Gość: krzp IP: *.jmg.pl / 192.168.0.* 12.08.02, 13:03 Mozecie podac kiedy DOKLADNIE ma byc ta ksiazka na polskim rynku i w jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beton Re: Stephen Hawking, IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.08.02, 15:16 S.Hawking jest niekwestionowanym autorytetem w sprawach kosmologii ale wkurza mnie ciągłe przypominanie o jego chorobach Ma się liczyc treść jego ksiązek ,waga argumentów.genialność pomysłów a nie co ma stwardniałego i z której strony. w taki sposób mozna reklamowac książki w PRZYJACIÓŁCE ! A dla tysiecy snobów z tą ksiązką na półce informacje o jego zdrowiu będą jedyną przyswajalną imnformacją Odpowiedz Link Zgłoś
omnia1 Re: Stephen Hawking, 15.08.02, 14:45 hawking choruje na rdzeniowy zanik miesni nie stwardnienie boczne zanikowe (SLA). w drugim wypatku - dawno by nie zyl. ale tak wogole to masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisu Re: Stephen Hawking, IP: *.fuw.edu.pl 21.08.02, 14:02 to prawda z tym tym zalatwianiem spraw dużych, o których stara sie pisać popularnie Hawking, paplanina o jego chorobie. to tak juz od dawna: np.: ten tam vincent van gough namalowal "sloneczniki" a potem obcial sobie ucho... czy jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerow Re: Stephen Hawking, IP: *.acn.waw.pl 22.08.02, 19:48 Jasne, trzeba podziwiać faceta za zajęcie się popularyzacją wiedzy. Tego bardzo teraz brakuje. Mam wrażenie, że pewnym grupom ludzi bardzo zależy na tym, byśmy wiedzieli iż dane urządzenie będzie działało gdy zrobimy dokładnie jak w instrukcji, i byśmy broń boże nie rozumieli idei działania owego sprzętu. A Stephen Hawking potrafi przystępnie pisać o niewątpliwie ciężkiej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilimandzaro Re: Stephen Hawking, IP: *.lodz.mpsz.pl 30.08.02, 21:37 A ja myslalem, ze ma raczej postpolio? rdzeniowy zanik to tez raczej dziwne w jego sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Re: Stephen Hawking, IP: *.nyc.bestweb.net 25.08.02, 07:04 A ja ją kupię w poniedziałek na Manhattanie - i przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Stephen Hawking, IP: *.proxy.aol.com 03.09.02, 09:04 Przez pomylke ponizsze napisalem w forum NAUKA, zamiast tu. Nie wiem jak wyobraza sobie Wszechswiat S.W. Hawking, ale w dniu 12.05.2002, pisalem o mojej teorii m.in. do niego, PAN, Instytutu Maxa Plancka, NASA. Mozna o tym poczytac m.in. w pl.sci.fizyka czerwiec/lipiec "Wszechswiat". Oczywiscie z nikad nie otrzymalem odpowiedzi. Komu sie nie nie chce grzebac, podaje podstawowe informacje: Centrum Wszechswiata jest puste. Oznacza to, ze Wszechswiat przypomina sfere na "powierzchni" ktorej znajduje sie cala materia po Wielkim Wybuchu. W przekroju wyglada on jak pierscien (szerokosci prawdopodobnie 13 mld lat swietlnych). Pisalem, ze wewnatrz Wszechswiata jest "proznia doskonala", koryguje to zalozenie. Jest tam "proznia mozliwie najczystsza" (skutek BB). Mam watpliwosc, czy we Wszechswiecie moze istniec proznia doskonala. Do wniosku jak zbudowany jest Wszechswiat, naprowadzilo mnie 6 punktow, ktorymi sie kierowalem. Andrzej Lechowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Stephen Hawking, IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 23:59 Jeżeli wszechświat rozszerza się nieskończenie szybko, co postuluje Hawking, to nie może mieć ,,powierzchni" na której zgromadziłaby się materia po Wielkim Wybuchu. Bo jeśli stoi w miejscu, to w czym jest zanurzona kula zwana wszechświatem? I na czym się trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Stephen Hawking, IP: A* / 198.155.189.* 19.12.02, 17:40 Podtrzymują ją dwa słonie. To wiadomo od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś