Dodaj do ulubionych

Saga o ludziach lodu

01.07.05, 22:20
Co o sadzicie o tej serii? Czy warto ja przeczytac?
Obserwuj wątek
    • kawa_malinowa Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 12:17
      Jeśli jesteś w gimnazjum to pewnie tak :)
      Myślę, że jak się ma jakieś 14-15 lat, to może wciągnąć niesamowicie, potem
      trochę śmieszy, na przykład stylem. Jeśli jestes starsza/y, to niekoniecznie
      przypadnie Ci do gustu.
      • Gość: iza Re: Saga o ludziach lodu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 14:53
        Mnie się wogóle nie podobała, moja mama za to przeczytała chyba z 30 tomów.
        Zależy od gustu.

--
        www.czytelnia.studioit.pl - forum dobrej książki
        • Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:25
          Mam trochę więcej niż 14 lat i czytam ją w tej chwili. Mnie się podoba.
          • kawa_malinowa Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 18:35

Moze problem w tym, ze w tym gimnazjum zaczytywalam te ksiazke i teraz nic mnie
            w niej nie zaskakuje?
            A i styl moim zdaniem nie ten.
            • estera_ja Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 19:31
              Tez czytalam jak mialam 13 lat.Lezalam wtedy miesiac w szpitalu i przeczytalam
              wszystkie.Teraz wydaja sie dosc naiwne i smieszne.
              • kubissimo Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 19:58
                czytałem na początku liceum
                miło się czytało
                do tego nabyłem pewną wiedzę o historii Skandynawii, której w naszych szkołach
                praktycznie nie uczą, no tyle że potopy szwedzkie i bitwa o Narwik ;)
            • Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:50
              Dla mnie w sam raz na wakacje. Odpływam od codzienności i odpoczywam po
              męczącym roku szkolnym :)
              Pozdrawiam.
            • kociamama Re: Saga o ludziach lodu 02.07.05, 23:54
              Co do stylu, to moe jest problem tlumaczenia. Jezyk norweski w przetlumaczeniu
              na polski brzmi bardzo infantylnie. Tak ju po prostu jest z tym jezykiem, wiec
              jesli tluamacz przeklada zdanie w zdanie, brzmi to glupio w naszym jezyku.

Ale popieram, w gimnazjum dobre.

PZdr,
              KOciamama.
    • Gość: Myszor Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:13
      Zaczynam czuć się jak gimnazjalistka ;)
      Buziaczki dla wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka