naszywane jak w Giselle. Kolor ma kremowy z ciemniejszymi beżowo-oliwkowymi haftami. Niski mostek i nisko zakonczone miski (baaardzo, mi teraz brodawki wystaja odrobine...), do dekoltow powninna byc fantastyczna. No to mam na co czekac,bo chwilowo biust mi urosl (ciaza:-), wiec Valentina polezy, ale nie moglam sie oprzec, juz od dawna mi sie taaaaaak podobala... :-) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: RIGBY & PELLER 22.02.08, 10:50 Czy ktoras wie jaki to model stanika? i7.ebayimg.com/07/i/000/db/1c/01cf_1.JPG Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: RIGBY & PELLER 22.02.08, 17:28 Na pewno sari. Cerise ma ciemny haft, mulberry w kolorze tkaniny, innych czerwonych wersji nie kojarzę. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: RIGBY & PELLER 24.03.08, 13:34 Hmm... Wydawało mi się, że Lobby doniosło o końcu marki R&P. A ja tym czasem znalazłam kolekcję wiosna/lato 2008: www.rigbyandpeller.com/default.aspx Oświećcie mnie. Czy to jest jakiś inny R&P? Odpowiedz Link
kasica_k Re: RIGBY & PELLER 24.03.08, 15:35 Bo producent otrąbił koniec produkcji tej marki. Zimowej kolekcji nie było. Wygląda na to, że Eveden opylił R&P jakiemuś innemu producentowi, w każdym razie to nie oni już produkują. Rozmiarówka też jakaś niepokojąca - F, G, H, nie widzę podwójnych literek, czyli tak jakby do G... Aha, sklep R&P jest bytem niezależnym i działa nieprzerwanie. Odpowiedz Link
ozania RIGBY & PELLER - giselle 04.04.08, 15:24 Ciekawa jestem,czy za zmiana producenta zwiazana jest tez zmiana jakosci - odeslalam wlasnie otrzymana we wtorek Giselle 65D,bo fiszbiny pomiedzy miskami konczyly na roznej wysokosci (konce rowkow w ktorych umieszczone sa fiszbiny,dokladniej rzecz ujmujac,o ok. 1cm)...Zawiodlam sie szczerze mowiac,jednak gdybym dala za ten biustonosz w Pl 460zl,to by mnie piorun trafil,bo za ta cen t ojakosc powinna byc ekstra... Poza tym, o ile na zdjeciu wyglada -powiedzmy- kuszaco,to w rzeczywistosci ma sie wrazenie przesytu:siateczka na miseczkach,na siateczce koroneczka,na koroneczce blyszczaca satynowa wstazeczka...Ufff... (Na plecach tez jest koronka przy zapieciach i bluzki chacza:-(I jak pisala dziweczyna na listkach figowych - nie zalozysz pod obcisla bluzke,bo zeberka na miseczkach sie odznaczaja. No i maz jakis nie bardzo zachwycony...Ale mowie,ze to kolor nie taki (nie burgund po prostu:-) Ale jedno moglabym na pocieszenie-wygodny...No i to jest powod dla ktorego daje giselle jeszcze jedna szanse i wymieniam,a nie zwracam na amen:-) Porownywalam ta Giselle do Freyi Rio - obwod ciasniejszy,ale miseczka duzo mniejsza-D z rio za duzawe,a D z giselle za male,bedzie to raczej DD lub nawet E w Giselle,ale to chyba jest tak po prostu uroda half bra's:-) Pozdrawiam, ozania Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: RIGBY & PELLER - giselle 14.06.08, 14:22 A czy wie ktoś coś na temat full capa?? czy te miski są duże?? na figleaves na modelce się trochę marszczą i brzydko to wygląda.. i trochę się boję czy nie zamiawiać mniejszej miski.. Odpowiedz Link
joankb Isabella jaki krój? 15.06.08, 16:51 W brastopie jest Isabella w dwóch kolorach. Tyle, że na zdjęciach to wygląda jak dwa zupełnie różne staniki. Platinium to typowy skośnie krojony balkonik, peach ma jedno pionowe cięcie i byłby pewnie dobry na mnie. Ktoś wie jak to jest? Odpowiedz Link
maith Re: Isabella jaki krój? 17.06.08, 12:56 Niestety mi się to w ogóle nie chce otworzyć, mam jakieś dziwne zabezpieczenia. Nieważne. Zdjęcia w Brastopie mogą być przypadkowe - takie żeby tylko kolor się zgadzał. Najlepiej zamailować wprost do Brastopu, po polsku (nasze zamówienia obsługują Polki)i zapytać, co faktycznie w którym kolorze (w Twoim rozmiarze!) mają, bo Ty chcesz wybrać właściwy krój. Nikt Ci na pewno nie będzie tam robił nieprzyjemności, że odesłałaś stanik dzień później, bo wcześniej zaczekałaś jeszcze na ich odpowiedź. To bardzo porządny sklep. Odpowiedz Link
jaga-a Re: Isabella jaki krój? 18.06.08, 00:38 wejdź ze strony głównej, nie po wymiarach - mi się w ten sposób udało otworzyć Odpowiedz Link
jaga-a Re: Isabella jaki krój? 20.06.08, 22:09 czy już wiadomo, jaki ta Isabella ma krój? Bo znalazłam na www.undercoverexperience.co.uk też dwa rodzaje Isabelli peach - i wydaje mi się, że ta z brastopu może być tą mniej zabudowaną? Myślę o peach 30G - ale bardzo by mi odpowiadał taki krój, jaki jest na zdjęciu w brastopie Odpowiedz Link
joannea Re: Isabella jaki krój? 21.06.08, 13:37 moja Isabella Platinum ma taki krój, jak ciemna Isabella na focie w Brastopie. Wygląda na to, że o ten sam stanik. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Isabella jaki krój? 21.06.08, 15:42 zarezerwowalam sobie isabelle w ramach zwrotu. wyraznie zaznaczylam, ze chce half-cup i nikt mnie nie poprawil, wiec mam nadzieje, ze dostane to cudo z pionowym cieciem a nie balkona :) Odpowiedz Link
joannea Re: Isabella jaki krój? 21.06.08, 21:42 i balkon, i pionowe cięcie mają ten sam nr, więc coś zamotali. W razie czego: balkon b. ładnie leży ;) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Isabella jaki krój? 30.06.08, 21:01 no i niestety...z isabelli przyszedl zwykly balkonik ;( marszczy mi sie w gornej czesci identycznie jak freya. poza tym rozmiar ok- 30F. pollyanne nosze 30FF wiec miska chyba troszke nad standard. scisliwosc obwodu podobna jak w polly. jestem rozzalona bo bardzo ale to bardzo zalezalo mi na tym fasonie z 1 szwem. cos czuje, ze moglby dla odmiany pasowac. ech Odpowiedz Link
delightful.me Re: Isabella jaki krój? 01.07.08, 12:31 Ja też zamawiałam tą Izabelle, wcześniej otrzymałam pisemne zapewnienie od Moniki z Brastopu że na pewno bedzie to ten model z pionowym szwem. Niestety przyszedł ogromny, zabudowany balkon :( Zupełnie inny niż to, co prezentowała fotka. Odesłałam już. Odpowiedz Link
jana111 Re: Isabella jaki krój? 14.09.08, 23:09 Czy znalazłyście gdzieś tego half cupa? Mogę mieć niedrogo balkonik, choć half cup (przynajmniej na zdjęciu) bardziej mi się podoba-ale nie mam pojęcia jak leży, bo chyba nigdy nic takiego nie miałam na sobie. Czy może jakiś dość popularny model Freyi ma ten krój, a tylko ja się nie znam? A jak z miseczkami i obwodem w tej Isabelli? Większa rozciągliwość w porównaniu do Opulence nie oznacza chyba jakiejś nadmiernej rozciągliwości, do zaniżania obwodu, czy oznacza? Wtedy przy 79 musiałabym wziąć 65 a to ostanio był kiepski pomysł. Odpowiedz Link
rockiemar wielkosc misek 15.06.08, 23:12 Zagadka (nagrody jeszcze nie obmyslilam) :D Z waszych wczesniejszych postow wynika, ze Isabella ma miske wieksza, a Opulence mniejsza. Jesli Polyanna i Fantasie Smoothing 30FF zaczely mi robic z biustu pomaranczki wsadzone na sile do szklanek, ale Eleanor 30FF i Arabella 28G sa akurat, to jaki powinnam zamowic rozmiar z Rigbiego? :D Odpowiedz Link
jaga-a Re: wielkosc misek 20.06.08, 21:52 podbijam - mam ten sam problem. Polyanna 30FF, po dwóch miesiącach noszenia, już za mała, nowozamówiona casablanka 30FF - na styk, jaki zatem rozmiar Opulence i Izabelli? Jak tak dalej pójdzie, to wydam majątek na staniki, które za chwilę zrobią się za małe :( moje wymiary to obecnie 71/94 i bardzo potrzebuję czegoś wygodnego... Odpowiedz Link
joannea Re: wielkosc misek 21.06.08, 13:51 Nie miałam przyjemności z Polyanna, ale Fantasie Smoothing (ten bez usztywnienia, kupiony zresztą pod wpływem Twojej foty w Galerii) mam w zwyczajowym dla mnie 30G (73/98-101 wdech-wydech, mierzyłam się dziś rano). Tyle, że ten smoothing to taki mało miarodajny, bo bardzo mi sie marszczy miska u góry, choć chyba mniejsza by była za mała. Coby bardziej skomplikować, Arabella 30G jest idealna. W każdym razie, Isabella 30G ma miskę zbliżoną do 30G Smoothing: głębokość obu to 28cm (mierzone od końcówek fiszbin), Isabella może o 0,5 cm więcej. "U" fiszbin 100% identyczne, Smooting jest o niecały cm dłuższa na mostku. Jeżeli mam jeszcze coś pomierzyć, wal śmiało ;) W Twoim wypadku stawiałabym na 30G, jeżeli 30FF Smoohing jest za małe. proznosc.blox.pl Odpowiedz Link
jana111 Re: RIGBY & PELLER 22.06.08, 13:03 To wobec tego jaki rozmiar Opulence brać przy 79/99? Nastawiałam się na 70G, bo niektóre staniki w 70FF są za małe, dobre są te z trochę większymi miseczkami. Ale skoro piszecie, że obwód jest taki ciasny, to co, brać 75F? Szanse na z 79 zrobi się mniej, są marne-mam dość wystające żebra i mało tłuszczyku (przynajmniej w tym miejscu). A jeśli Isabela, to 70FF czy G? Odpowiedz Link
yaga7 Re: RIGBY & PELLER 22.06.08, 20:55 Ja miałam opulence (mialam, bo sprzedałam) 32G, gdy miałam wymiary ok 79/100 chyba i był za duzy w biuście. Ale obwód był OK. Mam też Tiffany 32FF przy 79/102 obecnie i jest dobra. Moim zdaniem albo ja jestem niewymiarowa, albo Rigby na moim biuście wypada duży. Odpowiedz Link
jana111 Re: RIGBY & PELLER 23.06.08, 00:11 Wolę, żebyś była wymiarowa a wypadał duży, bo w końcu kupiłam 32FF. Przynajmniej tanio :)) Odpowiedz Link
jana111 Re: RIGBY & PELLER 14.09.08, 16:51 No więc mam go nareszcie od tygodnia. Jest to naj-naj stanik jaki kiedykolwiek miałam na sobie. W miseczkach 32ff jest w sam raz akurat, G na pewno byłoby za duże-a szkoda, bo kolor sari, który strasznie ale to strasznie mi się podoba jest tylko w G. Przynajmniej na eBatu, a 40 funtów i więcej to jednak nie zapłacę. Na moje 78-9 pod 70 wcale nie jest jakieś ciasne, ale na 65 bym się nie odważyła. Dobrze trzyma, faktycznie wygląda na mało podatny na rozciąganie. Odpowiedz Link
mielin SIENA 26.08.08, 22:46 A o modelu SIENA wie coś ktoś? Mam chrapkę na taki ful cup w rozm 65E biały. czy to wielkomiseczkowiec i rozciagliwiec czy odwrotnie:-)? Odpowiedz Link
konasana Grace Gold full cup 27.08.08, 12:31 Kupiłam na Brastopie mój normalny rozmiar panachowski, czyli 30DD (mam 69-70/86). Grace okazała się sporo za duża:( na tyle, że jej sobie nie zostawiłam, mimo że bardzo mi się podobała. Obwód też trochę za luźny, niestety. Chyba dobre by było 30D (ewentualnie z podszytym obwodem). A sam staniczek bardzo ładny, naprawdę wysokiej jakości. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Grace Gold full cup 14.09.08, 19:44 Czy możesz napisać coś więcej o tym modelu? Koleżanka się zachwyciła R&P i planujemy nabyć. Na zdjęciu w brastopie jest chyba przedstawiony balkonik, nie fullcup. Jak stopień zabudowania? (możesz porównać do innego modelu?) oraz wielkości miski.(czy twoim zdaniem jest większa o cały rozmiar?) Odpowiedz Link
kura17 jaki to model? 14.09.08, 15:45 moze ktos podpowie? wiem, ze nie isabella... ;) i to raczej full cup, nie balkonetka, prawda? cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=200252053350 Odpowiedz Link
baryszka Isabella 18.09.08, 09:37 Miałam, wydawał mi się małomiseczkowy - wówczas dawałam radję w 32HH, a ten był wyraźnie za mały. I dość rozciągliwy. Ładny - oliwka ze złotem, ale...nie zachwycił mnie jakością, myślałam, że będzie to coś lepszego. I rozstawiał mi lekko piersi na boki - tylko że mnie i tak żaden stanik nie zbliża ;) Odpowiedz Link
kura17 Isabella 32GG 01.11.08, 13:14 wg moich obserwacji tez ma dosc male miski. rio nosze 32G, a isabella 32GG chyba jest jednak odrobine przymala w misce (mini-buly pojawiaja sie po jakims czasie od zalozenia). bardzo chcialam miec ten stanik ;) i rzeczywiscie jest sliczny, ja mam "peach" (czasem opisywany jako rozowy, ale jednak wiecej ma w sobie z "brzoskwini"). ale wyglada troche inaczej, niz na wiekszosci zdjec - jest bardziej przezroczysty. rozmiar 32GG ma pancerne ramiaczka - cos kolo 2 cm szerokosci! niby ladna gumka, z takimi malutkimi petelkami wzdluz obu stron ramiaczka, co dodaje im uroku, ale wydaje mi sie, ze nie potrzeba az takich zabezpieczen ;) zwlaszcza, ze obowd szeroki (oczywiscie 3 rzedy haftek), wiec ma co trzymac... na poczatku nie bylam zbytnio zadowolona z ksztaltu, ktory nadawal piersiom. nie, nie rakiety na szczescie, ale jakies znieksztalcone jabluszka... ... troche ponoslam, wypralam pare razy i 2 dni temu az wierzyc nie chcialam, jak sie z boku zobaczylam w lustrze ;) nie jabluszka, ale taki "zadziorny" ksztalt, zwlaszcza dolnej czesci piersi :) unosi swietnie. nie zbiera do srodka. ale jakos mialam nadzieje na cos "lepszego". czy to mozliwe, ze jak oryginalna firma zamknela dzialalnosc, to jednak sie jakos popsula? Odpowiedz Link
inez69 Tiffany Full cup 30GG 05.02.09, 15:46 Przepiękny full cup 30GG i uwaga! z 2stopniowym zapięciem. Przyjemnie ścisły-obwód ma 56cm i naciąga się do 75cm, odległość między końcówkami fiszbin 17cm. Bardzo mi sie podoba wzór-różowe haftowane kwiaty na soczyście błękitnym tle. Ramiączka ozdobione tym samym haftem, regulowane na całej długości. Miska standardowa ze skłonnością do małości. Niestety to typowy stanik z golfem paskudnie rozstawiający piersi na boki. Odpowiedz Link
ozanja Valentina 25.06.09, 14:49 Kupilam w moim tradycyjnym rozmiarze 30 dd Valentine: ecx.images-amazon.com/images/I/419SR364T1L._AA280_.jpg Piekna jest... Ha,Giselle moja ukochana (bo najwygodniejsza:-) wyglada przy niej jak kopciuszek. Hafty sa na miseczce wyhaftowane, a nie naszywane jak w Giselle. Kolor ma kremowy z ciemniejszymi beżowo-oliwkowymi haftami. Niski mostek i nisko zakonczone miski (baaardzo, mi teraz brodawki wystaja odrobine...), do dekoltow powninna byc fantastyczna. No to mam na co czekac,bo chwilowo biust mi urosl (ciaza:-), wiec Valentina polezy, ale nie moglam sie oprzec, juz od dawna mi sie taaaaaak podobala... :-) Odpowiedz Link