Gość: Gosiaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:32 Co polecacie na urlop do czytania? Chodzi mi o książki babskie (ale nie typu Harlequin). Chciałabym zabrać coś na urlop, co umiliłoby mi życie:) Czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: co przeczytać na urlopie 12.07.05, 16:44 a napisz, co już przeczytałaś będzie łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
bizon.bizonowicz Re: co przeczytać na urlopie 12.07.05, 17:23 "Pestka" Anki Kowalskiej - jej nastrój nie jest może "urlopowy", ale z całego serca [kobiecego :)] polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: co przeczytać na urlopie IP: *.r1.do.r2.rojcanet.pl 12.07.05, 20:01 Monika Szwaja: wszystkie jej książki, Ireny Matuszkiewicz, również. L.Greer: Kto sieje wiatr. i Spokój po burzy. Erskine B.: Szepty pustyni. itd, itp......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan_1 Re: co przeczytać na urlopie IP: *.crowley.pl 13.07.05, 15:41 proponuję Epidemię zamkniętych serc Autorstwa Przepiery - zabawna i pouczająca pozycja. Niezła jest też Malwiny Kowszewicz "Zakazane gry" Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: co przeczytać na urlopie 12.07.05, 20:24 polecam Szwaję , no i oczywiście "Śniadanie u Tiffany'ego" Trumana Capote- koniecznie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: co przeczytać na urlopie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 20:44 J.M.Rymkiewicz - "Rozmowy polskie latem 1983" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: co przeczytać na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:40 A ja ostatnio mam wielką ochotę na romans Nory Roberts. Taka chęć napada mnie średnio 2 razy w roku. No, to pędzę do biblioteki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Dom sióstr 13.07.05, 10:03 Charlotte Link, Świat Książki. Oto książka na rozprażoną plażę! Zaczyna się od śnieżycy, a potem coraz bardziej wieje chłodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Dom sióstr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:43 Dzięki, jesteście wielkie/ wielcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Przygody Fryzjera damskiego 13.07.05, 14:11 i całą trylogie Mendozy - specyficzny humor, mnie zeszłego lata ubawił:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Pomme, mnie też i też w zeszłe wakacje;) 13.07.05, 14:15 akurat na leniuchowanie i jak się ma ochotę pośmiać. Ja również polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek ocean, może i żagle. 13.07.05, 14:39 ...z tego bym coś poczytał, choć pływam tylko neco lepiej od kamienia a żaglowce oglądałem wyłacznie na filmach i raczej po górach chodziłem, niż po pokładach. Ale tak mnie jakoś wzięło wakacyjnie. Może mi ktos coś podpowiedzieć? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
padma Re: ocean, może i żagle. 13.07.05, 20:08 Polecam serię Sławni żeglarze, wydawaną dawno temu przez Wydawnictwo Morskie. Moim faworytem z tej serii (i w ogóle jedną z moich ukochanych książek) jest Gerard Janichon "Damien. Góry lodowe i morza Południa". Jak sam tytuł wskazuje, nastrój raczej mało letni, ale za to jest ocean, ocean, ocean i gdzieś tam pośrodku dwaj Francuzi przeżywający tę pustkę - bardzo poetycko i refleksyjnie. Do tego są pzygody i niebezpieczeństwa, więc czyta się lekko i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar "51 zabaw (z) rzeczami" Droit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:15 polecam! jaki "101 zabaw filozoficznych" tegoż samego autora pozdrawiam i zycze milego urlopowania :) kar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: "51 zabaw (z) rzeczami" Droit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:26 Polecam pestkę i szwai ksiązki,ale polecam także ksiązki Sowy tzw. owocową trylogię "Smak swiezych malin" rewalacja śmiałąm się do rozpuku "Cierpkość wiśni" "Herbatniki z jagodami" Odpowiedz Link Zgłoś
malina007 Re: co przeczytać na urlopie 13.07.05, 16:25 "Cień Wiatru" Carlos Ruiz Zafón- czyta się jednym tchem doskonała, wzruszająca, napisana pięknym językiem i nie tylko dla kobiet- lektura obowiązkowa:)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: co przeczytać na urlopie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:55 jeśli ktoś nie czytał " Kod Leonarda..." K. Grocoli " Osobowość ćmy" Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: co przeczytać na urlopie 13.07.05, 19:29 To powiem jakie ja odłożyłam na letnie czytanie, już niedługo i moje będą wakacje,Wichrowe wzgórza, Duma i uprzedzenie, Rozw3ażna i romantyczna i kilka kryminałów lady A. Ch.Kocham literaturę angielską,doskonała na lato i na nielato też zresztą.Swiat,którego niema atu lato, plaża lub hamak i znowu jest, świat kobiet i gentlemenów, uczuć i emocji,konwenansu,taktu,szacunku,hej,lubię to i polecam gorąco, wszak lato też gorące. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: co przeczytać na urlopie 13.07.05, 21:05 "Jezdziec miedziany" - zdecydowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś