valis1 01.07.05, 22:20 Co o sadzicie o tej serii? Czy warto ja przeczytac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 12:17 Jeśli jesteś w gimnazjum to pewnie tak :) Myślę, że jak się ma jakieś 14-15 lat, to może wciągnąć niesamowicie, potem trochę śmieszy, na przykład stylem. Jeśli jestes starsza/y, to niekoniecznie przypadnie Ci do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Saga o ludziach lodu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 14:53 Mnie się wogóle nie podobała, moja mama za to przeczytała chyba z 30 tomów. Zależy od gustu. -- www.czytelnia.studioit.pl - forum dobrej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:25 Mam trochę więcej niż 14 lat i czytam ją w tej chwili. Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 18:35 Moze problem w tym, ze w tym gimnazjum zaczytywalam te ksiazke i teraz nic mnie w niej nie zaskakuje? A i styl moim zdaniem nie ten. Odpowiedz Link Zgłoś
estera_ja Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 19:31 Tez czytalam jak mialam 13 lat.Lezalam wtedy miesiac w szpitalu i przeczytalam wszystkie.Teraz wydaja sie dosc naiwne i smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 19:58 czytałem na początku liceum miło się czytało do tego nabyłem pewną wiedzę o historii Skandynawii, której w naszych szkołach praktycznie nie uczą, no tyle że potopy szwedzkie i bitwa o Narwik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:50 Dla mnie w sam raz na wakacje. Odpływam od codzienności i odpoczywam po męczącym roku szkolnym :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 23:54 Co do stylu, to moe jest problem tlumaczenia. Jezyk norweski w przetlumaczeniu na polski brzmi bardzo infantylnie. Tak ju po prostu jest z tym jezykiem, wiec jesli tluamacz przeklada zdanie w zdanie, brzmi to glupio w naszym jezyku. Ale popieram, w gimnazjum dobre. PZdr, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:13 Zaczynam czuć się jak gimnazjalistka ;) Buziaczki dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś